Musiikki toi joulun

Jos pitäisi keksiä yksi hyvä asia, jonka korona on aiheuttanut, niin itselleni se on instagramin musiikkilivet. Kaikki alkoi siitä, kun rajoitukset iskivät päälle viime maaliskuussa ja päätimme poikaystäväni kanssa ihan hetken mielijohteesta pitää minikonsertin IG livessä. Asettelimme siis puhelimeni sohvan selkänojan päälle ja soitimme parin sadan yleisölle muutaman kappaleen. Musiikkihetkestä seurannut palautevyöry tuli täysin yllätyksenä – varmaan koskaan aiemmin mikään yksittäinen someteko omalla urallani ei ollut kirvoittanut vastaavaa kommenttimäärää. Tästä inspiroituneena jatkoimme musisointia somessa koko kevään lockdownin ajan ja nyt joulukaudeksi organisoimme neljän joulukonsertin sarjan. Musiikki ja laulu on raikunut jokaisena adventtina täältä Kalliosta monien koteihin ympäri Suomea ja maailmaa, ja se on ollut ihmeellistä. Ihmeellistä ja ihanaa.

Olen elämäni aikana esiintynyt paljon, mutta pääosin kuorolaulajana tai kuoronjohtajana. Yleisökään on harvemmin niin paljon, mitä instagramissa – joululaululivejämme on nyt katsottu yhteensä jo yli 30 000 kertaa. Livejen tekeminen on koetellut monella tapaa epämukavuusalueeni rajoja – en olisi vuosi sitten todellakaan uskonut, että laulaisin instagramissa ihmisille. Oma ääni on kuin oma sielu, ja se on vaikeaa avata toisille ihmisille, siinä on niin haavottuvaisessa tilassa. Päänsisäinen kritiikkoni yleensä haluaa vakuuttaa minut siitä, että tässä todennäköisesti nolaat itsesi, ja pahasti. Järjen ääni yrittää taas muistuttaa, että tämän takia olet muusikkko: jotta käyttäisit osaamistasi ja taitojasi muiden ihmisen ilahduttamiseen. Varmastikaan kaikki eivät tykkää, mutta jos on useampi jolle sun heittäytyminen tuo iloa, niin se on sen arvoista. Viikko toisensa jälkeen olemme saaneet niin ihania palautteita, että sen jälkeen on yleensä ollut aiempaakin inspiroituneempi olo ja sellainen fiilis, että haluaa taas panostaa seuraavaan konserttiin täysillä.

Olen siis kiitollinen siitä, että tämän poikkeusajan vuoksi onnistuin löytämään uuden äänen itselleni täällä somemaailmassa – iso kiitos siitä kuuluu myös poikaystävälleni, joka innostui asiasta heti alkuun ja on ollut täysillä mukana soittamassa ja kannustamassa. Tuntuu, että musiikin kautta meillä on mahdollisuus tuoda pala inhimillisyyttä someen ja tehdä aidosti jotain hyvää. Jälkimmäisestä upea esimerkki on Pelastakaa lapset-joulukeräys, jonka julkistimme 3. adventin joululaululiven yhteydessä: sen kautta on lahjoitettu jo yli 1800e syrjäytymisvaarassa olevien kotimaan lasten hyväksi. Keräys on auki vielä jouluaattoon saakka, iloitsen jokaisesta lahjoitetusta eurosta.

Kiitos kaikille, jotka olette olleet mukana kuuntelemassa ja laulamassa meidän kanssa. Näiden livejen tekeminen toi meille joulun.

_________________________________________________________________

Joululaululivet säilyvät instagramissa vielä ainakin vuoden loppuun saakka ja ne löytyvät näiden linkkien takaa:

Joululaululive 1: Toivo
Joululaululive 2: Hyvää itsenäisyyspäivää!
Joululaululive 3: Lucianpäivä
Joululaululive 4: Rauhallista joulua!

one comment on Musiikki toi joulun

  1. Lämmin kiitos teille joulukonserteista! Ne ovat tuoneet lämpöä ja iloa tähän outoon aikaan. Paljon hyvää sinulle ja Johannekselle!

Comments are closed.