Remontti etenee: portaiden muodonmuutos

portaiden muodonmuutos toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Stepfixin kanssa

Remontti etenee: portaiden muodonmuutos

Tiedättekö mikä on ihanaa? Se, kun kodin remontti etenee ilman että tarvitsee tehdä itse yhtään mitään! Mainitsin hiljattain, että emme ole toukokuun aikana juuri ehtineet sisällä puuhastelemaan tai remontoimaan, kun pihatyöt ovat vieneet kaiken huomion. Siitä huolimatta asiat ovat edenneet sisätiloissakin, kun ammattilaiset ovat toteuttaneet merkittävän uudistuksen: meillä on nyt uudet portaat!

Portaikko on meidän kodissa aika hallitsevalla paikalla, kaiken keskellä. Se näkyy heti ensimmäisenä kun taloon astuu sisään ja sen läpi kuljetaan useita kertoja päivässä. Portaat ovat iso elementti ja ne määrittävät yleensä koko huoneen tunnelman. Täällä portaat olivat alunperin väriltään tummahkon harmaat / ruskeahkot ja niiden luoma yleisilme oli mielestäni aika tunkkainen ja jopa vähän ankea. Minulle oli alusta saakka selvää, että näille pitäisi tehdä jotain: haaveissa oli valoisa ja kaunis portaikko, joka sopisi yhteen myös muiden kodin tilojen kanssa.

DSC_4560
porrasremontti stepfix
Portaat ennen remonttia

Portaiden vaihto kokonaan uusiin on aika massiivinen (ja arvokas!) projekti eikä meidän tapauksessa edes kovin järkevää, kun vanhat portaat olivat pääpiirteissään vielä aika hyvässä kunnossa. Tee-se-itse-henkiset ratkaisutkaan eivät houkutelleet, kun toiveissa oli oikeasti laadukas ja pitkäikäinen lopputulos ja resurssit itse tekemiseen hyvin rajalliset. Siksi lähdimme selvittämään muita tapoja porrasremonttiin ja löysimme Stepfixin. Stepfixin idea on hyvin yksinkertainen: portaat remontoidaan ilman purkamista ja säätöä asentamalla vanhojen portaiden päälle uudet, massiivipuiset askelmat. Lupauksena oli uudet portaat muutamassa päivässä niin, että portaat olisivat kuitenkin kokoajan remontin aikana käytössä – eli juuri täydellinen vaihtoehto meille!

DSC_5798
DSC_5804
Portaat remontin jälkeen

Porrasremontin vaiheet:

Stepfixin arviointikäynnillä selitin toiveemme portaiden suhteen ja kävimme läpi eri vaihtoehtoja uudistuksen suhteen. Koska porrastilaan tulee suhteellisen vähän luonnonvaloa, päädyimme valitsemaan kokonaan valkoiset portaat: valkoinen on myös ajaton ja aina varma valinta. Porrasaskelmien sävyvaihtoehdoista valitsimme valkoiset saarniaskelmat ja lisäksi sovimme, että portaiden muut tummat osat maalataan listavalkoisella ja entuudestaan valkoiset osiot vain paikkamaalataan tarvittaessa. Askelmat sai valita joko sileänä tai urien kanssa, me valitsimme urat – sileät olisivat ehkä miellyttäneet silmää enemmän, mutta urat voittivat turvallisuuden vuoksi, nyt portaat eivät ole niin liukkaat.

Itse asennustyö vei lopulta vain kaksi työpäivää: ensimmäisenä päivänä asentajamme Joel suojasi portaikkotilan, irrotti käsijohteet maalausta varten ja aloitti maalaamisen. Toisena päivänä uudet saarniaskelmat sahattiin mittojen mukaan ja asennettiin paikoilleen – en ollut itse koko päivänä kotona, mutta illalla kotiin saapuessani aulassa odotti upea uusi portaikko. Koko remontin ajan saimme käyttää portaita normaalisti ja työ tapahtui lähes huomaamattomasti meidän jatkaessa normaaleja omia askareitamme. Tämä oli ehkä helpoin ja vaivattomin remontti, mitä olen koskaan kokenut.

DSC_5795
Remontti etenee: portaiden muodonmuutosDSC_5755-2

Remontti oli vaivaton, mutta muutos oli iso: nyt meillä on kokonaan valkoinen, kaunis portaikko, joka raikastaa koko pimeähkön ala-aulan. En toivonut portaikosta mitään koko kodin showstopperia, vaan yksinkertaisen kauniit ja kestävät portaat, jotka sopisivat muuhun sisustukseen ja palvelisivat käytössä kauniina toivottavasti hyvin pitkään. Ja sellaiset myös sain – kiitos Stepfix, jota voin suositella oman kokemukseni pohjalta lämpimästi. Jos porrasremontti on ajankohtainen, niin Stepfixiltä voi tilata maksuttoman arviokäynnin, joka ei vielä sido mihinkään.

Mitä mieltä te olette muutoksesta?

DSC_5765Remontti etenee: portaiden muodonmuutos

Lue myös aiemmat remonttipostaukseni:

Uuden kodin remonttipäivitys – missä mennään nyt?
Remontti etenee: kurkistus uuteen keittiöön ja makuuhuoneeseen
Uusi koti: pohjakuva ja remonttisuunnitelmat

one comment on Remontti etenee: portaiden muodonmuutos

Comments are closed.