Ivalo – sijoitus vastuullisempaan tulevaisuuteen

Kaupallinen yhteistyö: Ivalo

Yksi vuoden 2019 isoimmista trendeistä on vastuullisuus. Nykyisin yhä useammin niin ystäväporukoiden kuin sosiaalisten median keskusteluissa nousevat esiin ympäristökysymykset, eettisyys ja paremmat arkiset valinnat maapallomme kannalta. Joku on myös muuttunut pysyvästi omassakin ajattelutavassani: aiemmin olen tehnyt paljonkin kulutusvalintoja puhtaasti hedoinistisista lähtökohdista, ajatellen vain sitä mistä tykkään ja mikä sopii parhaiten juuri minulle. Nyt mietin vaikkapa jokaisen vaateostoksen kohdalla myös sitä, miten hankintani kuormittaa ympäristöä, missä se on valmistettu ja kuinka kestävä se on. Vastuullisuudesta on tullut osa jokapäivästä elämää ja hyvä niin, sillä muutosta tarvitaan kipeästi.

Skeptisimmät tuttavani vetoavat aina siihen, että yhden ihmisen valinnoilla ja tekemisillä ei ole juuri mitään merkitystä, mutta itse haluan uskoa toisin. Pienistä puroista kasvaa isoja virtoja ja minä haluan olla mukana noita virtoja, jotka sitten muuttavat tätä maailmaa, toivottavasti parempaan suuntaan. Siksi olenkin halunnut nyt hypätä mukaan yhteen vähän isompaan virtaan ja tein elämäni ensimmäisen sijoituksen! Sijoituskohteekseni on valikoitunut eettisen muodin verkkokauppa IVALO.

Ivalo - eettisen muodin verkkokauppa

IVALO on vuonna 2016 perustettu eettisen muodin verkkokauppa, joka tuli kaksi vuotta sitten tunnetuksi erityisesti nousevien kotimaisten suunnittelijoiden markkinapaikkana. Nykyisin mukana on 348 muotibrändiä jopa 17 eri maasta. IVALO ei omista lainkaan varastoja, vaan vaatteet tulevat aina suoraan suunnittelijalta asiakkaalle.

On oikeastaan hassua, ettei netistä vielä vuonna 2019 löydy paikkaa, joka yhdistäisi globaalisti saman katon alle eettiset muotibrändit. Vastuullista muotishoppailua ei ole tehty meille kuluttajille helpoksi, päinvastoin: mistä tietää että onko joku vaate eettisesti valmistettu vai ei? Mistä näitä vastuullisia vaatemerkkejä oikein löytää? Uskon että moni meistä tekisi mielellään parempia valintoja vaatekaupoilla, mutta tietoa ja valinnanvaraa ei ole kovin hyvin saatavilla. Siksi IVALOlle on ihan oikea markkinarako.

Itse olen tutustunut IVALOn kautta moniin uusiin kiinnostaviin brändeihin, mutta toisaalta sieltä löytyvät monet ennestään tutut suosikkini, kuten Nokonen ja Lovia. Näissä kuvissa kaulassani on uusi Knitworksin ihana merinovillahuivi, jonka kävin hakemassa viime viikolla suoraan suunnitelijalta, Anna Ahlqvistiltä. Knitworksin neuleet ovat oikeaa lähituotantoa, sillä tuotteet valmistetaan Suomessa, ihan Helsingin läheisyydessä. Lisäksi Anna kertoi minulle, että hän ei pelkästään itse suunnittele tuotteitaan, vaan on mukana tuotantoprosessissa tehtailla. Knitworks on hyvä esimerkki IVALOn ideologiasta: tarkoituksena on tuoda esille tuotteita, jotka ovat kauniisti suunniteltuja, kestäviä ja laadukkaita, mutta samalla myös eettisiä. IVALO on pikamuodin ja kertakäyttökuluttamisen vastakohta.

IVALO on toiminut kaksi vuotta ja näyttänyt, että palvelu toimii ja homma pelaa. Seuraava askel on lähteä isommin kansainvälisille markkinoille, ja sitä vauhdittamaan on perustettu joukkorahoituskampanja.

IVALOn joukkorahoituskampanja

IVALOn tavoite on kasvaa seuraavan viiden vuoden aikana maailman laajimmaksi eettisen muodin kauppapaikaksi ja uskon, että sillä on kaikki mahdollisuudet onnistua! Joukkorahoitus on lähtenyt todella hyvin käyntiin, sillä kasassa on jo yli 270 000 € – minimitavoite rahoituksen toteutumiselle on 350 110 €, joten nyt ei olla kaukana. Mukana sijoittamassa ovat mm. Ida365, Aamukahvilla-Henriikka, Pupulandian Jenni ja Stella Harasek. Lisäksi taustalla on myös iso joukko ammattisijoittajia, kuten Peter Vesterbacka, Leena Harkimo, Pekka Mattila, Eduard Paulig sekä yli 20 muuta start-up sijoittajaa.

Olen sijoittajana ensikertalainen, mutta ymmärrän kuitenkin sen verran, että se on varsin riskialtista hommaa, etenkin kun puhutaan Start-up -yrityksistä. Isoilla rahoilla voi tietenkin mahdollistaa isot voitot, mutta koskaan ei kuitenkaan pidä laittaa rahaa enemmän kuin on valmis häviämään. IVALO tuntuu järkevältä ensisijoitukselta itselleni: voi olla mahdollista että olen mukana luomassa jotain uutta ja upeaa ja kerään lisäksi itselleni mukavat voitot. Toisaalta jos hanke epäonnistuu, menetän sijoittamani rahat, mutta se ei kaada talouttani. Sijoitan IVALOon kuitenkin ensisijaisesti siksi, että haluan olla konkreettisesti mukana muuttamassa muotimaailmaa vastuullisempaan suuntaan. Suren mielummin pienen hetken menetettyjä rahoja kuin sitä, että en edes koskaan yrittänyt tehdä mitään.

Miten sijoittaa Ivaloon?

Yhdessä meillä on oikeasti mahdollisuus muuttaa maailmaa – haluatko sinä olla osana tukemassa muutosta?

Jos haluat olla mukana mullistamassa muotimaailmaa ja eettiseen muotiin sijoittaminen kiiinnostaa, IVALOn joukkorahoituskampanjaan voi osallistua helmikuun loppuun eli 28.2. asti. Minimisijoitus on 223e ja Joukkorauhoituksen järjestäjänä toimii FundByME. Jos sijoitat IVALOon, sinusta tulee konkreettisesti IVALOn osakkeenomistaja muiden sijoittajien ja yhtiön perustajien kanssa. Yhtiön osakkeenomistaja saa siis osuuttansa vastaavan summan osinkoa, tai osuuden yhtiön myynnistä näin tapahtuessa.


Tarkat ohjeet sijoittamiseen löytyvät täältä: Näin sijoitat IVALOon.