Arki balanssissa, aamiainen kunnossa

Kaupallinen yhteistyö: Valio & Asennemedia


 

“Joskus menen aikaisemmin illalla nukkumaan vain sen takia että tulisi nopeammin aamu ja voisi syödä taas aamiaista.”

Siskoni taisi kirjoittaa minulle ylläolevan viestin muutama vuosi sitten, kun juttelimme jostain aamiaisreseptistä. Samaistuin siihen sillloin täysin ja samaistun edelleen, sillä aamupalat ovat minulle se juttu. Tykkään panostaa päivän aloitukseen: hyvä aamiainen antaa hyvän vireen ja herättää aistit lempeällä tavalla uuteen päivään. Ystäväni jo tietävät, että järjestän useammin brunsseja kuin illanistujaisia, enkä koskaan kieltäydy aamiaiskutsusta. Syön toisinaan saman päivän aikana kaksikin aamiaista, ja siksi ylläolevan lainauksen lisäksi toinen lempparini on Lord of the Rings-elokuvista tuttu, “what about second breakfast?”

(ja kyllä, syön myös toisinaan oikeasti aamiaista sängyssä! Se on ihanaa. Täytyy vain varautua siihen, että kahvit voivat kaatua lakanoille, mutta joskus riski kannattaa)


Kun elämässä on tavallista enemmän huolia ja stressiä, aamupalat unohtuivat: viime syksynä aamupalani oli usein alakerran kaupasta haettu take away-kahvi. Joskus söin ehkä banaanin tai kassin pohjalta löytyneen proteiinipatukan. Tänä keväänä työn ja vapaa-ajan balanssi on ollut parempi ja se näkyy selkeästi ainakin yhdessä asiassa: aamiaisissa. Syön joka aamu hyvin ja  huomaan taas viettäväni enemmän aikaa aamiaispöydässä, oli sitten arki tai viikonloppu. Ehkä asiaan vaikuttaa myös pienesti se, että ruokaan on kiva panostaa, kun sitä laittaa jollekulle toisellekin kuin vain itselleen. Yksin syödessäni usein kiirehdin, hyvässä seurassa on helpompi pysähtyä nautiskelemaan. Jos aamupala on päivän tärkein ateria, niin se pitäisi syödä ehdottomasti aina rauhassa: ilman puhelinta tai älylaitteita, omasta tai kanssaruokailijoiden seurasta nauttien. Tasapainoisen elämän merkki minulle on siis hyvä aamiainen.

Kokeilen säännöllisesti uusia aamiaisreseptejä, mutta pääosin katan pöytään aika samoja juttuja: leipää, jugurttia lisukkeiden kanssa ja tietenkin kahvia, paljon kahvia. Herkullinen aamiaispöytä on täynnä värejä ja koostuu mielellään kasvipohjaisista tuotteista. Tälle aamupalalle sain maisteltavaksi Valion Oddlygood-tuotteita, jotka ovatkin itselleni jo entuudestaan tuttuja, sillä ne ovat kuuluneet aamiaishetkiini jo parin vuoden ajan. Alkuvuodesta tuotteet ja pakkaukset uudistuivat entistäkin paremmiksi ja siitä on helppo olla iloinen – mitä houkuttelevampi pakkaus, sitä helpompi tuote on kenen tahansa poimia ostoskoriin.

Oddlygood gurtit ja Barista kaurajuoma ovat täysin vegaanisia, gluteenittomia ja kaikenlisäksi kotimaisia, joten ne sopivat ihan kaikille, ei pelkästään vegaaneille – näihin ihastui jopa vegaanijugurtteja normaalisti vieroksuva seuralaisenikin. Omat suosikkini ovat mansikka & boysenmarja gurtti ja tietenkin tämän hetken paras kaurajuoma mitä kaupoista saa, Oddlygood Barista. Kyseisestä juomasta on tullut lähipiirissäni ja somessakin aikamoinen hitti, eikä ihme: se sopii täydellisesti kahviin ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin. Itse juon kahvinikin nykyisin mielummin mustana kuin ilman Barista kaurajuomaa.

Pääsin ilahduttamaan Oddlygood-paketilla myös ystävääni, jolla on viime aikoina ollut vähän liikaa kaikenlaista menneillään, aamiaisten miettimiseen on tuskin ollut hirveästi aikaa. Lisää tästä tänään instagramin puolella!

Joko te olette törmänneet uusiin Oddlygood-tuotteisiin kaupoissa? Millainen on sinun suosikkiaamiaisesi?