Sipsihullun pelastus – terveelliset ruislastut

*Kaupallinen yhteistyö: Finn Crisp ja Asennemedia

Sipsihullun pelastus - terveelliset ruislastut

Sipsit ovat ehkä suurin heikkouteni. Rakastan sipsejä lähes kaikissa muodoissa: sellaisenaan, dipattuna, salaateissa.. kaikki käy. Kotoani löytyy aina kaapista sipsipussi tai pari, sillä ne ovat parasta lohturuokaa silloin kun väsyttää, itkettää tai on muuten vain paha mieli. Erityisesti kiireisinä aikoina sipsejä alkaa kulua tavallista enemmän, kun pitkän kaavan ruoanlaitolle on vähemmän aikaa. On sanomattakin selvää, ettei tälläinen ruokavalio ole hyväksi kropalle pitkässä juoksussa, ja siksi olenkin iloinen, että tavanomaisille sipseille on löytynyt uusi, ravintorikkaampi vaihtoehto.

Finn Crispin uudet täysjyväruislastut ovat terveellinen vaihtoehto perinteisille perunalastuille tai linssisipseille, koska niissä on vähemmän suolaa ja rasvaa, eikä niitä ole myöskään uppopaistettu. Finn Crispin ruissipsit on valmistettu Suomessa 100% täysjyvärukiista ja niitä löytyy kahta eri makua: Sour Cream & Onion ja Roasted Peppers & Chipotle. Molemmat maut ovat suuresti mieleeni – nämä pussit ovat pelastaneet monta hetkeä tämän kiireisen syksyn aikana! Kun työpäivät venyvät joskus 12-tuntisiksi ja eri harjoitusten ja konserttien välissä ei aina ole aikaa syödä kunnolla, osaa todella arvostaa laukun pohjalta löytynyttä ruislastupussia.


Finn Crispin ruislastut ovat mielestäni parhaita ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, mutta ne toimivat loistavasti myös dippailtavina tai vaikkapa salaatissa. Tänään teinkin lounaaksi itselleni nopean sipsisalaatin (mikä taivaallinen keksintö!), johon tulee reilusti kasviksia, paljon maukkaita ruissipsejä ja koko komeuden kruunaa ihana avokadotahna. Tämä salaatti valmistuu vartissa hyvin myös illanistujaisiin tai pikkujouluihin ja siihen sopivat molemmat makuvaihtoehdot – itse käytin tällä kertaa Sour Cream & Onion-lastuja, tulisempi Roasted Peppers & Chipotle tuo mukaan vähän lisäpotkua.


Ruissipsisalaatti

Finn Crisp Sour cream & onion-täysjyväruislastuja
avokado
puolikas kurkku
miniluumutomaatteja
tölkkimaissia
paprikaa
kourallinen tuoretta korianteria
1 lime
1 prk kauraranskankermaa

Soseuta avokado haarukalla. Lisää puolet ranskankermasta avokadon joukkoon ja sekoita tahnaksi. Purista joukkoon puolikas limen mehu ja mausta halutessasi kevyesti suolalla ja pippurilla.

Pilko kurkku, paprika ja tomaatti. Leikkaa limestä lohkoja. Kokoa salaatti suureen kulhoon kasaamalla sopivassa suhteessa kasviksia ja ruislastuja. Annostele avokadotahnaa ja ranskankermaa salaatin päälle ja koristele komeus lopuksi limellä ja korianterilla. Tarjoile heti.

Jos ranskankermaa tai avokadotahnaa jää yli, ne sopivat loistavasti dipeiksi Finn Crisp-snackseille.

Finn Crips täysjyväruisslastut löydät hyvin varustelluista marketeista näkkärihyllyltä muiden ruissipsien vierestä.