5: Jouluisia menovinkkejä


Jouluostoksia

Takuuvarmojen Tuomaan markkinoiden lisäksi Aleksanterinkadulta löytyy ihana X-mas Carage – jos täältä et löydä joululahjaa, niin et sitten mistään! Jouluinen autotalli on auki 23.12. asti ja ei kutsu turhaan itseään stadin parhaaksi lahjakaupaksi.

Torikorttelissa sijaitsevassa Books & Stuff pop up-kaupasta löytyy kirjojen lisäksi kaikkea muuta pientä ihanaa, kuten design-valaisimia, laadukkaat keittiötarvikkeita ja antiikkilöytöjä. Book & Stuffin pop upista löydät mm. vegaanileipurin must-teoksen Eat Cake:n ja monet muut ihanat Cozyn kirjat. (Eat Cakea löytyy muuten myös X-mas Caragesta!)

Torikortteleista löytyy myös  10.1. auki oleva MUJI:n pop up – pelkkää rakkautta kaikille minimalististen pienesineiden ja kodin tavaroiden ystäville.

Taidetta

Kuvataideakatemian myyjäiset pidetään 15-17.12 Exhibition Laboratoryssa Merimiehenkadulla. Olen usein sijoittanut omat veronpalautukseni juuri taidelahjoihin (yleensä itselleni), ja näin taidan tehdä tänäkin vuonna.

Musiikkia

Kauneimmat joululaulut
– tilaisuus, josta joulumieli löytyy takuuvarmasti. Täällä ei tarvitse miettiä onko nuottikorvaa vai ei, vaan saa keskittyä hoilaamaan sydämensä kyllyydestä tuttuja joululauluja. Tuomiokirkon kauneimmat joululaulut ovat 17.12. klo 15 – samalla reissulla voi käydä tunnelmoimassa Tuomaan torilla.

Loiste-joulukonsertit. Silläkin uhalla, että on vähän noloa mainostaa oman kuoron konsertteja, niin haluan kertoa teille tästä – olen vain niin ylpeä taitavista laulajistani! Jos kaunis ja puhtaasti soiva kuoromusiikki sekä kauniit joulusävelmät kiinnostavat, niin tervetuloa esimerkiksi 19.12. klo 19 Töölöön Olaus Petrin kirkkoon konserttiimme. Sama setti esitetään myös 21.12. klo 19 Espoon tuomiokirkossa.

Somnium Ensemblen joulukonsertti – Suomenlinnan tunnelmallinen kirkko ja yksi tämän hetken parhaimmista helsinkiläisistä nuorista sekakuoroista. Tätä yritän päästä kuuntelemaan! 16.12. klo 19.

ps. tein myös ihan omaksi ilokseni joululistan Spotifyhyn – se on aika sekalainen, tyylilajit vaihtelevat Mariah Careysta a cappella-kuoromusiikkiin, mutta ehkä löytyy muitakin jotka tykkäävät samaan aikaan sekä reippaasta että hartaasta joulumusiikista <3