Lämpöä, luonnollisuutta ja rustiikkisuutta kotiin

Kaupallinen yhteistyö: IKEA & Asennemedia

Lisääntynyt valo ja kevään lähestyminen on herättänyt minussa pienen sisustus-ja järjestelyhimon. Sohvannurkassa tai peiton alla kyhjöttäminen ei enää houkuttele – talvi on nyt ohi ja koti kaipaa raikkautta, selkeyttä ja perusteellista tuuletusta. Pitäisi pestä ikkunat, tyhjentää kaapit kaikesta turhasta, järjestellä tavarat ja tehdä tilaa valolle ja keväälle. Ikuinen harmaus ja loputon marraskuu saisi jo puolestani loppua, kaipaan tilalle värejä ja elämää. Luonnon heräämisen on kuitenkin vielä hetki aikaa, mutta sitä odotellessa voin tuoda luonnon kotiini muilla tavoin – haluan ravistella tunkkaisuuden pois ja tuoda tilalle valoa ja ilmaa, tilaa hengittää.



Vastaremontoidussa kaikki ympärilläni on vähän liiankin uudenkarheaa ja ikkunoista on jo kohta puolen vuoden ajan tuijottanut samat näkymät: harmaus, asfaltti ja työmaat. Huomaan usein kaipaavani enemmän lämmintä, rustiikkisen luonnonläheistä tunnelmaa ja viiihtyväni kodissa, jossa on paljon leikkokukkia, viherkasveja ja luonnon omia materiaaleja.  IKEA on tuonut tänä keväänä mallistoonsa suuren määrän uusiutuvista kasvikuiduista käsintehtyjä tuotteita kuten koreja, tarjottimia ja valaisimia. Mm. bambusta ja meriheinästä tehdyt korit ovat ihanan helppo tapa tuoda kotiin kaivattua boheemifiilistä kotiin – luonnonmateriaalien keskellä on jotenkin Kaupunkikodin lisäksi nämä korit sopisivat ihanasti myös mökille – ehkä vienkin osan sinne, heti kun vain puutarhakausi alkaa. Korit tuovat myös pieniin neliöihin lisää kaivattua säilytystilaa, mutta ne sopivat mielestäni ihanasti viherkasvien ruukuiksi.




TJILLEVIPS 40cm & FLÅDIS 25cm

Uusiutuvat kasvikuitutuotteet ovat osa isompaa IKEA:n vastuullisuusstrategiaa, sillä heillä on tavoitteena käyttää ainoastaan uusiutuvia materiaaleja ja kierrätysmateriaaleja vuoteen 2030 mennessä. Näin pienennetään raakamateriaalien määrää ja ympäristöjalanjälkeä. Itselleni tuntuu tärkeältä, että IKEA:n kaltainen iso yritys, joiden tuotteita löytyy jokaisesta suomalaisesta kodista, ottaa näin ison askeleen vastuullisempaa tulevaisuutta kohti, sillä kestävämpien valintojen  pitäisi olla helppoja toteuttaa jokaiselle joka päivä. Tavallinen ostoksilla kävijä tekee sisustusvalinnat kuitenkin pitkälti oman tarpeen ja tuotteen ulkonäön mukaan – siksi onkin tärkeää, että nämä kierrätysmateriaaleista ja uusiutuvista kuiduista tehdyt tuotteet näyttävät myös hyvältä. Esimerkiksi kauniin rustiikkisen KNIXHULT-valaisimen valmistuksessa on käytetty sellaisia bambun osia, jotka olisi yleensä heitetty pois. Suuri TJILLEVIPS-kori on taas tehty käsityönä nopeasti kasvavasta, kestävästä meriheinästä perinteisellä tekniikalla.



Kuvissa TJILLEVIPS 25cm, TJILLEVIPS 32cm, KNIXHULT-valaisin ja KAFFEBÖNA-maljakko

Miltä IKEA:n rustiikkiset uutuudet näyttävät mielestäsi? Entä miten sinulle tärkeät asiat näkyvät kodissasi ja millä tavoin valmistaudut kevään tuloon?

one comment on Lämpöä, luonnollisuutta ja rustiikkisuutta kotiin

  1. Näyttää tosi kivoille noi tuotteet 😊 Valmistaudun kevään tuloon pesemällä ikkunat, jotta voi katsella upeaa luontoa kun se joskus herää 😊 myös tulppaanien osto kuuluu siihen!

Comments are closed.