Tämän vuoden teema: järjestelmällisyys


Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia ja Iittala

Päätin, että tänä vuonna teemojani ovat selkeys ja järjestelmällisyys. Kuulostaa monen korvaan varmasti tylsältä, mutta minulle taivaalliselta: haaveunissani kaikilla tavaroilla on kodissani oma paikkansa, tärkeät paperit on lajiteltu selkeästi, kalenterissani olisi vain siistejä merkintöjä ja työrutiinini noudattavaisivat selkeää kaavaa. Kotona työskentelevän yksityisyrittäjän elämässä ihaninta ja kauheinta on vapaus – päivärytmi, rutiinit ja aikataulut on kaikki määriteltävä itse. Luovalla alalla työskennellessä järjestelmällisyyden kaipuu oikein korostuu.


Aloitin järjestelmällisemmän elämän hankkimalla vuoden alussa itselleni työpöydän. Oli jo aikakin! Keittiön pöydän, sängyn tai sohvan äärestä työskentely ei tuo kovin ammattimaista fiilistä. Nyt olen nauttinut siitä, että saan asetella papereitani työpöydän laatikoihin, järjestellä nuottini (joita on tuhansia) Vakka-laatikoihin ja muistikortit ja pikkusälät Vitriini-rasioihin. Työnurkkauksen sisustus syntyy muun kodin linjaa mukaillen: valkoista, hiukan vaaleaa puuta, viherkasveja ja kukkia, vähän vaaleanpunaista ja pastellisävyjä niin, että lopputulos pysyy kevyenä ja ilmavana.

Seuraavat askeleet järjestelmällisyyden polullani ovat seuraavia: aloitan säästämisen, teen itselleni töitä varten viikko-ohjelman (löyhän sellaisen, näin alkuun) ja karsin kotoani turhat tavarat ja vältän uuden ostamista. Epäsäännöllisyyttä ja kaaosta onkin koettu nyt jo tarpeeksi, tulkoon tilalle selkeys ja kirkkaus!


Lantern-valaisin, Issey Miyake-mukit, Vitriini-rasiat, Vakka-laatikot ja Ruutu-maljakko saatu osana Iittalan vuosiyhteistyötä.

Related Post

8 comments on Tämän vuoden teema: järjestelmällisyys

  1. Toi sun työpiste näyttää älyttömän kivalta! Ihanan valoisa ja ilmava ja kaikkea. Mäkin tein pitkään blogi- ja kouluhommat milloin mistäkin käsin, kunnes kyllästyin ja hankin oikean työpöydän. Itse asiassa täsmälleen samanlaisen ku näköjään säkin 😀 Mut kunnon pöytä ja kivan näköinen työpiste tuo älyttömästi lisäboostia hommien tekoon.

    1. Voi kiitos, Linda! Great minds think alike, hyvä pöytäostos ollaan tehty ilmeisesti molemmat. Olihan se jo aikakin ottaa tällainen ammattimaisempi ote tähän hommaan, pitäähän sitä bloggaajalla työpiste olla 😉

    1. Iina, pöytä on Ikeasta! Ihastuin etenkin noihin jalkoihin ja bambuun materiaalina – lastulevyhommat ei innostele. Ei ollut kovin hintavakaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *