Akneihon meikkipohja

Vihdoin jatkoa Elämää iho-ongelmaisena-sarjalle! Tämä postaus on ehtinyt odotella julkaisua niin kauan, että hiusten värikin on ehtinyt muuttua sitten näiden kuvien ottamisen. Toisaalta, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, kun aihe on edelleen ajankohtainen ja kaikki tässä postauksessa näkyvät tuotteet edelleen aktiivisessa käytössä.

Ensiksi vähän taustaa: olen siis kärsinyt aknesta myöhäisteini-iästä saakka, jo reippaasti yli kymmenen vuoden ajan. Olen syönyt erilaisia lääkekuureja ja avannut asiaa viime syksynä tässä ja tässä postauksessa. Tällä hetkellä ihon kunto on aika lailla sama kuin viime syksynäkin, periaatteessa siis ihan hyvä, mutta pienempiä ja isompia näppyjä ilmestyy aika ajoin edelleen naamaan, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Aloitin pari viikkoa sitten uuden kosmetiikkasarjan testaamisen ja odotan mielenkiinnolla tuloksia siitä, kerron tästä lisää sitten myöhemmin. Nyt keskitytään siihen, miten aknen saa piiloon, eli kuinka kehtaan kävellä kaupungilla piiloutumatta kaulahuiviin tai aurinkolaseihin. 


Käytän nykyään pääsääntöisesti kasvoilleni pelkkää luonnonkosmetiiikkaa. Käytin ennen meikeissä vielä jonkin verran synteettisiä meikkejä, mutta nykyisin en mielelläni laita naamaani mitään ei-luonnollista, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. On hyvä muistaa, ettei kaikki luonnonkosmetiikka aina sovi kaikille ja luonnonkosmetiikassakin on hirveästi laatueroja. Esimerkiksi omat kokemukseni ekomeikkivoiteista olivat pitkään yksinomaan negatiivisia, kunnen löysin oikeat tuotteet eikä paluuta synteettisiin enää ollut.

Yksi tärkein meikkausohje akneihoiselle on mielestäni se, ettei ihoa kannata peittää liian paksuun pakkelikerrokseen. Tulehtuneelle iholle ei ole hyvä käyttää kovin montaa erilaista tuotetta. Kotipäivinä ei tarvitse meikata ollenkaan ja arkisin riittää kevyempi meikkivoide. Sanomattakin on selvää, että meikkien pesusta iltaisin ei kannata luistaa missään tilanteessa. Itselläni näkyy aina heti (negatiivisesti) naamassa se, jos meikit on pesty huolimattomasti pois iholta illalla.


Kun haluan peittävämmän ja kestävämmän meikkipohjan, käytän peittävämpää voidetta paikallisesti ongelmakohdille. Kjaer Weisin Cream Foundation-meikkipohja on tähän tarkoitukseen ehdoton ykköstuote. Peittää ihanasti, pysyy todella hyvin ja kaikenlisäksi kaunis pakkaus on uudelleentäytettävä. Tuote on arvokas, mutta kun kyse on finnien peittämisestä, en laske rahoja. Zuiin peitevoidekynä on myös näppärä ja toimii yksittäisten näppyjen peittämisessä hyvin.

Meikkivoiteista tällä hetkellä suosikkejani ovat Absolutionin La Créme du Teint, Everyday Mineral Base, sekä BTB13:n että Zuiin meikkivoiteet. Kaikki näistä ovat hyvin kevyitä, eivätkä tuki ihoa. BTB13 mineraalimeikkivoide ei ole täysin 100% luonnonkosmetiikkaa, mutta olen todennut yhdessä kosmetologini Minnan kanssa BTB13:n tuotteet itselleni useaan otteeseen sopivaksi, joten niiden suhteen olen tehnyt poikkeuksen. Puuteria käytän harvoin, mutta kun käytän, tuputtelen naamalleni Zuiin mineraalimeikkipuuteria.


Jotkut aknesta kärsivät pelkäävät käyttää poskipunaa, mutta itselleni se on lähes yhtä välttämätön kuin meikkipohjakin, tuntuu että ilman poskipunaa ja / tai aurinkopuuteria olen väritön harmaa hiirulainen. Ihania punasävyjä löytyy Zuiilta ja tämänhetken lemppari-aurinkopuuterini Alima Purelta.

Onko teillä hyviä vinkkejä juuri akneihon meikkaamista ajatellen?

*tuotteet saatu testiin

Related Post

7 comments on Akneihon meikkipohja

 1. Mä oon kans taistellut enemmän tai vähemmän epäpuhtaan ihon kans teini-iästä saakka. Missähän luurailee ne toteutumattomat lupaukset siitä että aikuisena iho sitten rauhoittuu? 😀 Mun suosikkeja tällä hetkellä on Juice Beautyn meikkivoiteet, Hyntin peitevoide (se on tosi ihana ja peittävä), Zuiin poskipuna sekä RMS:n irtopuuteri ja kuultovoide. Niillä saa m/feikattua melko luonnollisen näköisen ihon 🙂

  1. Mirkka, samaa ihmettelen minäkin – 30 kolkuttelee oven takana ja iho on edelleen kuten teini-ikäisellä. Kiitos vinkeistä! Täytyy testailla tuota Hyntiä! 🙂

 2. Aika tiukkaan sävyyn kirjoitettu postaus. Teesi tuntuu olevan, että jos kärsii aknesta, ei ulos ole menemistä ilman meikkiä (vähintäänkin kevyttä meikkivoidetta) tai piiloutumista kaulahuiviin ja aurinkolaseihin. Poskipunaakin kannattaa toki laittaa myös, jottei vaan näyttäisi harmaalta hiirulaiselta, sehän on melkein yhtä paha kuin akne. Aikaa on rajallinen määrä ja pääsääntöisesti mukavampaa on ystävien kuin peilin seurassa. En ole koskaan loukkaantunut kenenkään aknesta tai harmaudesta. Otan ennemmin enemmän yhteistä aikaa kuin vähemmän aikaa ja seuralaiseni virheettömän ihon.

  1. Karoliina, myönnän että postaus oli osittain vähän mutkat suoriksi-tyylillä kirjoitettu, mutta ymmärräthän kai, että täysin omasta näkökulmastani? Ainoa akne, joka minua häiritsee, on omani – en yleensä edes huomaa muiden näppylöitä. En meikkaa muita miellyttääkseni, vaan siksi että itselläni olisi kivempi fiilis. Jos olet lukenut aiemmat postaukseni aiheesta, olen käynyt siellä läpi, miten akne oikeasti vaikuttaa mielentilaan ja olen ollut myös siinä pisteessä että en ole oikeasti mielelläni poistunut kotoa epämukavan olon huonon ihon kunnon vuoksi. Olen kuullut myös nuoresta asti usein jonkinasteista syyllistämistä siitä, jos aknea meikkaa piiloon, lähes aina sellaisilta ihmisiltä, joilla ei ole itse juurikaan ongelmia ihon kanssa.

   Tämän postauksen ainoa teesi oli tarjota vinkkejä niille, jotka etsivät akneiholle sopivia meikkituotteita. Itse viihdyn nykyään toisinaan ihon ollessa paremmassa kunnossa myös hyvin ilman meikkiä, esim. Balilla en meikannut juuri ollenkaan ja mielestäni jokainen saa kulkea ulkona juuri sellaisena kuin itselle parhaalta tuntuu. Meikkivoiteen levittämiseen ja poskipunan sivelemiseen iholle itselläni menee ehkä se 2min, joten en voisi sanoa sen olevan varsinaisesti ystävieni seurassa vietetystä ajasta pois. 🙂 Kiitos kuitenkin kannanotostasi.

  2. Hmmm… Itse en tulkinnut kirjoitusta mitenkään tiukkaan sävyyn kirjoitetuksi, vaan ennemminkin siitä heijastuu kirjoittajan turhautuneisuus akneihoon. Ja se, jos mikä, on minusta täysin ymmärrettävää! Itselläni oli täydellinen, siis oikeasti ihan täydellinen posliininen kaunis virheetön iho noin 25 ikävuoteen saakka, jolloin yhtäkkiä, kirjaimellisesti yhdessä yössä, minulle puhkesi aikuisiän akne. Nyt olen taistellut sen kanssa viitisen vuotta, ja tiedän niin tuon turhautumisen tähän itsetunnon riistävään ongelmaan. Olisi niin ihanaa pystyä olemaan sinut tämän ongelman kanssa, mutta veikkaan että todella harva pystyy siihen, ikävä kyllä… Ja itselläni ongelma on vieläpä hyvin lievä, mutta silti asia on vaikuttanut ratkaisevasti itsetuntooni ja mielikuvaani omasta ulkonäöstäni…
   Tässä valossa katsoisin tosiaan kirjoituksen olevan tehty turhautuneessa mielentilassa, mikä on minusta todella ymmärrettävää ja samaistuttavaa!

 3. Itse käytän tuossa kuvassakin olevaa absolutionin meikkivoidetta -tosin sen peittävyys on ihan olematon, toimii lähinnä kosteuttavana lisänä ja pohjana mineraalimeikille. Käytän itse tällä hetkellä tuon absolutionin pohjan päällä vielä mineraalimeikkipuuteria, sillä kombolla saan kohtuullisen peittävän, mutta hengittävän ja luonnollisen pohjan. Tykkään eniten IDUNin pohjista, vaikkei nekään ole ihan täysin luonnonkosmetiikkaa, mutta ovat todella puhtaita ja herkälle/allergikolle sopivia. Niistä tulee myös todella kaunis, kuulas iho. EDM on käytössä poskipunassa. Mulla ongelmana ovat lähinnä punaiset arvet jotka helottavat isotretinoiinikuurin myötä vaikka minkä pakkelin läpi. Kjaer Weis kiinnostaa, mutten ole vielä saanut aikaiseksi ostaa kun olen vähän jännännyt kuinka peittävää se on, kyseessä kuitenkin suht arvokas tuote. Pärjääkö sillä ihan sellaisenaan? Onko vinkata kivijalkakauppaa Helsingissä, mistä Kjaerin tuotteita saisi? 🙂

  1. Joliesta löytyy Kjaerin tuotteita! Se on mun luottopaikka 🙂 Kjaerin meikkivoide on ihan älyttömän peittävää! Itse en voi sitä edes meikkivoiteena käyttää, vaan käytän vain paikallisesti näppyjä peittämään. Suosittelen siis piipahtamaan Joliessa uudenmaankadulla 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *