13: Mitä odotan joululta

mitä odotan joululta

Kaupallinen yhteistyö, Daniel Wellington

11 yötä jouluun! Ja kyllä, olen todellakin laskenut, sillä sitä on odotettu – ei suinkaan joulupukin, lahjojen tai herkkuruokien vuoksi, vaan loman takia. Loppusyksy on ollut harvinaisen hektinen eikä pimeys ja räntäsade ole helpottaneet asiaa. Joulu on mielessäni rauhallisuuden, levon ja onnellisuuden loma, jolloin kaikki turha kriiseily ja kiireily jää pois. Näitä viittä asiaa odotan kaikkein eniten joululta:

Pohjoisen talvea ja lunta. Loskakeli kyllästyttää, hanget korkeat nietokset kiinnostelee. Olisiko Oulussa hiihtokelit?


Lukuhetkiä. Luen nykyään kirjoja surullisen harvoin. Kännykkä ja some vievät paljon aikaa kirjoilta, ja tietty se vähän ahdistaa kun sitä ajattelee. Jouluna aion pitää somelomaa ja lukea enemmän, mulla on muutama kirjavinkki teillekin tulossa!


Perinteitä ja perheen kanssa vietettyä aikaa. Viime vuonna joulu jäi vähän välistä, kun olin Balilla. Altaalla lekottelu lämmössä oli ihanaa ja tarpeellista, mutta vähän haikeana sieltä katselin perheen whatsapp-ryhmään lähetettyjä videoita ja kuvia. Kaipaan niitä kaikkia superperinteisiä juttuja, joista tulee sama fiilis kuin lapsena jouluna: kuusen koristelua, riisipuuroa aattoaamuna, joulusaunaa, yhteislauluja ja myöhäisillan lautapelibattleja. Jännittävää on myös viettää tietysti ensimmäinen joulu yhdessä poikaystäväni kanssa – odotan mielenkiinnolla miten täysin eri kulttuurista tulevana hän suhtautuu perheemme joulumeininkeihin.


Nukkumista, löhöilyä, laiskottelua. Näille ei ole viime viikkoina ollut juuri aikaa. Tänä vuonna kiire on vienyt unetkin, ehkä loma toisi ne takaisin? Joka aamu herätessäni unelmoin siitä, että voisinpa viettää yhden kokonaisen päivän sängyssä loikoillen ja netflixiä tölläten. Tämä on listani tärkein kohta ja olen valmis karsimaan noista muista, kunhan vain tämä toteutuu!


Lahjastressitöntä joulua. Olen kerrankin hankkinut lahjat kummilapsilleni hyvissä ajoin – jes! Muita lahjoja tuskin hankin, enkä itsekään halua mitään tavaraa, mutta ajattelin viedä paketteja joulupuu-keräykseen. Massiivisten joululahjaostosten sijaan suosin sitä, että läheisiään muistaisi arjessa aina silloin tällöin ihan muuten vaan – vaikka hartiahieronnalla, illallisella tai miksei pienellä paketillakin. Esimerkiksi tein tuon oman kellofriikkini varsin iloiseksi jo hyvissä ajoin ennen joulua Classic Sheffield-kellolla, itselleni tilasin suosikkimallini Classic Petiten mustana kultaisen rannekorun kera. Kuusen alta ei tarvitse siis aattopäivänä löytyä mitään havunneulasia kummempaa – eli joulupyhinä voidaan  keskittyä vain olemiseen, syömiseen ja läheisten seurasta nauttimiseen. <3


PS! Koodilla Vienak saat -15 % alennuksen mistä tahansa tuotteesta Daniel Wellingtonin nettisivuilta. Lisäksi ostaessasi lahjasetin eli kauniisti paketoidun kellon rannekorun tai vararannekkeen kera, saat -10 % alennuksen – tarjoukset voi myös yhdistää!

2 comments on 13: Mitä odotan joululta

    1. Kiitos vinkistä, Tuuli! Olen törmännyt noihin tuotteisiin aiemminkin, mutta en koskaan perehtynyt sitten sen tarkemmin. Täytyy tsekata nyt!

Comments are closed.