Loman odotusta ja maapähkinävoigranolaa

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Earth Control
Lomanodotusta ja maapähkinävoigranola

Olen päättänyt pitää tänä kesänä loman. Sellaisen oikean loman, jolloin en katso sähköposteja, pidän sometaukoa enkä ehkä pidä kameraakaan mukana missään. Suljen vaikka instagramin kokonaan viikoksi, tai kahdeksi. Ehkä menen vanhempieni luokse Ouluun, lähden äitini kanssa marjametsään ja sieneen ja poimin mansikoita kasvimaalta, ehkä olen vain Helsingissä ja nautin kesästä ilman mitään sen kummempaa ohjelmaa. En edes lupaa että tekisin mitään tai näkisin ketään, aion vaan hengata.

On nääs niin, että tässä työssä mitä teen, on tosi vaikeaa ottaa oikeasti kunnolla vapaata, koska työ itsessään on niin kivaa: ei minua haittaa illallakin vähän katsoa sähköposteja, vastailla kommentteihin, etsiä ohjelmistoa kuorolle tai muokata kuvia. Mutta nyt on tultu sellaiseen pisteeseen, että  kohta en enää jaksa. Kahden päivän juhannusloma ei auttanut vielä palautumaan koko kevään mittaisesta rankasta työrupeamasta, ja välillä tuntuu että pää räjähtää kun hoidettavia asioita ja vastuita on niin paljon. Vikaa on itsessä, liian moneen juttuun on taas sanottu joo ja hommat ovat kasaantuneet kuin huomaamatta. Olen huomannut samoja oireita paljon lähipiirissä ja ihmetellyt, mikä on ongelma kun nuoret ajaa itsensä loppuun töissä niin nopeasti? Sitten juttelin itseäni 10 vuotta vanhemman, pitkään työelämässä olleen siskoni kanssa ja ymmärsin, että burn out uhkaa helposti juurikin vastikään työelämään päätyneitä nuoria (itse valmistuin 2015 ja olen ollut yrittäjä siit lähtien). On niin iso tarve kokea kaikki, näyttää omat taitonsa, päästä menestymään. Työrutiineiden tasapainottaminen ja hallinta vie muutamia vuosia, ja vaatii opettelua ja omien rajojen tunnistamista. Että tässä sitä nyt opetellaan, kokeillaan jos täydellinen irtiotto auttaisi.


Siihen oikeaan kunnon lomaan, totaalitaukoon on vielä pari viikkoa aikaa, mutta sitä ennen olen alkanut jo ottaa pienin askelin rennommin. Kuorot jäivät kesätauolle ja se vapautti illat kaikkeen omaan tekemiseen, kuten kokkailuun, leipomiseen ja diy-projekteihin. Kiireen huomaan omassa elämässäni useimmiten niin, että en ehdi juurikaan viettää aikaa keittiössä – lomalta odotan eniten sitä, että voin joka päivä valmistaa ruokani alusta loppuun saakka itse. Eilen tein pitkästä aikaa itse granolaa, ja AH miten siitä tulikaan maukasta! Uskon että maun salaisuus löytyy maapähkinävoista ja Earth Controlin aurinkokuivatuista karpaloista, joihin olen koukussa jo entuudestaan: mikään ei ole parempaa karkin korviketta kuin kuivatut karpalot!

Tähän Granolaan sopivat myös hyvin mitkä tahansa muut kuivatut hedelmät – Earth Controlilta löytyy uutuutena aurinkokuivatut taatelit, aprikoosit, karpalot ja rusinat. Nämä voi lisätä muuten valmiiseen granolaan myös jälkikäteen.


Maapähkinävoigranola

4 dl kaurahiutaleita
½ dl auringonkukansiemeniä
1 dl rouhittuja manteleita tai pähkinöitä
1 dl kuivattuja Earth Control karpaloita / taateleita / aprikooseja
1-2 tl ceylon-kanelia

0,5 tl aitovaniljajauhetta
½ dl maapähkinävoita
2 rkl agave-tai vaahterasiirappia
2 rkl kookosöljyä
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon myös maapähkinävoi, siirappi ja kookosöljy. Levitä seos tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paahda granolaa n. puolisen tuntia uuniin keskitasolla. Sekoita granolaa välillä paahtamisen aikana.

Säilytä ilmatiiviissä purkissa ja tarjoile smoothie bowlien, jugurtin tai kauramaidon kaverina.

one comment on Loman odotusta ja maapähkinävoigranolaa

Comments are closed.