Syksyn sävyjä

Kiinnostukseni tyyliasioita kohtaan vaihtelee kausittain. Välillä en jaksa juurikaan miettiä asujani ja pukeudun pitkälti samoihin vaatteisiin päivittäin, mutta tänä syksynä olen ollut varsin kokeilunhaluinen, mitä pukeutumisasioihin tulee. Olen yhdistellyt vaatteissa aiempaa rohkeammin eri värejä ja malleja ja tehnyt löytöjä omasta vaatekaapistani. Yksi syy inspiraatioon on ollut Sugarin 30 päivän asuhaaste (joka jäi minulla tosin vähän kesken), joka on innostanut yhdistelemään vanhoja vaatteita uusilla tavoilla. Toinen syy on ollut varmaan se, että kun kotona vietetyn kevään ja pitkän kesäloman jälkeen on päässyt taas viettämään aikaa enemmän ihmisten ilmoilla, niin on ollut kiva vähän panostaa asuihinkin. Collegehousut ovat ihanat, mutta eivät kovin inspiroivat.

Sydäntäni lähellä ovat aina olleet kaikki maanläheiset värit ja ruskan eri sävyt ja tähän aikaan vuodesta se oikein korostuu. Ikisuosikkini metsänvihreä on saanut tänä syksynä rinnalleen aiempaakin enemmän okran ja ruskean eri sävyjä – monena päivänä onkin tuntunut siltä, että olen pukeutunut ruskaksi. Syksyn lempivaatteeksi on muodostunut Kaikon* (tuote saatu) toffeenvärinen hame, joka tuntuu juuri nyt sopivan yhteen kaikkien yläosien kanssa. Toinen suosikkini juuri nyt on Marimekon unikkokuosinen silkkipaita, jonka ostin jo keväällä, mutta joka jäi kesällä yllättäen aika vähälle käytölle. Aloin tuntea oloni minuksi paita päällä vasta sitten kun aloin yhdistää sitä vaaleiden sävyjen sijaan syksyisempiin, tummempiin väreihin: okraan, viininpunaiseen, konjakinruskeaan, tummanvihreään.. Jännittävää, miten yhden vaatekappaleen luonne muuttuu eri tavoin yhdisteltynä!


Syksy on edennyt älytöntä vauhtia: pari viikkoa sitten oli vielä ihan ok kävellä ulkona nilkat paljaina vilkkuen, mutta nyt on aika myöntää, että kesä meni jo, eikä tule takaisin ennen ensi vuotta. On siis aika pakata kesähepeneet varastoon ja hakea villatakit tilalle, kun ensilumenkin mahdollisuutta on säätiedotuksissa väläytelty. Onneksi en ole sukkahousuvihaaja, muuten saisin jättää hyvästit hameille ja mekoille. Mutta puen mielelläni lisää kerroksia ja kääriydyn villaan – onhan syksy lempivuodenaikani, mitä pukeutumiseen tulee.

Mikä näistä syysasuista on sinun suosikkisi?