Viisi vinkkiä alennusmyynteihin

Kaupallinen yhteistyö: MasterpassTM by Mastercard

Muistan vieläkin, miten mahtavaa oli lapsena kun joulupyhien jälkeen pääsimme kaupungille alennusmyynteihin shoppailemaan. Tuolloin kaupungilla kierreltiin kokonainen päivä, välissä käytiin haukkaamassa hampparit ja sitten taas jatkettiin. Yleensä budjetti ostoksille oli muutama kymppi markoissa ja yksikin hyvä löytö, yleensä ketjuliikeestä löytynyt vaate, teki älyttömän onnelliseksi. Nykyään inhoan kauppojen ruuhkaa, sotkuisia rekkejä ja alelaareja ja jos vain on mahdollista, vältän kauppoja alennusmyyntien aikaan kuin ruttoa. Onneksi on kuitenkin internet, joka mahdollistaa edulliset löydöt suoraan kotisohvalta, helposti ja kätevästi. Tässä omat vinkkini nettishoppailijoille alennusmyynteihin:

1. Tee lista.

Mieti mitä ihan oikeasti tarvitset ja kirjaa tuotteet ylös. Lupaa itsellesi ettet osta mitään listan ulkopuolelta. Käy läpi vaatekaappisi ja mieti mitä sieltä puuttuu, vai puuttuuko mitään? Huomioi myös treenivaatteet ja muut urheilukamat. Alennusmyynneistä ei kannata ostaa mitään pelkästään halvemman hinnan takia – osta siis aina tarpeeseen.

2. Panosta perustuotteisiin, klassikoihin ja suurempiin hankintoihin.

Alennusmyynnit ovat oiva mahdollisuus löytää garderoobisi laadukkaita peruspilareita edullisesti. Itse etsin aina aleista klassisia silkkipuseroita, kashmir-ja merinovillaneuleita ja mustia nahkanilkkureita. Katson aina huolella materiaalitiedot, enkä sorru akryyliin tai epämiellyttäviin keinokuituihin halvimmankaan hinnan edessä. Kannattaa jättää välistä hetken villitykset ja miettiä tarkkaan, että onko kyseiselle vaatteelle käyttöä myös vuosienkin päästä. Itse ostan myös aleista usein ns. “pakollisia perustuotteita”, kuten alusvaatteita ja sukkia.

Alennusmyynneistä ei kannata ostaa paljon superedullisia halpavaatteita vaan mielummin harkitusti arvokkaampia ja pitkäikäisempiä ostoksia. Olen usein oikein odottanut että joku kauan ihailemani arvokas vaate tulisi alennukseen ja raaskisin ostaa sen. Tässä on tietenkin se riski, että tuote ehditään loppuunmyydä ennen alennusmyyntejä, mutta joskus riskejä on vain otettava – tällä taktiikalla ostin kerran alunperin 1000e arvoisen takin kolmellasadalla.


3. Katso kauas.

Kesä tai syksy voivat tuntua vielä nyt kaukaiselta ajatukselta, mutta aleshoppaillessa kaukonäköisyys kannattaa. Ostoslistaa tehdessäsi kannattaa siis pitää mielessä tulevat sesongit, reissut ja muut tapahtumat ja niiden tarpeet. Löysimme poikaystävälleni esimerkiksi klassisen kevättakin, joka tulee todelliseen tarpeeseen, vaikka sen käyttöönottoa pitääkin odotella useampi kuukausi. Itselläni on tulossa myöhemmin keväällä juhlia, joten nyt olen selaillut nettikauppoja tarkkaan sopivien mekkolöytöjen toivossa.


4. Vertaile hintoja.

Usein punaisella merkitty hinta saattaa sokaista nettishoppailijan, mutta usein lähemmässä tarkastelussa alennus osoittautuukin minimaalisen pieneksi. Kannattaa vertailla hintoja eri nettikauppojen välillä ja saatat säästää pitkän pennin. Älä myöskään sekoa hullujen hintojen edessä, vaan stay calm ja muista kohta yksi!


5. Vältä maksusähläys netissä.

Onnistun jotenkin aina näpyttelemään luottokortin numerot väärin ja avainlukulistani tuntuu olevan aina eri paikassa kuin minä, siksi rakastankin kaikenlaisia elämää helpottavia maksusovelluksia. MasterpassTM by Mastercard on tehnyt nettiostelusta helpompaa kuin koskaan – ei siis tarvitse kaivaa esiin maksukorttia tai avainlukulistoja! Kyseessä ei ole sovellus, vaan Mastercardin kehittämä digitaalinen lompakko, johon voit yhdistää pankkikorttisi ja osoitetietosi ja jota käytetään oman pankin maksusovelluksen kautta. Toimintatapa on varsin yksinkertainen: verkossa shoppailessasi painat vain masterpass-nappia ja sen jälkeen hyväksyt ostokset puhelimen kautta parilla pyyhkäisyllä. Itseäni mietityttää usein nettiostelussa myös turvallisuus: Masterpass on varmasti turvallinen, sillä se käyttää pankkien tunnistustapoja ja pankkitiedot pysyvät varmasti salattuna sovelluksessa.

Masterpass on tällä hetkellä saatavilla Nordea Pay, Loyo Pay ja Aktia Wallet-sovelluksissa ja sen kautta voit maksaa ostoksia mm. Bubbleroomin, Intersportin, Lindexin ja Lippu.fi:n  verkkokaupoissa – lisätietoja masterpassista löydät täältä.


Kuvat minusta: Jonna Leppänen / Jonnamaista

Related Post

2 comments on Viisi vinkkiä alennusmyynteihin

  1. Rakastan sun blogin maanläheisyyttä ja sitä, ettet villitse hirvittävää ostosmaniaa, mitä tuntuu lähes jokaisessa hittiblogissa kylvättävän. Sulla on myös tosi hyviä ja mielenkiintosia aiheita postauksissa ja huomaa, että niiden sisältöä oikeasti mietitty, että mikä lukijoita kiinnostaa eikä vaan lätkitty jotain tekstiä tyhjälle alustalle. Lisäksi annat paljon käyttökelpoisia ja inspiroivia vinkkejä elämän eri osa-alueille. Kiitos kun kirjoitat!

    1. Essi kiitos, ihan mahtavaa kuulla! Vaikka rakastankin kauniita esineitä ja vaatteita, niin en halua silti lietsoa kulutushysteriaa. Ihana kuulla että omat arvot välittyvät 🙂 Tällaisista kommenteista saa taas lisää inspiraatiota kirjoittamiseen ja tulee sellainen fiilis, että haluaa jatkossakin tehdä parhaansa että täältä löytyisi oikeasti kiinnostavaa sisältöä! Ihanaa viikonloppua sulle 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *