14: Joulukaakao

Joulukaakao keitetään hartaudella, maustetaan kanelilla ja kardemummalla ja kuorrutetaan kermavaahdolla. Siihen ei käytetä valmisjauheita vaan oikeaa tummaa suklaata, ja se nautitaan tietenkin parhaan ystävän tai rakkaan seurassa viltin alla pötkötellen, joululauluja kuunnellen. Varma keino karkoittaa hetkeksi harmaudesta ja kylmyydestä johtuva ankea fiilis.


Joulukaakao (vegaaninen, 2 annosta)

0,5 dl alpro vispikermaa
ripaus kardemummaa
3 dl soijamaitoa
puolikas kanelitanko
50 g tummaa suklaata
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl sokeria

 

Keitä kanelitankoa pari minuuttia maidossa ja sulata suklaa vesihauteessa. Poista kanelitanko maidosta, yhdistä suklaa maidon sekaan ja kiehauta. Lisää joukkoon ripaus kardemummaa. Vaahdota soijavispi ja mausta vaniljasokerilla ja tavallisella sokerilla.

Kaada kaakao kahteen kuppiin ja koristele kardemummakermavaahdolla. Nauti!


ps. pahoittelut, että nämä joulukalenteriluukut avautuvat nyt vähän milloin sattuu – tässä on ollut niin teknisiä ongelmia (kameran kanssa) kuin ihan käytännön aikatauluongelmiakin. Kiitos kun kuitenkin pysytte mukana! <3

 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *