Kuusi vegaanista kakkureseptiä kevään juhliin

Äitienpäivä, lakkiaiset, valmistujaiset tai ristiäiset.. juhlakausi on täällä! Ja niin myös kova pohdinta siitä, että mitä tällä kertaa laittasi tarjolle juhlapöytään. Kokosin teille aiemmin julkastuista resepteistäni kuusi vegaanista kakkuohjetta – näillä hurmaat juhlavieraat!

Mansikkatäytekakku

Tämän täytekakun pohjassa käytetään aquafabaa eli kikherneiden lientä, sillä sokerikakkupohjaan saa ihanaa kuohkeutta! Täytteeksi sopivat tietysti mansikat, mutta lisäksi myös mitkä tahansa muut marjat tai hedelmät.

Kuusi vegaanista kakkureseptiä kevään juhliin

Juustokakku

Klassinen uunissa paistettu juustokakku on aina varma valinta. Tämä kakkuresepti taisi olla yksi ensimmäisistä vegaanikakkukokeiluistani, ja olin yllättynyt siitä, että onnistuin jo ensimmäisellä kerralla täydellisesti. Juustokakusta tulee raikas, kun kokoat kakun päälle runsaan marjakeon.

 

Naked cake

Kokeilin ystäväni inspiroimana vuosi sitten ensimmäistä kertaa tehdä nakukakun vegaanisesti ja siitähän tuli aivan ihana. Tämä naked cake täytetään taivaallisella mustikkacurdilla ja kuorrutetaan tuorejuustotäytteellä. Jos et jaksa tehdä kakkua, kokeile tehdä pelkkä mustikkacurd ja tarjoa sitä kauravaniljajätskin kanssa.

Valkosuklaakakku

En hirveästi innostu vegaanisesta  valkosuklaasta sellaisenaan, mutta kakussa se toimii! Tämä moussekakku on todella helppo tehdä ja lisäksi myös gluteeniton, joten se sopii monille erikoisruokavalioisille. Linkin takaa löytyy myös herkullisen siemenleivän ohje.

Mutakakku

Mutakakku sopii sekä suklaan että helppouden rakastajille. Kun haluan saada nopeasti jotain hyvää pöytään, teen yleensä mutakakun. Mutakakku toimii sellaisenaan, mutta myös mainiosti vaikkapa soijakermavaahdon ja vadelmien kera tarjoiltuna.


Mansikkaraakakakku

Raakakakku jakaa mielipiteet: osa rakastaa, osa ei tykkää yhtään. Minä tykkään kyllä, raakakut ovat ihanan raikkaita ja usein perinteisiä sokerileivonnaisia terveellisempiäkin. Tämän kakun pohjaan tulee auringonkukansiemeniä ja taateleita, täyte koostuu taas banaanista, liotetuista cashewpähkinöistä ja tietenkin tuoreista mansikoista.

Mikä on sinun suosikkisi juhlapöydän makeista herkuista?