Hanko


Yksi kysymys: miksi en ole koskaan aiemmin käynyt Hangossa? 

Mutta onneksi kävin nyt, jotta tajuan mennä toistekin. Ihana, pieni merenrantakaupunki kohtuullisen ajomatkan päässä Helsingistä. Täynnä kauniita pitsihuviloita ja upeat merinäkymät. Täydellinen paikka viikonlopun getawaylle, pienelle romanttiselle pariskuntalomalle. Lisäksi vaikuttaa siltä, että Hangossa paistaa aina aurinko – tämän viikonlopunhan piti olla vuoden harmain, mutta se olikin kuukauden aurinkoisin ja valoisin.


Olen kärsinyt viimeaikoina aiempia vuosia raskaammasta kaamoksen aiheuttamasta alakuloisuudesta, ja on hauska huomata miten yksi aurinkoinen viikonloppu voi muuttaa tällaisen väsyneen olion ihan eri ihmiseksi. Yhden viikonlopun aikana ehtii tehdä kaikenlaista, kun on energiaa: Hanko-visiitin lisäksi on viimeistelty Nion kämpän sisustusta, vierailtu veljeni perheen luona Kirkkonummella, käyty puutarhamökillä tsekkailemassa paikkoja ja hakemassa muutamia tavaroita kotiin talvisäilöön.. Eikä aikaisin saapuva pimeyskään ahdista niin kovasti, kun on saanut viettää päivän valossa. Päinvastoin – pitkästä aikaa pääkoppa on taas täynnä inspiroivia ideoita ja ajatuksia, joita oikein odotan päästä toteuttamaan. Aurinko ja stressitön vapaaviikonloppu tekevät nopeasti ihmeitä.


ps. Kaamosmasennus (ja masennus ylipäätäänkin) ovat myös aiheena tällä viikolla No Filter-podcastissa – käy kuuntelemassa uusin jakso täältä!

Miten teidän viikonloppu on sujunut?

one comment on Hanko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *