Sinisiä unia


Yhteistyössä Asennemedia ja Finlayson

Nyt alkaa pikkuhiljaa olla käsillä se kausi, kun iltaisin jää paljon mielummin kotiin juomaan teetä kynttilänvalossa kuin vaikkapa lähtee ulos kavereiden kanssa. Pimeät ja viileät syysillat houkuttelevat  mukavuudenhaluisen nautiskelijan peiton alle kera hyvän kirjan tai lempparisarjan. Huomaan jo nyt, että unentarve on kasvanut siitä, mitä se oli vielä muutama viikko sitten – mitä pidempään pimeä aika kestää, sitä enemmän nukuttaa. Olen tietoisesti siis panostanut viime aikoina taas makuuhuoneen sisustukseen, koska siellä tulee vietettyä aikaa enemmän kuin aiemmin. Uusia viherkasveja ikkunalaudalle, tauluja seinällä, uudet lakanat.

Sain osana Asennemedian ja Finlaysonin yhteistyökampanjaa testiin ehkä kauneimmat lakanat jotka olen koskaan omistanut. Lakanat ovat osa uutta James Finlayson-mallistoa, joka on nimetty perinteikkään suomalaisen kodintekstiilivalmistajan perustajan mukaan. Finlayson on ikään kuin palannut juurilleen, 1800-luvun alkupuolelle, jolloin kertakäyttökulutuksesta ei tiedetty vielä mitään ja petivaatteetkin suunniteltiin kestämään kulutusta ja kovaa käyttöä. Vaikka inspiraatio Anna Ruohosen suunnittelemaan mallistoon tulee melkein kahdensadan vuoden takaa, niin se on silti juuri nyt ajankohtaisempi kuin koskaan, sen takaavat laadukkaat materiaalit kuten pellava ja villa ja yksinkertaisen hillitty design.

Itseäni James Finlayson-malliston estetiikka viehättää kovasti. Kauniita, laadukkaita ja kestäviä kodintekstiileitä ei mielestäni voi olla liikaa. Pellava on materiaalina petivaatteissa ikisuosikkini: se tuntuu ihanalta ja näyttää kauniilta ryppyisenäkin. Makuuhuoneessani hallitsevat usein perusvärit kuten valkoinen ja harmaa, mutta tällä kertaa valitsin rohkeana tummansiniset Aino-pellavalakanat ja olen siitä iloinen. Sininen on aina ollut lempivärini ja olen usein haaveillut tummansinisestä seinästä makuuhuoneessa, vuokra-asuntoon sitä ei ole ollut vain mahdollista toteuttaa. Olen kuullut usein, että sininen on väri joka rauhoittaa mielen, tyynnyttää hermot ja tuo hyvän unen. Haluan itse saada suloisia sinisiä unia, kuten siinä lastenlaulussa, jossa Nukku-Matti vie siniseen maahan sinisellä autolla.

Petini on harvoin säntillisesti pedattu. Tiedän monien ihmisten toivovan makuuhuoneelta hotellimaista tunnelmaa, mutta itse pidän eniten huolettoman kotoisasta petauksesta. Joskus jos vaivaudun panostamaan petaukseen hiukan enemmän, niin yleensä se ei kestä kovin kauaa: taloudessamme elävä karvapallero nimeltä Milo nimittäin tykkää pöyhiä lakanoissa ja järjestellä niitä oman mielensä mukaan. Meillä on myös aika pieni ja vähän epämukava sohva, siksi sängyssä vietetään aika paljon aikaa, luetaan kirjoja, katsotaan sarjoja ja toisinaan syödään aamiaistakin. Oma unelmapetaukseni on siis rennon ryppyinen ja elämänmakuinen, toisilla suora ja säntillinen. Molemmin parempi, hyvät unet eivät ole kuitenkaan siitä petauksesta kiinni.

ps. Finlaysonin kisassa voit jakaa oman petauksesi instagramissa tai twitterissä hashtagilla #unelmapetaus ja voittaa 500e lahjakortin Finnairille. Lisätietoa kisasta täällä.

Related Post

2 comments on Sinisiä unia

  1. ihania kuvia ja mikä ihana tunnelma! herätti ihastuksen siniseen väriin ensi kertaa sitten lapsuusvuosien väriyliannostuksen.

    ja yksi kysymys: yhdellä instagram-videollasi vilahti todella kaunis kirkas kahvipannu, johon teit suodatinkahvia – mikä kahvipannu mahtoi olla kyseessä?

  2. Kiitos Huldamaria! Mullakin on ollut vaiheita, jolloin sininen on värinä periaatteessa ihastuttanut mutta en ole halunnut käyttää sitä vaatteissa tai sisustuksessakaan. Nyt se taas viehättää enemmän kuin koskaan!

    Kahvipannu on Harion. Niitä myydään esim. stockmannilla 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *