Kaksi hotellikokemusta Pärnusta

Terveisiä Pärnusta! Eilisaamuna heräsin kuudelta ja hyppäsin Ullan kanssa laivaan kohti Viroa. Vähän väsähtäneen laiva-ja bussimatkan jälkeen saavuimme suloiseen Pärnuun, pieneen kaupunkiin jossa en ole koskaan aiemmin käynyt. Pärnu on tunnetusti kesäkaupunki, mutta koska biitsikelit ovat jo selkeästi ohi, niin keskitymme tällä pressimatkalla enemmän kivoihin kahviloihin ja hyvään ruokaan. Täällä on parhaillaan menneillään kahvilaviikko, Pärnu Cafe week, jonka aikana monet kuppilat tarjoavat ruokaa ja kahvia erikoishinnoin – suomalaisittan hinnat ovat olleet älyttömän edullisia, esimerkiksi eilen söimme seitsemällä eurolla lounaan, johon kuului pääruoka, iso jälkiruokakakku ja kahvi. Helsingissä samalla hinnalla saisi pelkän kakun.

En innostunut aluksi, kun kuulin että meillä on kahdeksi yöksi kaksi eri hotellia. Nyt olen kuitenkin tyytyväinen, olemme saaneet kaksi hyvin erilaista kokemusta. Eilen aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja saapuessamme hotelliimme pääsimme ensimmäisenä ihailemaan upeaa rantaa ja merimaisemaa. Hotelli itsessään ei ollut kummoinen ulkoapäin, mutta sisäpuolella se ihastutti valoisuudellaan ja hillityllä tyylikkyydellään. Vanha hotellirakennus on remontoitu vastikään täysin, sisustettu design-huonekaluilla yksinkertaiseen tyyliin niin, että upea merinäköala jää pääosaan.

Tämän yön hotellimme onkin totaalisen erilainen, vanha kartanotyylinen Villa Ammende. Paikka on rakennettu kuulemma aikoinaan jonkun saksalaisen hääjuhlia varten, oli varmaan hyvät pippalot. Olo on kuin Downtown Abbeyssa: minulla on täällä jättimäinen prinsessahuone, jossa on iso kylpyhuone ammeineen ja art nouveau-sisustus. Nautimme brittityyliin kello viiden teen upeassa ruokasalissa kynttelikköjen keskellä, pöytä oli täynnä kauniita leivonnaisia ja tee tarjoiltiin perinteisesti maidon ja sitruunaviipaleiden kera. Tuntui jo vähän epätodelliselta, kun illalliselle lähtiessämme jousitrio aloitti musisoinnin hotellin aulassa.


Harmittelen ainoastaan sitä, että emme pääse tällä reissulla kokemaan Pärnun kuuluisia kylpylöitä – mutta täytyyhän jotain jättää ensi kertaakin varten.

Related Post

2 comments on Kaksi hotellikokemusta Pärnusta

  1. Olin itse viikkoa ennen teitä Pärnussa pari yötä ja yövyimme juurikin Rannahotellissa, jossa meillä oli valtava parvekkeellinen huone, ja näkymä suoraan rannalle – ja auringonlaskuun. Oli tosi kiva hotellikokemus! Olisin itse majoittunut varmaan juurikin villa-tyyliseen hotelliin, mutta puoliso innostui parvekkeesta ja maisemasta, enkä kyllä huoneen saatuamme pistänyt yhtään pahakseni! Seuraavaa retkeä suunnitellessa… Ihastuin Pärnuun ikihyviksi 🙂

    http://thewildethings.com

  2. Hauskaa! Itse tykkäsin kyllä Rannahotellista, hinnatkin olivat laatuun nähden tosi edulliset, ja sitä merinäköalaa ei nyt voita juuri mikään. Mutta tuo Villakin oli ihana, suosittelen sitä vaikka yhdeksi yöksi, oli ihan mielettömät aamiaisetkin ja kaikki. Pärnu oli kyllä tosi suloinen kaupunki, täytyy itsekin alkaa suunnitella uutta retkeä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *