1: Katsaus menneeseen

Joulukuu! Se on ollut aina itselleni ja blogilleni erityinen kuukausi – tajusin eilen, että olen pitänyt blogijoulukalenteria jo vuodesta 2012 lähtien! Taas tänä vuonna mietin, että taidan olla vähän hullu kun pidän tästä traditiosta kiinni, sillä joulunalusaika on muutenkin tavallista kiireisempää. Silti jotenkin tuntui, että ilman tätä ei joulu jotenkin tule. Perinteisesti minun blogikalenteri on ollut sellainen myöhäisillan kalenteri, jossa luukut avautuvat nukkumaanmenoaikoihin aamuvarhaisen sijaan – näin taitaa olla pääosin tänäkin vuonna.

Ensimmäisessä luukussa fiilistellään aiempien vuosien kivoimpia kalenterijuttuja. Muistaako joku nämä liikuttavat alkuajat kuuden vuoden takaa?

Vuonna 2012 blogin joulukalenteri koostui DIY-ja askarteluvinkeistä. Esittelin muun muassa itse ompelemani nahkalaukun, johon sain inspiraatiota Samujin Torista ja nuo suloiset paperiset jouluvalot. Tuolloin asuin vielä Annankadulla pimeässä katutason asunnossa ja blogikuvat olivat vielä aika eri laatua kuin nykyisin. Mutta sama Sarpaneva-pata ja Arabian 24h-lautaset ovat käytössä edelleen joulupuuropäivänä!


2013 teema pysytteli edelleen käsitöiden ja diy-juttujen äärellä. Neuloin lapasia, pipoja, askartelin kransseja ja kortteja ja tein muun muassa tuollaisia söpöjä mukipipareita. Huomaa että elämässä on ollut tuolloin opiskeluaikoina paljon enemmän aikaa kuin nykyisin. Rakastaisin edelleenkin neuloa paljon enemmän, mutta kaikki neuletyöni etenevät vähän liian hitaasti..

Vuoden 2014 joulukalenteri alkoi mennä enemmän nykyiseen suuntaan – vähän vähemmän askartelua, enemmän reseptejä ja yleistä joulufiilistelyä. Mukaan tulivat myös arvonnat, joista osa oli yritysten sponsoroimia ja osa ihan maksettuja. Tuolloin jakamani jouluisen kookosvanukkaan resepti on vieläkin yksi lempiaamiaisiani <3

2015 joulukalenterin kuvista voi huomata, että valokuvauksessa on menty vähän eteenpäin – ostin 2015 ensimmäisen täysikennoisen järjestelmäkameran ja opettelin käyttämään Adobe Lightroomia. Samana vuonna vietin elämäni ensimmäisen kerran joulupyhät jossain muualla kuin lapsuudenkodissani – oli yllättävän mukavaa viettää joulua rauhallisessa Helsingissä. Parhaimpina juttuina tuon vuoden joulukalenterista ovat jääneet mieleen kauniit kattauskuvat (ikävöin tuota isoa ruokapöytää!) ja itsetehdyn glögin resepti.


Vuoden 2016 joulukalenterissa tuli mukaan vegaaniset reseptit ja perinteinen suomalainen joulutunnelma sai trooppisen säväyksen, kun lensin kolme päivää ennen aattoa Balille. Tänäkin vuonna haen vinkkejä jouluruokiin vegaanin joulupöytä-postauksesta, josta löytyy mm. vegaanisen munavoin ja porkkalan reseptit.

Entä tänä vuonna? Se selviää seuraavan 24 päivän aikana, luukku kerrallaan. Jos jouluiset sisustus-ja kattausideat, herkulliset vegaanireseptit ja mukavat arvonnat kiinnostavat, niin kannattaa pysyä kanavalla! <3

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *