Vaaleanpunainen piano ja toteutunut unelma

Kaupallinen yhteistyö: Laatusoitin

Vuoden alussa täyttyi kauan ja hartaasti odotettu toiveeni, kun kotiini kannettiin piano. Oikea, akustinen piano. Muutama vuosi takaperin minulla oli sähköpiano joka palveli ihan hyvin tehtävässään, mutta kaipasin silti oikeaa pianoa, sen sointia ja kosketusta. Kun etsin asuntoa, päätin että pianolle täytyy löytyä tilaa: tässä asunnossa paikka olikin heti valmiina ja puolen vuoden ajan tuo nurkka on odottanut arvoistansa täytettä. Vaaleanpunaisen kaunottareni hankin Laatusoittimelta, joka on Suomen suurin pianotalo ja jolla on myynnissä laaja valikoima myös huollettuja, käytettyjä pianoita.

Minulla oli pianon hankinnan suhteen rajallinen budjetti, koska remontti oli syönyt kaikki säästöni. Ehkä joskus vielä hankin Yamahan tai Steinwayn, mutta nyt hain edullista, käytettyä pianoa. Nettipalstoilla tulee usein vastaan pianoja joita myydään hyvin halvalla tai jopa annetaan ilmaiseksi, mutta ongelma näissä on, ettei niiden kunnosta tai laadusta tiedä yhtään mitään – pahimassa tapauksessa sitä hankkii kotiinsa ongelmajätteen, josta eroon pääseminen on vaikeaa. Laatusoittimella on arvopianojen lisäksi paljon myös varsin edullisia käytettyjä pianoja mm. Hellakselta ja Fazerilta, jotka huolletaan ja korjataan ammattilaisten toimesta. Minunkin piano oli alunperin puunvärinen vanha Hellas, joka puhdistettiin, korjattiin, maalattiin ja viritettiin. Nyt se on oikea kaunotar ja soi hienosti kotonani nykyään lähes joka päivä.

Piano ei ole mielestäni pelkästään soitin, se on myös sisustusesine. Koska olen nykyisessä kodissani valinnut huolella kaikki kiinteät kalusteet ja huonekalut sekä niiden värisävyt, halusin myös pianon sopivan kodin värimaailmaan. Tiesin tummapuisen tai mustan pianon olevan liian hallitseva näin pienissä neliöissä ja alunperin olinkin miettinyt valkoista pianoa. Sitten kuulin Laatusoittimen pianojen maalauspalvelusta ja innostuin: voisin saada pianon käytännössä missä sävyssä vaan! Vaikka vaaleanpunainen on monen mielestä hiukan rohkea valinta pianon sävyksi, niin itse en epäröinyt värivalinnassa, koska tunnen makuni jo niin hyvin monen vuoden ajalta. Mustavalkoinen sisustus ei ole innostanut pitkään aikaan, haluan kodissani olevan väriä. Ja tämä vaaleanpunainen on kuitenkin hyvin neutraali ja pehmeä sävy, se sopii hyvin kotini murrettuun värimaailmaan.


Aloitin pianonsoiton 6-vuotiaana, mutta ammattiopinnoissa pääinstrumenttini vaihtui lauluun. Kun lähdin hankkimaan pianoa, oli tarve puhtaasti käytännönläheinen: tarvitsen työssäni pianoa ja se, että voin harjoitella kuoropartituureja kotona, helpottaa elämää huomattavasti. Sen jälkeen kun piano tuli, olen löytänyt sisäisen pianistini uudelleen: en pelkästään käytä pianoa kuoroteosten harjoitteluun, vaan olen alkanut kunnolla soittamaan! Saatan nykyisin viettää helposti parikin tuntia pianon ääressä Beethovenin sonaatteja harjoitellen tai omia improvisoituja säestyksiä pimputellen.  Uskaltaisin jopa sanoa, että pianon ansiosta olen selvinnyt järjisäni tänä poikkeusaikana. En ole päässyt kuoroharjoituksiin, mutta olen voinut musisoida kotona yksin ja yhdessä poikaystäväni kanssa. Ilman pianoa ei meidän olisi ollut mahdollista järjestää myös IG live-konsertteja, joiden kautta olemme voineet välittää musiikkia tuhansille ihmisille poikkeusaikana. Musisointiamme voikin kuunnella IG tv:n kautta, jonne olemme tallentaneet joitakin livessä esitettyjä kappaleita.

Jos pianon omistamisessa pitäisi mainita joku huono puoli, niin sanoisin sen, että tällä hetkellä en voi soittaa ihan aina silloin kun haluaisin – kerrostaloasujan on otettava huomioon talon muut asukit ja hiljaisuusaikana pianokin pysyy tottakai hiljaisena, enkä koskaan harjoittele päivisin kotona tuntia tai kahta pidempään. Seuraavaksi haaveenani onkin asentaa pianooni Silent-järjestelmä, joka mahdollistaa äänettömän soiton kuulokkeilla mihin vuorokaudenaikaan tahansa, naapureita tai muita perheenjäseniä häiritsemättä. Laatusoittimen Silent-mekanismin voi asentaa mihin tahansa pianoon ja sen hinta on asennettuna 1850e.

Löytyykö sinulta pianoa tai haaveiletko sellaisesta?

one comment on Vaaleanpunainen piano ja toteutunut unelma

  1. Kiitos vinkistä, että silent-mekanismin voi asentaa kaikkiin pianoihin jälkikäteen. Saattaa tulla tulevaisuudessa tarpeeseen, jos lapset innostuvat kovin soittamaan 😁

Comments are closed.