Sadonkorjuubrunssi puutarhalla

Kaupallinen yhteistyö: Vaasan & Asennemedia

Viime viikolla pääsimme järjestämään ystäväni Artun kanssa sadonkorjuubrunssin puutarhalla vaikuttajakollegoillemme. Vielä brunssia edeltävänä päivänä näytti siltä, että tapahtuma joudutaan pahimmassa tapauksessa perumaan sateiden vuoksi, mutta kuin ihmeen kaupalla saimmekin ihan mielettömän kauniin sään. Puutarha loisti alkusyksyn kauneudessaan ja pääsin toimimaan lempiroolissani, juhlien emäntänä ja palstaesittelijänä. Tällä kertaa minun ei tarvinnut stressata kuitenkaan tarjoilupuolesta, sillä upean aamiaisen loihtivat yhteistyökumppanimme Vaasan ja Say it With a Cake-kakkumuija. Pääosassa olivat Vaasanin uudet 5 kuidun palat eri tavoin täytettynä satokauden herkuista inspiroituen – omat suosikkileipästen resepti löytyy tämän postauksen lopusta!

Olen aina haaveillut siitä, että olisin sellainen ihminen, joka panostaa aamupalaansa ja syö sen aina rauhassa, arkenakin. Puristaa itse tuoremehun, surruttaa smoothien tai keittää rauhassa puuron kattilassa. Kuitenkin nykyisessä elämäntilanteessani olen kaukana tuosta: yleensä arkiaamuni ovat hiukan kaoottisia ja usein priorisoin hiukan pidempään kestävän unen hitaan aamupalan edelle. Olen ilmiselvästi se ihminen, joka tarvitsee aamuihinsa helppoja ja nopeita ruokaratkaisuja – sellaisia, jotka maistuvat hyvältä, pitävät nälän pitkään loitolla ja olisivat terveellisiä. Pelkkä kahvi ja joku pikkuinen välipalapatukka eivät ole tarpeeksi, vaikka mieli ei tekisikään muuta. Siispä olen alkanut yhä useammin tekemään itselleni ihan perinteisiä aamupalaleipiä.

Sain taaperoikäisenä lempinimekseni paahtoleipä, koska rakastin vaaleaa leipää paahdettuna. Lempitäytteeni leivälle oli appelsiinimarmeladi ja voi (molemmat samaan aikaan!), ei sii mikään varsinainen terveyspommi. Rakkaus rapeaksi paahdettuun vaaleaan leipään on säilynyt, mutta nykyisin vaatimukset leivän ja päällistenkin ravitsevuudelle ovat muuttuneet. Vaasan 5 kuidun palat vastaavat hyvin tähän tarpeeseen: kerrankin vaalea leipä, jossa on reippaasti myös kuitua! Näissä paloissa on viljana täysjyväkauraa, vehnää & täysjyväruista ja lisäksi mm. omenaa, perunaa, mustaherukansiemenrouhetta ja pellavan- ja kurpitsansiemeniä. Leipä on harvinaisen maistuva vaikkapa paahdettuna (NAM) vaikka pelkästään voin kera, mutta useimmiten pyrin täyttämään leivän hiukan runsaammin, tässä muutamia ideoita päällisiksi:

-avokadoa ja tomaattia, rouhi päälle hiukan mustapippuria ja suolaa
-hummusta ja rucolaa
-suolakurkkuja ja juustoa
-maapähkinävoita ja banaania (tai omenaa, katso luksusversion resepti alta!)
-eilisen päivän keitetyt perunat viipaloituna + juustoa (mikron kautta lämmitettynä)
-kauratuorejuustoa, vadelmia ja hunajaa / agavesiirappia (muutkin marjat käyvät!)

+satokausiextra: sieni-sipulipaistosta (vaatii hiukan aikaa)



Vaniljapikkelöityjä omenoita, maapähkinävoita ja pellavansiemeniä

3 pientä omenaa
1,5 dl vettä
1 dl ruokosokeria
0,5dl omenaviinietikkaa

maapähkinävoita
vaahterasiirappia
pellavansiemeniä
Vaasan 5 kuidun palat-leipää

Leikkaa omenat ohuksi siivuiksi. Kiehauta vesi pienessä kattilassa. Lisää hiljalleen poreilevaan veteen halkaistu vaniljatanko siemenineen, ruokokidesokeri sekä etikka ja sekoita kunnes sokerikiteet ovat sulaneet veteen. Kaada liemi puhtaaseen astiaan omenasiivujen päälle ja anna jäähtyä.

Voitele leivät maapähkinävoilla ja asettele pikkelöityjä omenasiivuja päälle. Valuta päälle hieman vaahterasiirappia ja koristele pellavansiemenillä.

Millaisia leipätäytteitä sinä suosit arjessa? Entä millainen aamupalaihminen olet: syötkö jotain nopeasti vai onko aamiaishetkesi pyhä?


Kuvat: Johannes Elfving

2 comments on Sadonkorjuubrunssi puutarhalla

  1. Heippa! Uteliaisuuttani pakko kysyä minkä ikäinen poikaystäväsi on, kun näyttää vähän sinua nuoremmalta? 😊

    Vaikutatte kyllä hyvältä parilta anyways! Hyvää syksyn jatkoa! 🍂

Comments are closed.