Äidin suosikki: Maapähkinävoi-suklaapalat

Äidin suosikki: Maapähkinävoi-suklaapalat

Huomenna juhlitaan ihania äitejä! Sen kunniaksi haluan jakaa yhden äitini suosikkiresepteistä omasta Eat Cake!-kakkukirjastani: Maapähkinävoi-suklaapalat. En osaa sanoa miksi kaikista kirjan kakku-ja leivosresepteistä juuri nämä suklaaruudut ovat niitä, joita äiti leipoo usein – ehkä siksi, että ne ovat hyvin yksinkertaista valmistaa, ne voi tehdä helposti gluteenittomana ja ne eivät vaadi mitään erikoisia vegaanisia ainesosia. Tai ehkäpä siksi, että maapähkinävoin, rapean maissihiutaleen ja tumman suklaan yhdistelmässä on jotain äärimmäisen koukuttavaa! Alunperin sain reseptin ystävältäni Annukalta, joka pitää Life by Vegan-blogia, vakuutuin maapähkinä-suklaaruuduista niin, että pyysin Annukalta luvan saada julkaista resepti myös kirjassa, onneksi sain luvan. Nyt resepti on ilahduttanut ainakin meidän perheessä, näitä ruutuja syödään meillä usein juhlissakin.

Itse onnittelen rakasta äitiäni huomenna puhelimen välityksellä täältä Islannista, mutta jos teillä on mahdollisuus päästä kyläilemään äitinne luona, viekää näitä suklaa-maapähkinäpaloja mukananne! Jos haluat tehdä gluteenittoman version, niin esimerkiksi Urtekramilta löytyy gluteenittomia maissihiutaleita ja valitse gluteeniton ja maidoton suklaa.

Vegaaniset maapähkinävoi- suklaapalat

10–12 palaa
20 x 26 cm vuokaan

1 dl agavesiirappia
0,5 dl sokeria
200 g makeuttamatonta maapähkinävoita ripaus suolaa
0,5 tl aitovaniljajauhetta
9 dl maissihiutaleita
150 g vegaanista tummaa suklaata

 1. Mittaa kattilaan siirappi ja sokeri. Kuumenna miedolla lämmöllä, anna kiehahtaa.
 2. Lisää maapähkinävoi, suola ja aitovaniljajauhe. Sekoita rauhassa liedellä, kunnes maapähkinävoi on sulanut ja seos on tasaista.
 3. Ota kattila pois liedeltä. Murskaa maissihiutaleita pienemmäksi ja lisää ne maapähkinävoi- siirappiseokseen. Sekoita.
 4. Suojaa vuoka leivinpaperilla ja levitä massa vuoan pohjalle tasaiseksi levyksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada suklaa taikinalevyn päälle tasaisesti.
 5. Laita levy jääkaappiin jäähtymään 1-2 tunniksi. Irrota levy avulla ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä paloja jääkaapissa.

Gluteeniton versio: Valitse gluteenittomat maissihiutaleet ja gluteeniton suklaa.

Maapähkinävoi-suklaapalat
Kuvat: Kaisu Jouppi / Eat Cake!

Muita vegaanisia kakku-ja ruokaideoita löydät täältä: kaikki vegaaniset reseptit

Related Post

5 comments on Äidin suosikki: Maapähkinävoi-suklaapalat

 1. Vaikuttaa herkullisilta! Kolme kysymystä: voiko käyttää tavallista siirappia (tuo agavesiirappi on itselleni ihan outo, ja saakohan edes täältä pikku paikkakunnalta..)? Toiseksi tuleekohan kaksinkertaisena noin ison uunipellillisen verran vai riittäisköhän puolitoista kertainen annos? Ja vielä: voiko näitä pakastaa? Itse harvoin jaksan vaivautua leipomaan jos satsi pitää syödä kerralla tai säilyy korkeintaan pari päivää.

  Kiva blogi sinulla. 🙂 äänestin sitä Vuoden visuaalisimmaksi taannoin. Vegaanisuus ei ole juttuni, eniten ihailen kauniita kuviasi ja jollain lailla vain olen koukuttunut vain suhun ja tarinasi seuraamiseen.

  1. Kiitos Stiina! Ihana kuulla että olet tykännyt blogistani ja kuvistani, suurkiitos myös äänestäsi! <3 Ja toivonkin, että täältä löytyisi myös paljon kaikkea niillekin, joita vegaanisuus ei niin kiinnosta 🙂 Aina mieltä lämmittää kuulla tällaista palautetta, kiitos!

   Vastauksia:

   1. Voit hyvin käyttää normaalia siirappia! Agavesiirappia on oman kokemukseni mukaan löytynyt ihan hyvin tavallisista pikkukaupoistakin, se on vain vaaleampaa kuin tavallinen siirappi. Käytän agavea myös paljon hunajan korvikkeena 🙂

   2. Kaksinkertaisena veikkaisin että tulee n. uuninpellillisen verran, mutta en osaa sanoa kun en ole kokeillut, omaan jääkaappiini uuninpelti ei mahdu 😀

   3. En ole itse pakastellut, mutta en näe syytä miksi ei voisi. Kylmässähän näitä säilytetään muutenkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *