Tummatukka Kreuzbergissä

“Jos kokeiltaisiin jotain vähän tummempaa”, sanoin kampaajalleni Johannekselle ja mielessäni ajattelin sensuellia ranskatarta kera kauniin tummanruskean polkan. Johannes teki työnsä hyvin ja sain juuri sitä mitä tilasin, mutta oma silmä ei meinaa tottua uuteen lookkiin, kun olen jo melkein 30 vuoden ajan pitänyt oman värin tukassani. Mutta kaikkeen tottuu, tummiin hiuksiinkin, vaikkei pikkusiskon “vähän tollanen emo”-kommentti ehkä ollut ihan sitä mitä olisin toivonut. Se on vain silti tukkaa, ja kasvaa takaisin.farkut &other stories / tennarit Adidas / takki Weekday / neule Acne / aurinkolasit Ray Ban / kassi ace & tateBerliinin-vinkkien perään ehdittiin vähän jo kyselläkin, mutta valitettavasti kamera ihan muutamaa otosta ja näitä asukuvia lukuunottamatta pysyi laukussa lähes koko reissun ajan – päätin silti listata pari kivaa ravintolaa teille. Airbnb-kämppämme Berliinissä sijaitsi Kreuzbergissä, joka kuhisee trendikkäitä ravintoloita, pikkuputiikkeja ja kahviloita. Berliinin-vinkkini keskittyvät nyt siis Kreuzbergiin, mutta nämä paikat suosittelen tsekkaamaan, jos tuolla päin liikkuu:

Antonello’s Cevicheria

Sympaattinen ja ilmeisesti paikallisten hyvinkin suosima ravintola, joka yhdistää ainakin Italialaista ja Mexicolaista keittiötä. Vegaanit on otettu huomioon, söin täällä ihan itkettävän hyväää mangocevicheä.

Zahers

Antonelloa vastapäätä suosittu coctail-baari, jossa kodikas tunnelma ja herkullinen juomalista.

Kimchi Princess

Rakastan kimchiä, rakastin Kimchi Princessiä! Vegaanivaihtoehtoja oli älyttömän paljon ja kaikki, niin ruoka kuin drinkitkin olivat ihania. Paikka oli lauantai-iltana täpösen täysi, mutta onnistuimme saamaan pöydän tunniksi.

Huom! Kreuzberg on aika iso kaupunginosa ja sinne mahtuu erilaisia alueita, saman kaupunginosan sisällä paikasta toiseen liikkuminen voi viedä hyvinkin puolisen tuntia. Samoin kannattaa varata matkalle hyvin käteistä mukaan, sillä jostain syystä Berliinissä ei voi maksaa juuri missään kortilla. Balilla tämä oli ihan ymmärrettävää, mutta Berliinissä v. 2017 – miksi?


Kuvat: Mustarttu

Related Post

2 comments on Tummatukka Kreuzbergissä

  1. Toi korttihomma on koko Saksassa sama! Olen itse vaihdossa tällä hetkellä etelä-Saksassa ja reissatessa on huomannut että joka paikassa sama juttu…
    Ihanan leppoisat kuvat 🙂 ja nuo raflat tsekkaan kyllä ku matkustan Berliiniin keväämmällä!

  2. Voi apua, tiedän niin tuon tunteen, että “mielessäni ajattelin sensuellia ranskatarta kera kauniin tummanruskean polkan”. Itselleni on tainnut käydä kerran jos toisenkin samalla tavalla. Sellainen luonnollinen tummanruskea vaikuttaa olevan mahdotonta värjätä. Omat hiukseni ovat vielä sellaiset, että sävystä tulee aina muutaman asteen tummenpi kuin pitäisi, eli mustaa saan, kun ruskeaa halajan. 😀 Mutta joka tapauksessa, upealta näyttää sinun lookisi noinkin! Itsekin tekisi mieli pätkäistä kesäpolkka.

    Ja Saksassa aiemmin asuneena voin yhtyä aiempaan kommenttiin! Siellä ollaan jotenkin tuon pankki- ja pankkikorttimaailman kanssa ihan jäljessä, vaikka toisin voisi kuvitella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *