14: Tarina lapsuudesta – Papurino & arvonta

Papurino
Kun olin alle kouluikäinen, naapurissamme asui minun ikäiseni poika ja pikkusiskoni ikäinen tyttö. Vanhempamme olivat hyviä ystäviä keskenään, ja samoin me – käytännössä vietimme varmaan lähes kaiken mahdollisen vapaa-ajan nelisteen. Kotipihojen lisäksi vietimme paljon aikaa saaressa, joissa perheillämme oli myös viereiset mökit – muistan vieläkin elävästi nuo saaressa vietetyt juhannukset, mielikuvitukselliset leikit ja seikkailut. Ystävyytemme jatkui aina koulun kolmos-tai nelosluokalle saakka, jolloin tuo naapuriperhe muutti suureksi suruksemme kauas Etelä-Suomeen. Toki sen jälkeenkin kyläiltiin joskus puolin ja toisin, mutta ajan myötä yhteydenpito harveni, kunnes se vain loppui kokonaan.

Sain tänä syksynä tuolta lapsuudenystävältäni sähköpostia. Hän kertoi seuranneensa blogiani aina silloin tällöin ja kyseli, olisinko kiinnostunut tekemään yhteistyötä heidän yrityksensä, Papurinon kanssa. En ehtinyt tuolloin reagoimaan heti viestiin, mutta myöhemmin saimme sovittua että tapaisimme yhteistyön merkeissä täällä Helsingissä. Emme olleet nähneet tai jutelleet varmaan reilusti yli 10 vuoteen – oli hauska huomata että välillämme oli tietty tuttuus, vaikka ystävyydestämme on yli 20 vuotta aikaa. Iloitsin myös siitä, että vanha ystäväni oli lähtenyt toteuttamaan unelmaansa ja hypännyt mukaan pieneen suomalaiseen muotoiluyritykseen, joka on saanut aikaiseksi näin kauniita tuotteita.


Sain Papurinolta kotiini ihanan merinovillaisen Kuusikossa-viltin ja suloisen Pupu-julisteen. Ihastuin erityisesti tammisiin julistepidikkeisiin, ihan loistava idea ja todella kaunis tapa ripustaa julisteita seinälle. Kaikki Papurinon tuotteet valmistetaan suomessa, suurin osa heidän omalla pajallaan Hämeenlinnassa ja loput jossain muualla lähellä, esimerkiksi tuo viltti Tampereella.


Arvonta!

Papurino lahjoittaa yhdelle lukijoistani Kuusikossa-viltin. Arvonnan voittaja saa valita viltin värin. Jätä kommenttisi tähän postaukseen 18.12. mennessä, niin olet mukana arvonnassa. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti, joten lisääthän mukaan myös sähköpostiosoitteesi (se näkyy vain minulle). Onnea arvontaan!

Related Post

178 comments on 14: Tarina lapsuudesta – Papurino & arvonta

 1. Aivan ihana viltti ja koko Papurino! Samainen pupu-juliste ja julistepidikkeet pitänee tilata itsekin, sen verran ihastuttava yhdistelmä.

 2. Oi, miten ihana viltti. Ja muutoinkin Papurinolla näyttää olevan ihastuttavia tuotteita. Kiva, että vanha ystävyytenne nousi vuosien jälkeen vielä eloon. 🙂

 3. Aivan ihana viltti ja uus tuttavuus koko brändi! Pystyn samaistumaan myös sun tarinaan, sillä itekkin naapurin samanikäisten kanssa kasvaneena, tosin myöhemmin vähän erkaantuneina, sitä muistelee niitä aikoja pelkästään lämmöllä. Sitä, kun kaikki asiat tehtiin yhdessä. Juostiin uimapuvut päällä kaatosateessa, autettiin toista kotitöissä, jotta päästäis nopeempaa hölmöilemään, tehtiin yhteisiä mökkireissuja, välillä kinasteltiin mutta ennenkaikkea naurettiin sydämemme kyllyydestä. Kultaakin kalliimmat muistot!

 4. Onpas tyylikäs viltti! Mulla on muutama tollainen julisteripustin myös kaapissa kotona, mutten ole löytänyt vielä sopivia julisteita niihin – inspiroit taas etsimään!

