2: vihreää kotiin

En ole koko syksyn aikana tehnyt blogiin sisustusaiheisia postauksia. En ole juurikaan ehtinyt viettää aikaa kotona, täällä on pääosin käyty vain kääntymässä. Ajattelin siis nyt ihan varta vasten tätä joulukalenteria varten kuvata hiukan enemmän kotijuttujakin, niitä kun toivotaan aina vähän väliä.
Joulun väreistä vihreä on suosikkini, Se tuntuu olevan lempivärini nykyään muutenkin, vaatteissa ja sisustuksessakin – meillä kotona vihreää tuntuu olevan nykyään joka puolella. Jos en asuisi vuokra-asunnossa, niin maalaisin varmaan jonkun seinistä metsänvihreäksi, mutta toistaiseksi joudun tyytymään lempiväriini pienemmissä määrin. Sain kesällä Balmuirilta ihanat vaaleanvihreät pellavalakanat, jotka sopivat mielestäni värinsä puolesta sekä kesään että talveen. Minulla on tapana käyttää tuollaista tuplaleveää pussilakanaa päiväpeittona, en ole vielä tähän päivään mennessä onnistunut löytämään muunlaisia tyylikkäitä päiväpeittovaihtoehtoja.


Makuuhuoneen seinällä oleva vihreäsävyinen juliste muistuttaa Modiglianin näyttelystä, joka on Ateneumissa esillä vielä Helmikuuhun saakka. En ostanut julistetta “istuvasta sinimekkoisesta naisesta” kuitenkaan Ateneumista, vaan Moderna Museetista Tukholmanmatkallamme. Taidejulisteista voi olla montaa mieltä, mutta mielestäni niissä ei ole mitään pahaa – itse mielummin hankin kotiini vaikkapa taidejulisteita kuin niitä mustavalkoisia tekstitauluja mietelauseiden kera.

Nyt sipaisen kynsiin vihreää kynsilakkaa ja lähden pikkujouluihin – ihanaa joulukuista viikonloppua kaikille!

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *