Onnellinen

Jotkut asiat tapahtuvat toisinaan juuri silloin kun niitä ei yhtään odota tai kaipaa, ja kun on kuvitellut kaiken menevän täysin toisin. Vielä jokin aika sitten ajattelin, että nyt nautin täysin rinnoin sinkkuelämästä – siitä että voin asua yksin, elää omilla ehdoillani, keskittyä töihin ja omiin juttuihini ja ehkä tapailla uusia kiinnostavia ihmisiä. Ja niin teinkin, ainakin vähän aikaa.

Jossain vaiheessa kuitenkin huomasin vain yhtäkkiä viihtyväni yhden ihmisen seurassa tavallista enemmän. Se sama tyyppi pyöri aika usein mielessäni, vaikka kovasti yritin suunnata ajatuksia muualle. Tää on nyt vaan tällanen ihastus, menee varmaan kohta ohi – tai niin yritin ainakin selitellä itselleni ja ystävilleni. Moneen asiaan pystyy omassa elämässä vaikuttamaan, mutta tunteisiin aika vähän. Uskalsin lopulta antaa itselleni luvan mennä sen tunteen mukana, kun se alkoi tuntua järjelläkin ajateltuna parhaalta vaihtoehdolta. Kun jotain ihanaa tulee vastaan, miksi sanoa turhaan ei? Haluan luottaa siihen, että ihminen syvimmässään tietää sen, milloin on oikea aika jollekin.


Onni ei ole mielestäni parisuhteesta tai sen puutteesta kiinni – onnellinen tai onneton voi olla yksin tai jonkun kanssa. Mutta onhan tämä ollut aivan ihanaa, kutkuttavaa ja hauskaa. Tutustua täysin uuteen ihmiseen, ihastua ja rakastua. En osaa tässä tilanteessa katsoa vielä kovin pitkälle tulevaisuuteen, mutta onneksi ei tarvikaan. Voi vain nauttia siitä, mitä minulla ja meillä on juuri nyt.


Vaikka ihastuessaan tekeekin mieli kertoa koko maailmalle onnestaan, niin mietin silti pitkään, että haluanko jakaa tätä täällä blogissa – kuitenkin joku ihmettelee, paheksuu tai tuomitsee. Toisaalta, nuo paheksujat saattaisivat yhtä lailla kävellä kadulla vastaan, enkä silloinkaan irrottaisi kättä toisen kädestä. Ehkä voisin käyttää muutenkin vähemmän aikaa sen miettimiseen, mitä puolitutut tai jopa tuntemattomat minusta tai elämänvalinnoistani ajattelevat, vaikka se ei niin helppoa aina olekaan. Keskittyä sen sijaan nauttimaan omasta elämästäni ja ihanista läheisistä ympärilläni, erityisesti juuri nyt tästä yhdestä.

<3

Kuvat: Joonas Ojala (@joonasco)

Related Post

14 comments on Onnellinen

 1. Tulipa hyvä mieli tuntemattomien ihmisten puolesta. Nauttikaa ihanasta ihastumisesta, se on parasta! <3

 2. Heippa.
  Olenkohan koskaan aiemmin kommentoinut blogiasi, vaikka olen sitä vuosia jo seurannut. Mutta nyt tuli tunne, että haluan laittaa sinulle muutaman rivin.

  Olen itse kotoisin samaiselta kylältä kuin sinäkin. Tiedän vanhempasi jne. Olen sinua hiukan vanhempi, joten et ehkä muista minua, mutta muistan kyllä sinut siskosi T:n kanssa.

  Tiedätkö, että elämä on ihan liian lyhyt sen asian miettimiseen ja pelkäämiseen, mitä muut ajattelevat. Elämä liukuu ohi elämättä, jos varoo kaikkea ja pelkää pahentavansa jonkun mielen jne.

  Jos olet oma itsesi ja uskot siihen, mitä teet, et mene metsään.

  Maailmaan mahtuu niin monta mielensäpahoittajaa, arvostelijaa, epäilijää, tuomitsijaa, että jos heitä kaikkia kuuntelet, et uskalla tehdä mitään.

  Elä, rakasta, nauti ja anna syyskuinen tuivertaa hiuksesi sekaisin ja pidä tuosta toisesta lujasti kiinni. Elämä on tässä ja nyt.

  Terveisin Satu

  1. Kiitos Satu, että jätit kommentin!

   Tällaisilla viesteillä on itselle tosi iso merkitys. Ensinnäkin, on aina mahtavaa kun joku pitkään blogiani seurannut jättää kommentin ja kertoo olemassaolostaan. Vähän kliseistä, mutta oikeasti tuntuu usein siltä, että tätä blogia kirjoittaa muutamalle ahkerasti kommentoivalle vakilukijalle ja parille ystävälle 😉

   Toiseksi, kiitos kauniista sanoistasi. Tuli lämmin ja hyvä mieli, kun joku joka ehkä ymmärtää myös vähän taustoistani, sanoo tällaista.

   Kiitos! <3

   1. Vasta nyt luin sinun vastauskommenttisi, kun kelasin ajan kanssa blogitekstejäsi.

    Elämä on niin tässä ja nyt. Kun menetin yllättäen pikkusiskoni(25v) reilut pari vuotta sitten, päätin, että elän loppuelämäni siten, ettei minun tarvitse murehtia elämätöntä elämää tai käyttämättä jääneitä tilaisuuksia.

    Minulle se merkitsee itseni arvostamista ja toisten kunnioittamista, mutta silti omasta tilasta ja itsemääräämisoikeudesta kiinnipitämistä.

    Asuin pitkään poissa Oulun seudulta ja se teki minulle erittäin hyvää. Lapseni ovat syntyneet Naistenklinikalla, mutta ovat juurtuneet tänne Ouluun.

    Teen unelmatyötäni sairaanhoitajana, mutta haaveilen yhä, että voisin palata unelma-ammattiini kätilöksi.

    Uskon, että mikäli se ei ole mahdollista, voin löytää polkuni johonkin kiinnostavaan ja innostavaan ammattiin.

    Haaveilen myös muutosta takaisin Helsinkiin ja ehkä lasten lennettyä pesästä muutaman vuoden päästä, pakkaamme mieheni kanssa muuttoauton ja suuntaamme pääkaupunkiseudulle.

    Mutta ei elämästä koskaan tiedä ja hyvä niin. Nautitaan nyt syksystä ja kesän muistoista. Huominen voi tuoda eteemme jotakin odottamatonta, hyvää ja haastavaakin.

    Ihanaa syksyä.

    Terveisin Satu

 3. Tämä oli niin hurjan ihana teksti! Oikein paljon onnea, on vain niin kivaa olla onnellinen ja aistia oikein miten sun onnellisuus hehkuu sun sanojen seasta.

  Ihanaaihanaa viikkoa! <3<3

 4. Ihanat te! Olette niin kaunis ja yhteensopiva pari, että ei voi kuin olla onnellinen teidän onnesta. Kaksi huipputyyppiä yhdessä! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *