Kohti valoisampaa keittiötä

Kaupallinen yhteistyö, Desenio

Kaikelle on aikansa. Ihmismieli muuttuu jatkuvasti, ja joku sellainen, mikä on ennen näyttämään kiinnostavalta, uudelta ja ihanalta, alkaakin ajan saatossa tuntumaan tunkkaiselta tai tylsältä. Kun maalasin reilu vuosi sitten keittiön seinän vihreäksi, rakastin tuota seinää. Tavallaan rakastan edelleen, se on todella ihana väri, mutta mieli on alkanut kaipaamaan jotain raikkaampaa. Etenkin tummanruskean, puisen pöydän kanssa kokonaisuus alkoi näyttää mielestäni suorastaan synkältä, ja olen jo parin kuukauden ajan harkinnut seinän maalaamista ja uuden pöydän hankkimista. Vanha lankkupöytä oli ihana, mutta se ei ollut täysin minua, vaan hankittu alunperin väliaikaisratkaisuksi. Kun punavuori kierrättää-ryhmässä tuli vastaan juuri sopivan kokoinen, pyöreä valkoinen pöytä, kävin noutamassa sen ja laitoin vanhan pöydän kiertoon. Nyt ollaan jo askel lähempänä raikkaampaa keittiötä (tai pitäisikö puhua ruokailutilasta? tai ruokasalista? mutta kun käytännössä tämä ruokailunurkkaus on yhtä ja samaa tilaa keittiön kanssa.)


Seuraava askel on maalata seinä, mutta väriä vielä pohdin. Asun vuokralla, joten olen luvannut vuokranantajalle maalata seinän takaisin valkoiseksi, siksi valkoinen olisi kaikessa itsestäänselvyydessään ja yksinkertaisuudessaan varmaan toimivin vaihtoehto. Valkoinen olisi myös ihana pohja tauluseinälle, jollaisesta olen haaveillut jo pitkään – nyt julisteet ja taulut on ripoteltu sinne tänne ympäri kämppää yksittäisinä, olisi ihana koota ne yhteen.

Haluaisin vielä saada pöydän ympärille yhtenäisemmät tuolit, ehkä kaksi tuollaista puunväristä pinnatuolia lisää. Airamin valaisin siirtyy olohuoneen puolelle ja pöydän päälle tulee Gubin valaisin, joka on ollut viimeksi käytössä vanhassa asunnossani. Kävin tänään jo hankkimassa rautakaupasta kattoon koukun lampun kiinnittämistä varten, vielä pitäisi löytää tekijä, joka osaisi propata sen kattoon ja jolla olisi tarpeeksi korkealle yltävät tikkaat. Suunnitelmat kuitenkin etenevät, hitaasti, mutta varmasti.


Keittiön julisteet saatu Deseniolta.

The code “VIENA25” gives 25% off posters between 15th-17th of May, except for handpicked-/collaboration posters and frames.