Takkiasiaa

Jos joku kysyy, että mikä vaatekappale tai asuste on sellainen, mihin kannattaa oikeasti panostaa, niin oma vastaukseni on selvä: talvitakki. Suomen oloissa talvitakkia käytetään puolet vuodesta, joten parempi jos takki on sellainen jota käyttää mielellään, sopii yhteen muiden vaatteidesi kanssa ja joka kestää pitkään siistinä. Laadukkaat villakangastakit tunnetusti maksavat aika paljon, mutta itse olen ostanut kaikki talvitakkini aina joulunjälkeisistä alennusmyynneistä ja “säästänyt” satoja euroja. Aiemmin olen sortunut ostamaan ketjuliikkeiden edullisia villasekoitetakkeja ja pettynyt kuukauden käytön jälkeen, kun takki on nyppyyntynyt ja nuhjuuntunut täysin epäsiistiksi.


Omat takkini ovat pääosin Samujilta ja Marimekolta. Ostin ensimmäisen arvokkaamman villakangastakkini melkein kymmenen vuotta sitten Marimekolta kesätyörahoillani, ja se on edelleen todella hyvässä kunnossa. Sovitin tätä kuvien kaunista tummanvihreää takkia jo syksyllä, mutta ajattelin pohtia ostospäätöstä rauhassa, ja se kannatti: joulun jälkeen takki tuli -50% alennukseen. Balilta kotoutuessani suuntasin suoraan Marimekon liikeeseen ja sopivasti samana päivänä kaikista alennustuotteista oli -20% lisäale. Alunperin kuudensadan villakangastakin hinta tippui vähän päälle kahteensataan. Vihreä takkikaunokainen on juuri nyt yksi suosikkivaatteistani, koska sen vuoksi ulos kylmään lähteminen tuntuu aina hitusen helpommalta.

Viime päivät ovat tosin tuntuneet niin keväisiltä, että kauaakohan enää villakangastakkia tarvitsee?


Takki Marimekko / kengät Acne Jensen / silkkipusero ja farkut &Other stories / laukku Samuji / kaulahuivi Cos

Kuvat: Mustarttu

Related Post

3 comments on Takkiasiaa

  1. Paljonko villaa on todella laadukkaassa villakangastakissa mielestäsi? Tai siis, tarkennatko mitä materiaaleja mainitsemasi halpis-villasekoitetakit pitävät sisällään, jotka nyppääntyvät käyttökelvottomaksi kuukaudessa?

    1. Tekokuituhan itsessään ei haittaa, pieni määrä tekokuitua lisää takin kestävyyttä. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan laadukkaassa villakangastakissa saisi olla max. 20% tekokuitua, ettei takin laatu kärsi. Yleensä ketjuliikkeiden halvemmissa takeissa on 40% tai puoletkin tekokuitua, joten ei ihme että nyppyyntyy. Toisaalta merkitystä on myös miten kangas on kudottu, onko kudos tiivistä jne – eli 100% luonnonmateriaalikaan ei ole välttämättä hyvä ja kestävä, jos villaa on käytetty ohuesti tai kudonta on harvaa. Laadukas villakangastakki painaa.

      1. Kiitos! Talvitakkiostokset on tosi vaikeita, etenkin kun villakankaasta on kyse! Vikaostokset tulevat kalliiksi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *