Teellä maustettu pannacotta

teellä maustettu pannacotta
yhteistyössä Asennemedia ja Urtekram
 
Vaikka haikailin juuri menneen kesän perään, niin olen silti huomannut olevani syksyihminen. Rakastan näitä aurinkoisia syyspäiviä, syksyn värejä, sen tunnelmaa ja pimeitä iltoja, jolloin voi sytyttää kynttilät, keittää kupin teetä ja kääriytyä filttiin. Vähän huolettoman kesän jälkeen olen taas alkanut viihtyä kotona ja keittiössäkin, uusia reseptejä ja makuja testaillen. Kavereille siis tiedoksi, jos kakut tai muut vegaaniset pöperöt kiinnostavat, niin juuri näihin aikoihin on hyvä aika piipahtaa kylään, hyvin isolla todennäköisyydellä mulla on aina joku leipomus joko tekeillä tai valmiina.

Olen saanut ilokseni tehdä tänä vuonna yhteistyötä Urtekramin kanssa jo useamman postauksen verran ja päässyt todella haastamaan itseäni: vuoden alussa ajattelin että nämä reseptiikkapostaukset ovat kyllä epämukavuusalueellani, mutta kuitenkin yhteistyön tiimoilta on jo syntynyt ihana mango-kookosraakakakku ja granolakakku. Vuoden sisällä on muutenkin tapahtunut aika iso muutos näissä kokkailuhommissa muutenkin, leipominen ja ruuanlaitto ovat uuden ruokavalion myötä alkaneet kiinnostaa ihan uudella tavalla. Otan nämä reseptihaasteet siis aina innolla vastaan ja olen aina suorastaan lapsellisen innoissaan aina, kun löydän kokeilujen kautta jonkun uuden ruokalajin repertuaariini.

Tällä kertaa sain haasteeksi Urtekramin luomulaatuiset Hari-teet, jotka ovat kaltaiselleni teenlipittäjälle entuudestaan jo hyvinkin tuttuja. Hari-teet eivät oikeastaan ole edes teetä, vaan yrttijuomasekoituksia, joiden filosofia pohjautuu perinteisiin auereverdisiin resepteihin ja muinaisiin joogi-oppeihin. Makuvalikoima on aika laaja, joista omat suosikkini ovat lemon, apple & ginger ja Classic chai – ensiksi mainittu raikas Rise & Shine-juoma sopii ihanasti syysaamuihin ja Classic chaissa maistuu taas voimakkaammat mausteet ja joulu.

Idea teellä maustetusta pannacotasta syntyi, kun jääkaapissani sattui olemaan useampi avaamaton vispautuva soijakermapurkki, joille en oikein keksinyt käyttöä ja samaan aikaan mieleni teki jotain helposti ja suht. nopeasti valmistuvaa makeaa jälkiruokaa. Vanukkaan voi maustaa fiiliksestä riippuen haluamallaan teellä, classic chaista makua irtoaa enemmän, joten lemon, apple & ginger-teetä kannattaa laittaa ohjeeseen reilummin, ainakin se kolme teepussia. Tästä pannacotasta tulee aika makeaa, joten hedelmillä koristelussa ei kannata pihistellä.

Teellä maustettu pannacotta (vegaaninen)

2,5 dl vaahtoutuvaa soija-tai kaurakermaa
3 rkl hyytelösokeria
2-3 pussia Classic Chai tai Lemon, apple & ginger-teeth
1 tl sitruunamehua

Kiehauta soijakerma ja sokeri kasari. Siirrä kasari pois levyltä, heitä teepussit seokseen ja anna hautua n. 5 min. Sekoita, lisää sitruunamehu ja kaada seos tarjoiluastioihin. Laita jääkaappiin hyytymään n. tunniksi.

Tarjoile vanukas kauden hedelmien ja marjojen kera.

Related Post

2 comments on Teellä maustettu pannacotta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *