Kevätpuhdistus

kevätpuhdistus Kaupallinen yhteistyö, Samsung

Olen varannut tämän viikon kevätsiivoukselle.

Ensi viikolla alkaa toukokuu, ja nyt on sopiva aika tuulettaa, puhdistaa kaapit, pakata talvivaatteet varastoon ja tehdä perinteinen kunnon suursiivous. Mieli ja keho kaipaa raikkautta ja talven aikana sekä kotiin että mielen sopukoihin varastoitunut roina vähän ahdistaa. Olen järjestellyt papereita, siivonnut pois ruokakaapista puoliksi syötyjä sipsipusseja, vaihtanut kasveille uuden mullan ja kiikuttanut kuolleet lehdet kompostiin. Olen käynyt läpi kaappeja huolellisesti ja viikannut monet vaatteistani kasseihin huomisen kirppistapahtumaa varten. Jokaisen tavaran kohdalla olen miettinyt: tarvitsenko tätä, onko tämä säilyttämisen arvoinen? Vanhoista aarteista luopuminen tuntuu välillä hankalalta, mutta toisaalta mennäkseen eteenpäin on jätettävä aina jotain taakseen.


Osana luopumisprosessia ja kevätsiivoustani olen myös vaihtanut uuteen puhelimeen, Samsung Galaxy S9:ään. Kevättuuletuksista huolimatta uutta, raikkaampaa puhelinarkea ei silti ole tarkoitus aloittaa täysin tyhjältä pöydältä, vaan kaiken vanhan puhelimen sisällön saa kätevästi siirettyä S9:ään Smart Switch -sovelluksen avulla, oli aikaisempi puhelin sitten mikä tahansa. Puhelimen mukana tulee pieni adapteri ja sen lisäksi tarvitaan vain vanhan luurin laturijohto – kaikkien puhelimen tiedostojen ja tietojen siirtäminen Samsung Galaxy S9:ään vie vain noin 15 minuuttia. Smart Switchissä voi erikseen valita mitä tietoja haluaa vanhasta puhelimesta siirtää, ja se etsii jopa vanhan puhelimesi sovelluksetkin valmiiksi. Kun siirtyminen uuteen on näin helppoa, tarvitaan vain päätös vanhasta luopumisesta.


Puhelimen vaihdoin yhteydessä on hyvä tilaisuus myös digisiivoukselle: vähän väliä on hyvä käydä  läpi kaikki vanhat kuvat, videot ja sovellukset, siivota turhat ja ylimääräiset tiedostot pois. Kuvagalleriaan on ehkä jäänyt muistoja, joita ei enää halua säilyttää ja videoissa sellaisia pätkiä, jotka voisi jo unohtaa. Niin helposti sitä tulee kannettua puhelimessakin mukanaan raskasta painolastia, ylimääräistä ryönää, sellaista joka tekee olon tiedostomatta vähän tunkkaiseksi. Kävin läpi myös kaikki yhteystiedot – jotkut ihmiset, jotka eivät enää aikoihin ole kuuluneet elämääni, ovat saattaneet jäädä yhteystietoihin kummittelemaan. Digisiivous olisi hyvä ottaa tavaksi vaikka aina kodin kevätsiivouksen yhteydessä, sillä ei ole yhdentekevää, millaista tiedostotulvaa kannamme mukanamme.


Olen tutustunut S9:ään nyt vasta noin viikon verran, yhteinen taipaleemme on vasta alussa. Sen verran kuitenkin jo voin sanoa, että enpä ole koskaan omistanut puhelinta, jossa olisi näin hyvä kamera! Tuntuu ihan älyttömältä, miten hyviä kuvia vain kännykällä voikaan saada. Tämän postauksen kuvat puhelinkuvia lukuunottamatta on otettu Samsung Galaxy S9:llä – huomaisitteko te eroa järkkäritason kuviin verrattuna?