Omat eväät mukaan

välipalakeksi
yhteistyössä Asennemedia ja Provena
Vierailimme eilen Pärnussa paikallisella siideritilalla. Farmia meille esitellyt mies oli laittanut meille pientä syötävää tarjolle, koska oli kuullut että seurueemme saattaisi olla nälkäinen tilalle saapuessamme, “koska mikään ei ole pelottavampaa kuin nälkäinen nainen”. Mies oli todennäköisesti oikeassa, tunnistan kyllä ilmiön nimeltä nälkäkiukku etenkin monista ystävistäni. On hankala hymyillä ja yrittää olla ystävällinen, kun maha huutaa ruokaa. Totuus pätee kyllä mielestäni myös miehiin, ainakin meidän taloudessa nimenomaan mieheni on se, joka polttaa päreensä helposti nälkäisenä.
Itselleni nälkä ei aiheuta useinkaan itkupotkuraivareita tai ärtyisyyttä, koska usein en edes tajua nälkäisyyttäni. Yleensä kun uppoudun johonkin työhön, saattaa mennä pitkiäkin aikoja ennen kuin tajuan etten ole syönyt mitään pitkään aikaan. En ole kuitenkaan mikään superihminen, joka pärjää loistavasti vaikka päivän ilman ruokaa, päinvastoin. Jos lounas jää välistä, niin iltapäivällä ihmettelen, miksi työnteko takkuaa ja keskittyminen harhailee. Säännöllinen syöminen on tärkeää meille kaikille, ateriavälit olisi hyvä pitää lyhyinä ja muistaa myös ravitsevat välipalat varsinaisten pääaterioiden välillä.


Matkoilla ei ole aina vain kovin helppoa syödä säännöllisesti. Etenkin erityisruokavalioisen voi olla hankalaa löytää itselle sopivaa syötävää esimerkiksi lentokentiltä tai laivaterminaalista. Kokemus on opettanut, että reissuun kannattaa aina varata vähän omia eväitä mukaan. Sain sopivasti juuri ennen tätä Pärnun reissua Provenalta testiin välipalakeksejä, jotka ovat täällä matkan päällä osouttautuneetkin kullanarvoisiksi. Esimerkiksi eilen minulle tarjottiin illallinen joka käsitti alkuruokana hiukan leipää ja hummusta, pääruokana vihreän salaatin ja jälkiruokana sorbettia. Annokset olivat todella kauniita, mutta ollaan rehellisiä – tuollainen setti voisi viedä nälän ehkä  pieneltä pupulta, mutta ei aikuiselta ihmiseltä. Onneksi olin varautunut, iltapalakeksien ansiosta ei tarvinnut kärsiä mahan murinoista.

Provenan runsaskuituiset välipalakeksien valmistuksessa on käytetty puhdasta kauraa, eli kauraa, joka ei ole missään tuotantoprosessin vaiheessa ollut kosketuksissa muiden viljojen kanssa. Ne sopivat siis myös matkaseuralaiselleni Ullalle, joka ei pysty syömään gluteeniviljoja. Provenan välipalakeksit täyttävät hyvän välipalan tärkeimmät kriteerit: ne ovat terveellisiä, pitävät nälän hyvin poissa ja mitä tärkeintä, maistuvat oikeasti hyvältä. Suklaaversio on jopa vähän liiankin hyvä, paketillinen hupsahti parempiin suihin vain yhden viikonlopun aikana. Taidankin käydä hankkimassa useamman laatikon niitä autoon, sekä itseäni että nälkäkiukuista kärsivää miestäni ajatellen.

Provenalla on instagramissa parhaillaan menossa kuvakisa “gluteeniton välipala”-teemalla: kuvaa keksinmutustelusi tai smoothiekulhosi ja muista lisätä tägit #puhdasvälipala ja @provenafi, niin olet mukana 50e lahjakortin arvonnassa. Arvonta on voimassa 28.10.2016 saakka, hyvin aikaa siis kuvata vaikka koko kuukauden kaikki välipalat!

Kuvat minusta Viiskulma

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *