F L O W on täällä taas

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Iittala
Elokuun paras viikonloppu on ihan kohta täällä! Muslan Enni tiivisti mun mielestä tosi hyvin flow-fiilikset: innostuneet, mutta samaan aikaan haikeat. Innostuneet, koska Flow on ainakin mun mielestä paras festari ikinä ja samaan aikaan vähän surulliset, koska kesä yleensä päättyy Flow-viikonloppuun. Tämän vuoden Flow on itselleni viides tai kuudes – en siis ole mikään kovan luokan konkari, mutta silti viikonloppu suvilahdessa tuntuu jo pakolliselta (ja mahtavalta) perinteeltä, jota en jättäisi väliin mistään hinnasta.


Mitä pukea päälle?

Multa puuttuu vaatekaapista kaikki erikoiset festaripaidat  ja showstopperit, joten pukeudun flowhun aika lailla samoin kuten muulloinkin. Huomaan että mun festarityyliin kuuluu ainakin hattu ja farkku jossain muodossa. Yleensä pyrin suunnittelemaan asut niin, että mukana ei tarvitsisi kantaa hirveän montaa lisävaatetta mutta kerroksia pystyisi lisätä helposti ilman viiletessa. Jos asuna on esim mekko, niin otan mukaan lisäksi sukkikset, takin ja jonkun huivin. Toinen vaihtoehto on mennä riskillä pelkässä mekossa, pysytellä väkijoukon keskellä ja tanssia niin täysillä, ettei kylmyys ehdi iskeä missään vaiheessa.

Pro tip: fiksu festaroija pakkaa myös kangaskassiinsa baby wipeseja ja jonkunnäköisen pyllyalusen nurmikolla istuskelua varten.


Musiikki

Musta tuntuu että tunnen aina Flowsta etukäteen ehkä neljä artistia, mikä voi johtua siitä, että tykkään kuunnella vapaa-ajallani eniten klassista musiikkia. Tänä vuonna olen kuitenkin tehnyt selvittelyä etukäteen ja luonut jopa oman soittolistan flow-biiseille. Näille keikoille aion ainakin ehdottomasti mennä:

-Alma. Viimevuotinen flow-keikka oli ihan huikea, odotan nyt vähintään samaa.
-Sigrid. Tällä keikalla haluan päästä tanssimaan!
-Patti Smith. No explanations needed.
-Olli Ahvenlahti New Quartet. Jazz kiinnostelee.
-Arctic Monkeys. En ole oikein koskaan kuunnellut Arctic Monkeysia, mutta Nio taas odottaa keikkaa hulluna.
-D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. Ihanaa tyttöenergiaa!
-Vesta.
 Vesta on ihana, biisit ovat kauniita ja haluan päästä laulamaan mukana.

Ruoka & Juoma

Kuulun siihen ihmisryhmään, joka pyrkii flowssa optimoimaan syömiset niin, että pystyy maistelemaan mahdollisimman monta annosta. Kun alueelle menee nälkäisenä iltapäivästä, ehtii yhden päivän aikana ainakin kolmelle kojulle ihan mukavasti. Flowssa on parasta erinomainen vegaani-ja vegeruokatarjonta ja se, että kaikki ruoka-astiat ovat maatuvia.

Tänä vuonna on erikoisuutena Ultimate Glow-baari. Tapio Wirkkalan suunnittelema Ultima Thule-astiasarja täyttää tänä syksynä 50 vuotta ja sen kunniaksi Flowhun on pystytetty baari, josta saa Son of A Punchin drinkkejä pimeässä hohtavista Ultima Thule-laseista – how cool is that?

Tärkeä osa festariviikonloppua on tietenkin etkoilut ja etenkin FLOW-BRUNSSI. Viime vuonna emme jaksaneet järjestää brunssia – iso virhe. Somet ja instastoryt täyttyivät muiden täydellisistä brunssikuvista ja viimeistään siinä vaiheessa iski älytön FOMO ja kateus. Tänä vuonna aion siis panostaa brunssiin: olen suunnitellut että hakisin lähikahvilasta bageleita, keittäisin kahvia ja tekisin näitä ihania vadelmasorbetti-mimosoja. Joku toinen saisi tuoda jälkiruoan.


Vadelmasorbetti-mimosat

4 dl vadelmasorbettia (esim. Pappagallo)
1 pullo roseekuohuviiniä
minttua

Sekoita sorbetti ja skumppa tehosekoittimessa tasaiseksi. Kaada laseihin, koristele mintunlehdillä. 

(laiskan versio: tarjoile skumppaa, kaada sekaan tuoreita vadelmia. Ei maistu kovin vadelmaiselta, mutta näyttää silti kivalta.)

Oletko tulossa flowhun? Mitä odotat eniten?