Talviterveiset Tallinnasta

talviterveiset tallinnasta

Tallinna. Jos muutaman viikon takaista nopeaa ohikulkupyrähdystä ei lasketa, niin edellisestä reissusta oli vahingossa kulunut kuusi vuotta. Kuusi vuotta? Jotenkin tie on vienyt aina ennemmin Tukholmaan, Köpikseen tai kauemmas, Tallinna on kyllä usein ollut suunnitelmissa, mutta jäänyt kuitenkin ajatuksen tasolle. Onneksi tilanne tuli vihdoin korjattua viime viikonloppuna, kun pääsimme viettämään ihanaa lomaa ystävieni PeetanPajun ja Artun kanssa.

Tallinnassa oli ihanan lumista, jouluista, kylmää ja kaunista. En saanut tarpeekseni vanhan kaupungin kauniista maisemista, kuvasin jokaista kulmaa ja taloa tyhmänä turistina ja meinasin pakahtua, kun katusoittaja luritteli viulullaan joululauluja. Pikkuputiikeissa kierrellessä mietin kummilasten lahjoja ja ostin joulupäissäni koiralle hölmön porovinkulelun tuliaisiksi. Kaikkeen sitä hurahtaakin.

Viikonlopun matkan tarjosi Tallink ja teemana oli ruoka – kirjoitan kokonaisuudesta ja ravintolavinkeistä laajemmin vielä loppuviikosta. Sen verran voin sanoa, että innostuin kaupungista uudelleen siinä määrin, että seuraava matka tulee todellakin tapahtumaan nopeammin kuin kuuden vuoden päästä. Ehkä jo tämän vuoden puolella, jos aikataulut sallivat.

Kaunista talviviikkoa, ystävät!

Related Post

6 comments on Talviterveiset Tallinnasta

  1. Siellä kun on säilynyt tuota vanhaa rakennuskantaa niin paljon enemmän kuin Helsingissä, vanha kaupunki on lumisena aivan kuin satujen joulukylä. Ihana kaupunki!

  2. Mulla se oli ennen, mutta sitten tuli yhtäkkiä tämä pitkä tauko 🙂 Mutta nyt alan käydä siellä taas useammin, pelkästään ruuankin takia sinne kannattaa lähteä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *