21: Pitkän lentomatkan varustus

Terveiset Jakartalta! Takana on melkein vuorokausi matkustusta, ensin Helsingistä Istanbuliin ja sieltä 13h lento tänne Indonesiaan. Huomenna jatkamme matkaa Balille, lopulliseen määränpäähämme. Raportointia paikan päältä seuraa niin pian kun pääsemme asettautumaan paikoillemme.

 

Kaikille teille, jotka lähdette joululomalla tai piakkoin kaukomatkoille, haluan jakaa vinkkini pitkää lentomatkaa varten:

 

  1. Ravintolisät kuntoon. Jo ennen reissua aloin syödä päivittäisen D-vitaminiin ja B-vitamiinin lisäksi astaksantiinia ja beetakaroteenia, jotka molemmat suojaavat ihoa sisäisesti auringolta. Wild Nutritionin villi matkustaja-kapseleita popsin tehokuurityyppisesti 2 lähtöpäivänä, kaksi päämatkustuspäivänä ja huomenna perillä ollessa otan vielä 4 – pillerit parantavat vastustuskykyä ja auttavat selviämään rankasta matkasta vähän helpommin.
  2. Suihkutettava kasvovesi. Must-juttu matkoilla, sillä lentokoneilma kuivaa ihon helposti koppuraksi. Sain Jolielta mukaani Neal’s Yard Remedies-kasvovesisuihkeen, joka tuoksuu ihanalle ja virkistää väsynyttä kasvojen ihoa pitkällä lennolla.
  3. Huulirasva! Löydettyäni Absolutionin huulirasvan, en ole osannut käyttää muita, sitä voi tarpeen tullessa sipaista myös muihin ihon kuiviin kohtiin. Käsirasva on myös pakollinen.
  4. Kynsilakka – ei millään tavalla pakollinen, mutta itselläni tuntuu arjessa niin harvoin olevan aikaa odotella lakan kuivumista, lentokentällä vaihtolentoja odotellessa tai koneessa taas ei muuta olekaan kuin aikaa (voi olla hyvä kysyä, että häiritseekö vieruskavereita kynsilakan tuoksu, jos koneessa lakkailee). Tällä hetkellä kiinnostaa kaikki trooppiset ja kesäiset sävyt, miksiköhän? Vedenvihreä on tulevan reissun lempivärini.
  5. Yömaski – lentoyhtiö jakaa sellaisen pienen tarvikepussin josta löytyy mm. sleep mask, mutta jos haluaa vähän luksusta niin olisihan tällainen Arelan kashmirversio aivan ihana.

Lisäksi: kirjoja, hyvä kuulokkeet, mukavat vaatteet, jotain pientä naposteltavaa siltä varalta, jos lentokoneruuat eivät maistukaan. Ja muistakaa laittaa toivomus erityisruokavaliostanne lentoyhtiölle ajoissa – minähän en sitä tietenkään tajunnut tehdä.

 

*kuvan tuotteet saatu blogin kautta

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *