Festarisuunnitelmia

Kaupallinen yhteistyö: MasterpassTM by Mastercard

Kesä ja festarit? Vaikka ajatus aurinkoisista viikonlopuista ja valoisista kesäöistä on vielä tavallaan tosi tosi kaukainen, niin suunnitelmat niitä varten kannattaa tunnetusti tehdä hyvissä ajoin – usein suosittujen festareiden liput saatetaan myydä loppuun jo ennen varsinaista tapahtumaa ja festivaaliviikonlopun jälkeinen maanantai kannattaa perinteisesti pyytää ajoissa vapaaksi työnantajalta. Lisäksi haaveilu ja etukäteissuunnittelu on kaikissa jutuissa melkein parasta, suunnitelmien toteutuminen on sitten ihan toinen asia.

En ole aiemmin ollut kovin innokas festaroimaan, mutta innostuin aikoinani Flow:n kautta kaupunkifestareista ja sittemin olen ymmärtänyt ettei festarit tarkoita välttämättä aina teltassa nukkumista ja hikistä ja lähmäistä oloa (toki niissäkin voi olla juuri se oma tunnelmansa!). Tämä voi olla vähän hassua, mutta itselleni keikat eivät välttämättä aina ole edes festareiden tärkein osuus, vaan nautin äärettömästi siitä juhlatunnelmasta, iloisista ihmisistä ja tietenkin mielenkiintoisista ruokakojuista. Flow ja Ruisrock ovat kuuluneet kesäsuunnitelmiini jo useamman vuoden ajan, mutta nyt etsin nimenomaan sellaisia festarivaihtoehtoja, joita en ole aiemmin kokenut – tässä siis muutamia itselleni uusia kiinnostavia, keskenään aika erilaisia tapahtumia tulevalle kesälle:


Sideways 8-10.6.

Sideways kiinnostelee monesta hyvästä syystä: kaupunkifestari ihan Helsingin keskustassa, alkukesän huumaava vapauden tunne, hyvää ruokaa ja mielenkiintoisia artisteja, kuten Mo, Vesta, Pariisin kevät, Pyhimys ja The Nationals.. Voisiko oikeastaan siistimmin kesälomaansa aloittaa? Sideways muuttaa tänä vuonna nordikselle ja laajentuu kolmipäiväiseksi aiemman kahden päivän sijaan. Aiempana vuosina olen ollut aina Sidewaysin aikaan jossain muualla, mutta tänä vuonna haluan olla mukana!


Ilosaarirock 13-15.7.

Ilosaarirockia hehkutetaan usein rentona ja mutkattomana keskikesän rokkifestarina ja sillä on selkeästi oma uskollinen kävijäkuntansa. Olen haaveillut pitkään kesäisestä suomi-roadtripistä joka kattaisi myös Itä-Suomen kauniit maisemat ja Ilosaarirock voisi olla hauska pysähdyskohde – karjalanpiirakat ja telttailu kiinnostaa! Esiintyjien suhteen ainakin CMX:n ja Joensuun kaupunginorkesterin erikoiskeikka kuulostaa mielenkiintoiselta, etenkin kun nuorempana fanitin kovasti A.W. Yrjänän sanoituksia.


Savonlinnan oopperajuhlat 6.7-4.8.

Hoilotusta kovaa ja korkelta ja väkevää draamaa? Yllättävää ehkä, mutta kyllä! Opin tykkäämään oopperasta klassista laulua opiskellessani. Olen ollut joskus mukana itse pienemmissä produktioissa kuorolaisena ja nähnyt monet klassikot kansallisoopperassa, mutten koskaan ole käynyt Savonlinnan oopperajuhlilla. Itseasiassa en ole tainnut käydä koskaan edes Savonlinnassa, pitäisiköhän tänä vuonna korjata tilanne vaikka päiväreissun muodossa? Kesäilta tunnelmallisessa Olavinlinnassa Puccinin Toscan tai Turandotin parissa ei kuulosta yhtään hassummalta – näitä kahta upeaa teosta voin suositella myös hyvin ooppera-aloittelijoille!


Kaikkille näille festareille löytyy lippuja Lippu.fi:stä, jossa voit maksaa ostokset nopeasti ja turvallisesti Masterpass by Mastercardin kautta: kun olet klikannut haluamasi liput ostoskoriin, valitse maksutavaksi masterpass ja sen jälkeen hyväksy ostokset puhelimen kautta parilla pyyhkäisyllä. Lippu.fissä on parhaillaan tarjous, jolla saa 10e edun tilauksesta, kun ostokset maksaa Masterpassilla.

MasterpassTM on Mastercardin kehittämä digitaalinen lompakko, johon voit yhdistää pankkikorttisi ja osoitetietosi ja jota käytetään oman pankin maksusovelluksen kautta. Masterpass on tällä hetkellä saatavilla Nordea Pay, Loyo Pay ja Aktia Wallet-sovelluksissa ja sen kautta voit maksaa ostoksia Lippu.fi:n lisäksi suomessa mm. Bubbleroomin, Intersportin ja Lindexin verkkokaupoissa, lisäksi kansainvälisesti yli 34 000 verkkokaupassa.

ps. Näiden viime vuoden festarikuvien myötä tuli kyllä älytön ikävä kesää – enää nelisen kuukautta ja se tulee taas! <3

Related Post

2 comments on Festarisuunnitelmia

  1. Sideways on ihana ja omasta mielestä pieksee Flown mennentullen! On jotenkin intiimimpi mutta silti siisti ja ammattimaisesti toteutettu ja yllätyksellinen.

    Lisäksi suosittelen ehdottomasti Provinssia, on nostanut tasoaan todella paljon parin viime vuoden aikana ja alue ja tunnelma ovat omaa luokkaansa. Ja ne ruuat & juomat – <3

    1. jee, kiitos! Ehkäpä siis oikeasti pitää hankkia jo pian liput sidewaysiin.

      Provinssi, sitä en tullut ajatelleeksikaan! Mutta totta, siitä olen kuullut myös paljon hyvää. Tässähän tulee festariruuhkaa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *