Maailman helpoin vegaaninen pesto ja kesäjuhlien ihanat tarjoilut

Kaupallinen yhteistyö: Rajamäen
Maailman helpoin vegaaninen pesto ja kesäjuhlien ihanat tarjoilut

Jos jostain asiasta olen ollut iloinen tänä poikkeusaikana, niin se on ruuanlaitto. Rakastan kokeilla uusia reseptejä ja kokkailla kotona, mutta normaaliarjessani sille on harmillisen vähän aikaa. Tänä keväänä aikaa kokkailulle on taas ollut enemmän kuin ikinä aiemmin, ja siitä ilosta on otettu kaikki irti: viimeisen kahden kuukauden aikana olen tehnyt itse ruokaa varmaan  enemmän kuin yhteensä koko viime vuoden aikana! Asiaan voi kyllä vaikuttaa myös se, että minulla on toisaalta ollut seuranani aivan älyttömän ihana kotikokki, eli poikaystäväni, joka on meistä kahdesta se todellinen keittiömestari. En valita, sillä on mahtavaa kun ruoka on molemmille intohimo ja voimme yhdessä ideoida reseptejä ja kokkailuja joka päivä.

Tällä kertaa suunnittelimme tulevan kesän juhlia ajatellen kasan helppoja reseptejä, joissa on käytetty Rajamäen Luomu Liquid-mausteita. Luomu Liquid-mausteet ovat erittäin mielenkiintoinen uutuus, joissa on yksinkertaisesti säilötty tuoreiden yrttien ja maustekasvien aromit etikan avulla nestemäiseen muotoon. Yllätyin itsekin, miten voimakkaana näistä tulee tuoreen yrtin tai vihanneksen maku! Luomu Liquid-mausteet säilyvät avattunakin jopa 2 vuotta, joten ne ovat oikein raikas vaihtoehto tuoreille yrteille – ilman minkäänlaista hävikkiä.

Maailman helpoin vegaaninen pesto

Herkulliset kesäjuhlien tarjottavat koostuvat yleensä grillin antimista, raikkaista salaateista ja jostain etukäteen leivotusta herkusta. Kesäjuhliin ei kuulu stressi tai se, että järjestäjä viettää koko illan keittiön puolella, vaan päinvastoin: kesäjuhlissa nautitaan ja otetaan rennosti. Nopeat pesto-ja tomaattikierteet ovat älyttömän herkullisia ja valmistuvat helposti ja nopeasti jo hyvissä ajoin ennen juhlia, sillä ne ovat erinomaisen maukkaita myös kylminäkin. Maukkaat kesäkasvikset ja uudet perunat valmistuvat helposti uunissa tai grillissä ja niiden seuraksi sopii raikas tillidippi. Lisäksi pöytään kannetaan syötävillä kukilla koristeltu mansikka-vihersalaatti, jonka jokainen ruokailija voi maustaa itse valitsemallaan Luomu Liquid-kastikkeella. Tsekkaa kaikki reseptit alta!

Maailman helpoin vegaaninen pesto

Maailman helpoin vegaaninen pesto

Tämä pesto valmistuu hetkessä ja maistuu täydelliseltä! Tuoreen basilikan maku tulee Luomu Liquid-mausteesta ja parmesanin korvaa ravintohiivahiutaleet. Jos luulit että herkullinen pesto ei voi olla vegaanista, kokeile tätä ja ylläty positiivisesti!

1 dl pinjansiemeniä
1-2 valkosipulin kynttä
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl ravintohiivahiutaleita
n. 3 tl Rajamäen Luomu Liquid Basilikaa
ripaus suolaa
1 dl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset paitsi oliiviöljy tehosekoittimessa pehmeäksi tahnaksi. Lisää oliiviöljyä pienessä erissä, kunnes koostumus on mielestäsi sopivaa. Tarkista maku ja lisää Luomu Liquid basilikaa tarvittaessa. Käytä mm. pastaan, leivän päälle tai pestokierteisiin (resepti alla).

____

Maukas chili-tomaattikastike

200g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
2 valkosipulin kynttä
1 tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä
2 tl Rajamäen Luomu Liquid Oreganoa

Hienonna valkosipulin kynnet ja sekoita tomaattimurskan ja tomaattisoseen kanssa. Mausta Rajamäen Luomu Liquid Chilillä ja Oreganolla. Käytä mm. pizzaan, pastaan tai tomaattikierteisiin (resepti alla).

____

Pesto-ja tomaattikierteet (8 kpl)

2 tlk valmis-croissanttitaikinaa
pestoa
tomaattikastiketta

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Avaa valmistaikinapurkit ja levitä taikina pöydälle, paina leikkauskohdat kiinni. Levitä toiseen taikinalevyyn tomaattikastiketta ja toiseen pestoa.

Rullaa taikina isoksi rullaksi ja leikkaa se neljään osaan. Laita rullat pellille ja paista kiekkoja uunissa n. 25 minuuttia. Tarjoile jäähtyneinä.

Maailman helpoin vegaaninen pesto ja kesäjuhlien ihanat tarjoilut Maailman helpoin vegaaninen pesto

Kesäjuhlissa on oltava myös aina paljon kaikenlaista dippailtavaa, koska dipit ovat parasta mitä tiedän, etenkin itsetehtynä. Sipsien sijasta kesäjuhlissa dippaillaan juureslastuja, porkkanoita, grillikasviksia ja uusia perunoita. Itse maustetut dipit syntyvät yhtä nopeasti kuin valmisjauheestakin tehdyt.

Valkosipulidippi

1/2 tlk kaura-tai soijapohjaista kermaviiliä
2 tl Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia
puolikkaan sitruunan mehu
1/2 tl paprikajauhetta
1 tl sokeria
suolaa & pippuria maun mukaan

Tillidippi 

1/2 tlk kaura-tai soijapohjaista kermaviiliä
2 tl Rajamäen Luomu Liquid tilliä
2 rkl sitruunamehua
suolaa & pippuria maun mukaan

Maailman helpoin vegaaninen pesto

Mitä teillä syödään kesäjuhlissa?

_____

Tsekkaa kaikki vegaaniset reseptini täältä.