Kiireisen emännän vinkki illanistujaisiin: wingsejä ja dippejä

Kaupallinen yhteistyö: Apetit & Asennemedia

Viime aikoina kanavissani ei ole juuri reseptipostauksia näkynyt. En ole menettänyt mihinkään intoani ruuanlaittoa ja leivontaa kohtaaan, vaan syy reseptihiljaisuudelle on yksinkertaisesti se, että en ole juuri kokkaillut lähiaikoina. Olen syönyt joko ulkona tai valmistanut lähinnä eineksiä tai puolivalmisteita. Tottakai ikävöin välillä sellaista antaumuksellista ruuanlaittoa, jossa kaikki tehdään alusta loppuun itse, mutta en jaksa nyt kuitenkaan marista kiireestä: olen kuitenmin enemmän kuin tyytyväinen tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni, sen haasteisiin ja kiinnostaviin projekteihin joissa saan olla mukana. Kokkailla ehtii myöhemminkin, juuri nyt mennään eri asioiden ehdoilla.

Kun aikaa on vähän ja jotain syötävää pitäisi taikoa pöytään, on täysin sallittua höllätä hiukan! Makustandardeista ei tarvi joustaa, pienellä panostuksella ja tuunauksella saa pöydän koreaksi nopeasti myös kaupan pakastealtaiden antimista. Tämä tuli todistettua viikko sitten, kun pääsimme testaamaan perheen kesken vietetyissä illanistujaisissa Apetitin uusia kukkakaali-ja parsakaaliwingsejä. Veljeni perhe osti hiljattain uuden rivitalokodin Helsingistä, ja olemme tietysti muiden sisarusten kanssa odottaneet innolla sitä, että pääsemme uuteen kotiin kyläilemään. Kun kutsu vihdoin kävi, lupasin innoissani valmistaa jotain syötävää koko porukalle, joka tarkoitti siis viisi aikuista ja kaksi lasta. Siispä kaupan kautta kylään, pakastealtaasta lähtivät mukaan wingsit ja dippiainekset. Puoli tuntia saapumiseni jälkeen ruoka olikin jo pöydässä!

Olin kuullut paljon huhuja näistä apetitin wingseistä, jotka ovat kuulemma loppuneet kaikista kaupoista wingsinhimoisten ihmisten hamstratessa niitä koteihinsa. Itsehän en ole jaksanut koskaan aiemmin tehdä kukkakaaliwingsejä itse, vaikka aikomus on ollut monta kertaa. Samaistuin vahvasti Lauran kirjoitukseen: kukkakaaliwings-trendi valloitti somen jo muutama vuosi sitten, mutta enpä ole ehtinyt kokeilemaan. Ehkä odotin salaa kokoajan sitä, että näitä saisi jostain valmiina – ja nyt muuten saa! Tosin kahdesta lähikaupastani ne olivat päässeet loppumaan, mutta kolmannessa marketissa tärppäsi. Wingsien kaveriksi tein kaksi vegaanista dippiä, taivaallisen maapähkinävoidipin ja ihanan raikkaan tsatsikin. Lapsivieraita varten oli myös tarjolla perinteisempää Ranch-dippiä, tuliset ja valkosipuliset kastikkeet eivät ole aina perheen pienimpien mieleen.

Miltä kukkakaali-ja parsakaaliwingsit sitten maistuivat? Ehkä vähän liiankin hyvältä, ymmärrän kyllä täysin miksi näitä on hehkutettu! Maisteluraatimme nautti niin parsakaali-kuin kukkakaaliversioista, omasta mielestäni tosin parsakaaliversio vei hintsusti voiton makunsa puolesta, mutta parsakaali on aina ollutkin heikko kohtani. Veljeni olisi halunnut kokeilla valmistaa kasviswingsit frittaamalla täydellisen rapeuden aikaansaamiseksi – tätä täytyy kokeilla ehdottomasti seuraavalla kerralla.

Dippikastikkeiksi voin suositella näiden kahden lisäksi myös ihan vain perinteistä majoneesia, hunajadippiä ja WTD-Natan punaista Sriracha-soosia. 

Maapähkinävoidippi

4 rkl sileää maapähkinävoita
3 rkl soijakastiketta
1-2 tl Srirachaa maun mukaan
1 pieni valkosipulinkynsi
pieni pala tuoretta inkivääriä
n. 1/2 dl vettä
(tuoretta chiliä)

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja inkivääri. Sekoita maapähkinävoi, soijakastike, shiracha, valkosipuli ja inkivääri. Lisää joukkoon vettä sen verran, että kastikkeesta tulee notkeaa. Halutessasi voit koristella dipin tuoreella chilillä.

Vegaaninen tsatsiki

2dl Kaurapohjaista kreikkalaista jugurttia / fraichea
puolikas kurkku
1-2 valkosipuolin kynttä
1 tl sokeria
suolaa ja mustapippuria
kourallinen tuoretta minttua

Pese ja pilko kurkku hyvin pieneksi silpuksi. Hienonna valkosipuli ja minttu. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja koristele dippi yrteillä.

Joko sinä olet päässyt testaamaan kukkakaali-ja parsakaaliwingsejä? Käy myös tsekkaamassa Apetitin Instagramista kilpailu, josta voit voittaa Netflix-lahjakortin vuodeksi!