 5. En ollut kuullutkaan tuosta yrityksestä, oli kivannäköinen kauppa. Ja ihana viltti, harmaa-valkoisena ottaisin jos voittaisin 😊

 6. Ihana viltti! Ja ihanaa, että nuoret suomalaiset yrittäjät pitävät tärkeänä, että myös tuotteiden valmistus tapahtuu kotimaassa – arvostan isosti.

 7. Vitsi mikä stoori! Ja ihastuin heti noihin julisteenpidikkeisiin, oon yrittänyt löytää jotain vastaavaa jo jonkin aikaa 🙂

 8. Ihana tarina vanhan ystäväsi jälleen näkemisestä. Tuli jotenkin kiva fiilis tarinasta. 🙂

  Olen mukana myös arvonnassa, sillä tuo viltti miellyttää kovasti silmää!

 9. Tälläiset henkilökohtaiset tarinat on parasta blogeissa! Ja siistiä kun blogiyhteistyöllä on tällainen tausta, tulee heti niin aito mielikuva!

 10. Olipa suloinen tarina, jokasai itseni todella pohtimaan mitä omille lapsuudentovereilleni mahtaakaan kuulua… 🙈

 11. Suomalaista työtä arvostaa kyllä kovasti – Papurino vaikuttaa ihanalta uudelta tuttavuudelta!

 12. Ihana tarina 🙂 Lapsuuden ystäviä ei unohda koskaan. Tuo viltti näyttää todella ihanalta ja siihen olisi mukava kääriytyiä talvi-iltoina!

 13. Ihana tarina, toivottavasti voitte säilyttää uudelleen löydetyn tuttuuden! Olen ehdottomasti mukana arvonnassa, ihania tuotteita!!

 14. Kylläpä ilahdutti tämä uusi tuttavuus! Itse juuri Hämeenlinnassa työskennellessä mietin, missä pupujulisteita mahdetaankaan juuri nyt tehdä 🙂

 15. Hei sulla on kyllä aina hienoja tuotteita arvonnoissa! Arvostan todella sitä, että nostat esille näitä suomalaisia pienempiä yrittäjiä.

 16. Kiva postaus. 🙂 Ja nuo julistelistat! Pakko käydä heti tutustumassa tarkemmin koska joskus etsin tuommosia eikä löytyny mistään hyviä.

 17. Kauniita tuotteita ja mukava tarina. Tapasin itsekin vanhan ystävän. Juttu jatkui siitä mihin se vuosia sitten loppui.

 18. Ihana viltti ja ihan loistavaa että Suomessa tehty! Vieläpä kotikaupungissani Tampereella 😊 Mukana arvonnassa ehdottomasti.

 19. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus tämä Papurino! En olisi varmaan bongannut tätä ilman postaustasi, joten kiitos esittelystä! 🙂 Huopa näyttää ihanalta molemmissa väreissä, mutta oma valintani olisi harmaa-valkoinen.

 20. Kiitos blogistasi, jossa on ihanasti elämänmakua ja omaa persoonaasi! Visuaalisesti blogisi pyörii ihan omissa sfääreissään.

  Mukana arvonnassa.

 21. Aivan ihana tarina, oikein lämmitti sydäntä! Mun lapsuudenkoti näemmä sijaitsee samalla postinumeroalueella Papurinon kanssa, hassua etten oo ikinä kuullut ko. yrityksestä. Mutta onneksi nostat esiin tämmöisiä helmiä!

 22. Oi miten kaunis viltti. Sopisi hyvin meidän kodin sisustukeen. 💫 Tunnelmallista joulunaikaa Viena! 🎄

 23. Oi miten kaunis viltti. Sopisi hyvin meidän kodin sisustukseen. 💫 Tunnelmallista joulunaikaa Viena! 🎄

 24. Mukana arvonnassa.
  Lämmittäisi mukavasti näin ilmojen viilentyessä. Musta-valkoinen on oma suosikki.

 25. Mukava lukea uudelleen löydetystä yhteydestä lapsuuden tuttavuuteen. Mukana jännittämässä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *