Vielä ehdit – 9 vinkkiä Kesä-Helsinkiin

kesä-helsinki

Vielä on kesää jäljellä! Tai ainakaan en suostu uskomaan muuta. Tänään sää on tuntunut pelottavan syksyiseltä, mutta viikonlopuksi on luvattu hiukan parempaa keliä. Totuus on kuitenkin se, että kesä alkaa olla kohta taputeltu: onneksi vielä muutamat kesäkarkeloinnit on tiedossa ennen kuin suostun siirtymään kokonaan syksyyn. Tykkään älyttömästi tästä elokuusta, silloin kaupunki on täynnä kaikenlaisia tapahtumia ja mukavaa fiilistä. Kokosin teille yhteen kaikki omat suosikkini Kesä-Helsingin tapahtumista ja muista kivoista jutuista – nämä ehdit vielä kokea ennen syksyn saapumista.

Kulttuuria:

Art Goes Kapakka, kuorojen kierros – tuhatpäinen kuoro Tuomiokirkon portailla ja esiintymisiä Helsingin kuppiloissa ja kapakoissa pitkin iltaa. Itsekin olen mukana kuoroni kanssa, tulkaa kuuntelemaan huomenna klo 19 Tuomiokirkolle!

KinoKivinokka – filtti kainaloon, evästä koriin ja rannalle elokuviin! Ulkoilmaleffanäytökset ovat ehkä tunnelmallisinta mitä tiedän. Ensi lauantaina järjestettävään KinoKivinokkaan on vapaa pääsy. Itse en harmikseni pääse paikalle, mutta aion korjata asian järjestämällä myöhemmin privaatin leffanäytöksen sisäpihallamme.

Salainen Puutarha – osana perinteistä Taiteiden yötä Hietsun taakse, Kaartin lasaretin sisäpihalle nousee torstaina 25.8 salainen puutarha. Kuulostaa niin hauskalta ja jännittävältä, tätä en halua jättää väliin! Kivaa ohjelmaa, ruokakojuja (mm. tuo Ice dream bike) ja kaikenlaista yllättävää, mihin kaikkeen nyt salaisessa puutarhassa voi kuvitella törmäävänsä.

Kesäkahviloita ja muita kivoja:

Ice dream Bike – serkukset Alli ja Sini ovat pyöräilleet koko kesän ympäri Helsinkiä omatekemiään jäätelökeksejä myyden. Pääsin viime viikolla maistelemaan vegaanista mustikkapiirakkakeksiä – mitään yhtä hyvää vegaanista jäätelöasiaa en ole syönyt pitkiin aikoihin! Ice dream bike on jäämässä parhaillaan talvilomalle, mutta söpön pyörän löytää vielä joistakin tapahtumista elokuussa, lisätietoa löytyy fb-sivulta.

Kahvila Siili – suloinen kesäkahvila Käpylässä. Auki Elokuun loppuun saakka, joten vielä ehtii! Ehkä Helsingin parasta kahvia ja valikoimassa hyvin myös vegaanisia tarjottavia.

Ihana Kahvila – kesäkahvila Kalasatamassa, auki elokuun loppuun. Paikan tulevaisuus on vielä epävarmaa, joten nyt on hyvä hetki viimeistään käydä kokemassa tämä konttikahvila, sillä ensi kesänä paikkaa ei välttämättä enää ole.

Ravintolat ja ruokatapahtumat:

Helsinki Night Market – katuruokaa, musiikkia ja elokuisia elämyksiä. Aiemmin tapahtuma järjestettiin Teurastamolla, nyt Konepajan Brunossa tulevana perjantaina ja lauantaina. Jos en olisi jo kauan sitten sopinut viikonlopulle muuta menoa, niin en jättäisi tätä väliin mistään hinnasta. Menkää te!

Löyly ja Birgitta – olen istunut monta kivaa iltaa tänä kesänä molemmissa paikoissa, ja nyt tuntuu haikealta jättää hyvästit terassikaudelle. Haluan ehtiä vielä tänä kesänä saunoa Löylyssä ja syödä Birgitassa samalla kun aurinko laskee ja värjää meren vaaleanpunaiseksi.

Liuskaluodon Skiffer – ravintolat, joihin täytyy ajaa veneellä, ovat maagisempia kuin ne, joihin ei pidä. Venematkan pituudella ei ole väliä, matka skifferiin taitaa kaivarin rannasta kestää alle minuutin. Avoinna elokuun loppuun saakka, syyskussa säävarauksella. Yksi suosikkikesäpaikoistani, harmi vain ettei ravintolan valikoimista löydy vielä vegaanista pizzaa..



toinen kuva: Arttu Mustonen, muut minä

2 comments on Vielä ehdit – 9 vinkkiä Kesä-Helsinkiin

Comments are closed.