Juhlakuu

kaupallinen yhteistyö: Herbina



Tämä elokuu on juhlakuukausi. Kaikki kevään ja kesän pitämättä jääneet juhlat ovat yhtäkkiä kasaantuneet yhdelle kuukaudelle, ja nyt tiedossa onkin monenlaista kekkeriä: on siskon valmistujaiset, toisen tuparit, ystävän nelikymppiset, yhdet nimijuhlat, häät ja kihlajaisetkin. Osaan osallistun vieraana, joihinkin muusikkona, mutta olen kaikista innoissani yhtä lailla – on tässä jo odotettukin, että päästään kunnolla pistämään jalalla koreaksi!

Olen aina ollut juhlaihminen, eikä juhlia mielestäni ole koskaan liikaa. Mutta kun juhlia on parhaillaan kolme yhden viikonlopun aikana, niin tottakai siinä koetellaan jo paatuneemmankin pippalokonkarin kestävyyttä. Ja samaan aikaan yhtäkkinen juhlien tulva herättää pakostakin pienen asukriiisin: rentoihin puutarhajuhliin ja tupareihin löydän kyllä helposti puettavaa, mutta juhlavammat tilaisuudet tuottavat vähän päänvaivaa. Omistan toki muutamia kauniita juhlavaatteita, mutta jostain syystä löydän aina itseni päivää ennen h-hetkeä etsimässä paniikissa kaupoilta siistimpää taminetta. Lisäksi en omista yhtäkään juhlavaa pikkulaukkua ja ainoat sirot korkokenkänikin, nuo mustat, ovat noin seitsemän vuotta vanhat, toki edelleen varsin käyttökelpoiset. Minulla on vain vaatteiden ja asusteiden suhteen nykyisin aika käytännöllinen maku. Kymmenen vuotta sitten olisin kyllä järkyttynyt, jos olisin tiennyt että kolmekymppisenä kaapistani löytyy enemmän lenkkareita kuin korkkareita.


Ystäväpiirissäni olen huomannut että en ole ainoa juhlavaatteiden kanssa tuskailija, eikä ihme: yleensä iltapuvuille löytyy käyttöä maksimissaan kerran vuodessa, ja tuntuu hassulta käyttää hirveän paljoa rahaa vaatteisiin joita käyttää vain harvoin, eipä se ole kovin kestävääkään. Sen vuoksi olenkin usein päätynyt kyselemään mekkoa juhliin lainaksi ystäviltäni ja olen myös saanut toimia monta kertaa itse lainaajana. Tälläkin hetkellä kaksi mekoistani on ystävilläni lainassa ja olen tyytyväinen, kun asuni pääsevät näkemään useita eri juhlia. Ehkä olisi tarpeen perustaa ystäväjoukon kanssa yhteinen juhlavaate-ja asusterinki, josta voisi tiedustella aina kostyymejä tarpeen mukaan?

Yksi asia mistä en kuitenkaan kriiseile, on tukka. Viime keväänä esittelin kolme luottojuhlakampaustani, joissa aion tanssahdella elokuussakin. Lettikampaukset eivät tosin nyt onnistu, kun tukkani lyheni kesäkuussa polkkamittaiseksi, mutta kiharat ja erityisesti niskakierre toimivat lyhyemmilläkin hiuksilla. Kun kampauksia tekee polkkatukkaan, muotoilutuotteiden merkitys korostuu: hyvillä aineilla saa ne pienet niskahiuksetkin kuriin ilman kirosanoja ja tuhatta pinniä. Tässä kampauksessa on käytetty pohjalla ensin Herbinan hoitavaa muotoiluvoidetta ja lopuksi koko komeus on kruunattu tuuheuttavalla hiuskiinteellä. Näillä toimenpiteillä tukan pitäisi kestää koko päivän ja vaikka aamuyön tunneillekin saakka

Olen nyt keväästä saakka käyttänyt Herbinan hiustuotteita ja voin pidemmän kokeilujakson perusteella suositella lämpimästi tätä kotimaista, 100% vegaanista tuotesarjaa. Moni tuotteista on jäänyt kokeilunkin jälkeen vakituiseen käyttöön: mainittakoon ainakin tuo hoitava muotoiluvoide (sopii myös Curly Girl-metodia kättäville), tuuheuttava hiuskiinne (tämä on paras!) ja hiuksiin jätettävä, hoitava hair mist, joka on pelastanut etenkin takkutukan mökkireissut. Ja mikä parasta, Herbinan tuotteet sopivat monen kukkarolle, yleensä yksi puteli ei maksa viittä euroa enempää.

Ja se asukriisi – varmaan tällä kertaa pidän pääni kylmänä ja luotan klassikoon, eli slip dressiin, jollaiset minulta löytyy sekä mustana että vaalean roosan värisenä. Tilaisuudesta riippuen puen sitten kaveriksi joko korkkarit tai tennarit ja arkisen laukun voin jättää vaikka narikkaan puhelimen kera – tärkeintä juhlissa ei lopulta kuitenkaan ole se asu.