Hyvästi, kesä.

Niin se meni, kesä. Tuntui että se ei oikein koskaan kunnolla alkanutkaan – tämä oli ehkä naismuistini lyhin kesä. En yleensä tykkää valittaa säästä, mutta onhan tämä ollut vähän surkuhupaisaa. Nyt syyskuun ensimmäisenä joudun viimein myöntämään itselleni, että turha odottaa enää lämpimiä kelejä, syksy alkoi jo. Yhdeksän kuukauden jälkeen on ehkä taas mahdollisuus pukea kesäleninki, viettää aurinkoista päivää Suomenlinnassa, tuntea ruoho paljaiden jalkojen alla ja syödä kirsikoita lautassa.

Muistan hyvin päivän, jolloin nämä kuvat otettiin. Oli luvattu pilvistä, mutta aurinko paistoikin täydeltä taivaalta ja suomenlinnan lauttaan oli yli tunnin jono. Saatoin jopa mielessäni kirota hellettä ja kuumottavaa aurinkoa jonossa seistessäni – nyt se tuntuu vähän hassulta.

Kesää tulee ikävä, mutta rakastan silti syksyä ja sen tuomaa uutta energiaa. Loman jälkeen on oikeasti levännyt olo ja pää pursuaa uusia ideoita. Kalenteri alkaa täyttymään pikkuhiljaa kaikenlaisista työkuvioista ja lisäksi sain tänään tietää, että minut on vihdoin hyväksytty avoimen yliopiston kautta eräälle kiinnostavalle kurssille, jolle olen yrittänyt hakea jo parin vuoden ajan. Samaan aikaan tuntuu, että voisin aloittaa ehkä jonkun uuden harrastuksen tai työprojektin. Huolettomat kesäpäivät olivat ihania, mutta toisaalta en saanut silloin juuri mitään aikaiseksi, keskityin vain elämästä nauttimiseen. Laiskottelukauden jälkeen olen valmis töihin, eikä talven tulo ahdista.

Siispä syyskuu, tervetuloa!


Kuvat: Omar Elmrabt (@omarelmrabt)

Related Post

2 comments on Hyvästi, kesä.

  1. Ihana blogi sulla! Oon aina tykänny sun kuvista, niissä on tunnelmaa. 🙂 Kysyisin sellasta, että osaisitko suositella nuorelle naiselle jotain kuoro pk-seudulla? Oon kiinnostunut taas kuorossa laulamisesta, aikasemmin oon laulanut kuorossa, joka on saanut kv- kuoro festareilla ylimmän diplomin. Välillä on ollut postausta sun lapsikuorosta, niin tuli mieleen 🙂

    1. Moikka Elisabett! Ja ihana kysymys, kuoroasiat on aina lähellä sydäntä <3

      Pk-seudulla on monta hyvää kuoroa ja varaa mistä valita, monella on varmaan jo koelaulut tältä syksyltä menneet mutta toisaalta monet ottavat varmaan laulajia sisään myös kesken kauden 🙂

      Minkätyylistä kuoroa etsit? Itse suosittelisin tutustumaan ainakin esim. näihin: Grex Musicus, Somnium ensemble, Dominante, Kamarikuoro Värinä, Emo Ensemble, Candomino ja sitten tietenkin eri osakuntien kuorot, kuten HOL, SOL jne. Kannattaa tsekata kuorojen sivut ja tsiikailla vaikka tubesta millaista musiikkia laulavat jne, että löytyisi se omalta tuntuva porukka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *