Aamiaisella Helsingissä: SIS.Deli

sis delin aamiainen

Muistatteko vielä ne ajat, kun lauantaisin ja sunnuntaisin käytiin aina ravintolassa brunsseilla? Käydäänhän toki nykyäänkin, mutta ainakin omalta osaltani ravintolabrunssien hohto on hävinnyt jo kauan sitten, koska niin monessa paikassa se tarkoittaa nykyään vähän ylihintaista mutta ei-niin-laadukasta buffet-pöytää. Mielummin suosin sellaisia aamiaisia, joissa ruuat valitaan listalta tai teen brunssini itse. Pääosin tykkään myös siitä, että aamiainen ja lounas tarjoillaan erikseen, en tykkää syödä valtavaa määrää ruokaa kerrallaan.

Tämä juttu ei ollut mitenkään suunnitelmissani, mutta eilen päädyimme sattumalta SIS. Deliin brunssille, pitkästä aikaa. Sis.deli on kuulunut vakiopaikkoihini jo useita vuosia, haen sieltä harva se päivä kahvia, smoothien tai lounasta. Varsinaisella brunssilla en sen sijaan ole käynyt pitkään aikaan – ehkä yllä mainittujen syiden vuoksi. Nyt kun päädyin, yllätyin myös positiivisesti: 20 eurolla sai runsaan ja herkullisen brunssin, melkein kaikki vaihtoehdot sopivat vegaaneillekin.

“Pursarin viikonloppuaamiainen” sisälsi paljon sekä makeita että suolaisia vaihtoehtoja, omia suosikkejani olivat etenkin pinaattipesto, puuropöydän chiapuuro ja bircher-mysli, tuoreet sämpylät ja puolukkasmoothie. Pöydässä ei ollut erikseen vegaanista jälkiruokaa, mutta sellaisen sai pyydettäessä – vaikka minulle tuotu keksi oli vähän kuivahko, niin arvostin elettä ihan älyttömästi. Olen ollut niin monta kertaa brunsseilla ja hotelliaamiaisilla, joissa vegaani maksaa saman hinnan kuin kaikki muutkin, mutta pystyy käytännössä syömään ehkä 20 % tarjottavista. Keliaakikotkin on SIS. Delissä huomioitu hyvin, joten täällä erityisruokavalioiset saavat rahalleen myös vastinetta.

sis delin aamiainen

SIS. Deli Pursimiehenkatu

aamiainen arkisin klo 7:00–10:30 (11,5 e)
aamiainen viikonloppuisin klo 10:00–16:00 (20,5 e)

Related Post

4 comments on Aamiaisella Helsingissä: SIS.Deli

 1. Hienoa että löysit kivan brunssipaikan 🙂 Uskoisin että edelleen löytyy kivoja brunsseja, kun vaan uskaltautuu kokeilemaan 🙂

  Tuosta “vegaanit maksavat saman vaikka syövät vain n. 20%”.
  Ajattelisin kuitenkin, että vegaanius on yksilön vapaaehtoinen valinta – ei ravintolan. Näin ollen on luonnollista, että jos omasta tahdostaan rajaa ruokavalion, se luonnollisesti rajaa vaihtoehtoja. On siis asiakkaan valinta, ottaako ruokalajeista 20% vai 100%. En tiedä selitinkö hankalasti.. Mut varmasti ymmärrät pointin:)
  Samoin olis varmaan jos valitsee vain eläinperäisen ruokavalion. Rajaisi vapaaehtoisesti saatavilla olevan valikoiman.
  Ei siten ole raflan syy tai kalleus, vaan ostajan tahto. Tämä ihan hyvällä siis, toin vaan toisen näkökulman:)

 2. “Ei siten ole raflan syy tai kalleus, vaan ostajan tahto.”

  Eli eihän se ole yrityksen syy, jos tuote ei kelpaa asiakkaalle 😉 Jokainen ravintola toki itse päättää mitä ravintolassaan tarjoaa, ja jokainen asiakas itse päättää mihin ravintolaan rahansa kantaa. Itse en siis halua maksaa brunssista, jossa buffet koostuu 80% eläinperäisistä tuotteista, ei mua silti haittaa jos tällaisia brunsseja on – ehkä niitä tarjoavat ravintolat ovat laskeneet, että heidän ei tarvitse huomioida vegaaniasiakkaita 🙂

 3. Olen itse sitä mieltä, että jos ravintolaan yms. tulee porukka syömään, joista yksi ilmoittaa henkilökunnalle olevansa vegaani, olisi ravintolalta todella tahdikasta antaa hänelle pieni alennus, jos he eivät kykene vastaamaan asiakkaan tarpeisiin. Tämä mielestäni siksi, että jos vegaani tulee juurikin seuralaisten kanssa, ei ravintolaa ole voitu valita vain hänen rajallisen ruokavalionsa mukaan – ja seurue tuo kuitenkin ravintolalle ihan hyvät rahat. Astetta siistimpää on tietysti se, jos vegaanille pystytään tekemään tilauksesta hänen ruokavalioonsa sopivaa syötävää.

  Voi tietenkin olla, että jotkut raflat ovat laskeneet, että he eivät tarvitse vegaaniasiakkaiden rahoja, mutta huomaavaisuus ruokarajoitteista kohtaan nostaa varmasti myös sekasyöjä asiakkaiden mielipidettä ravintolasta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *