Uudet kotikulmat, uudet tavat

Kaupallinen yhteistyö Earth Control ja Asennemedia
DSC_5000

Mietin tässä hiljattain sitä, miten hassusti se elämä kuljettaa. Pari vuotta sitten mua ei olisi saanut pois Helsingin kantakaupungista kirveelläkään, vaan tuntui että koko elämäni ja kaikki tärkeä oli siellä. Nyt ajamme kotiin aina peltomaiseman läpi ja pääsemme lähes suoraan etupihaltamme metsään. Vaikka Helsinkiin on yli 30km matkaa, niin yllättäen se ei olekaan tuntunut pahalta, vaan hyvältä. Vaikka kantakaupungin sykkeessä asuminen oli eläväistä ja tapahtumarikasta, niin täällä eläminen on tasapainoisempaa ja rauhallisempaa. Ja juuri noita kahta jälkimmäistä asiaa olen kaivannut jo yli vuoden ajan lisää elämääni. Täällä ikkunasta näkyy luonnon verheyttä betonin sijaan ja heräämme aamuisin lintujen lauluun emmekä työmaan jyskeeseen. Ei ole ihmekään, että täällä olen nukkunut paremmin kuin Kalliossa koskaan.

DSC_5055
DSC_5091

Uusi kotipaikkakunta vaatii kuitenkin totuttelua ja tuo mukanaan uusia rutiineja: arki on täällä erilaista. Enää en voi tilata ruokaa kotiin hetken mielijohteesta lukuisien ravintoloiden valikoimista tai kipaista alakerran kaupasta hakemassa herkkuja parissa minuutissa. On pakko ennakoida ja suunnitella, tehdä aina isommat ostokset kerralla ja varata ehkä vähän ylimääräistäkin kaappeihin. Pahin tilanne on sellainen, missä varastot ammottavat tyhjyyttään silloin kun herkkunälkä iskee, ja kauppaan ei pääsekään tuosta vain. Siksi mulla on yleensä aina omat hätävarastot täynnä naposteltavaa pikkunälän tai herkkuhimon varalle. Mun herkkukaapista ei kuitenkaan löydy juurikaan karkkeja (ne ovat enemmänkin puolisoni heiniä), vaan enemmän kaikenlaisia terveellisiä naposteltavia, kuten pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Ja tämä on mielestäni outoa, sillä kovinkaan kauan ei ole niistä ajoista, kun karkkihylly oli aina se kaupan houkuttelevin osasto ja pussillinen irttareita suurin unelmani. Mutta ehkä tämänkin asian kanssa on käynyt samoin kuin asuinpaikankin: se mikä oli ennen minulle tylsää, onkin nyt ihanaa.

DSC_4970earth control mangonmakuiset omenalastut

Myös matkustamiseen menee aiempaa enemmän aikaa, sillä työt ja opiskelut vaativat Helsingissä käymistä pari-kolme kertaa viikossa. Junamatka Helsinkiin kestää 40 minuuttia, ja sen aikana ehtii yleensä hyvin hoitaa pari työasiaa. Olen itseasiassa aina pitänyt junalla matkustamisesta – valitsen itse mieluummin aina julkiset kuin auton vaikka auto olisi nopeampi, koska tykkään käyttää matkustusajan johonkin omaan työjuttuun tai ihan vain ajatuksiini. Näin hurjan pitkillä reissuilla on kuitenkin hyvä olla aina eväät mukana – pussillinen Earth Controlin omenalastuja sopii loistavasti matkanaposteltavaksi. Yhdessä pussissa on n. kolme omenaa kuivattuna, eikä niissä ole lisättynä sokeria eikä mitään muutakaan sen omenan lisäksi.

Earth Controlin kuivatut hedelmät ja pähkinät sopivat loistavasti naposteluun ja evääksi, mutta meillä ne ovat käytössä myös aamiaispuurojen-ja jogurttien lisukkeina. Erityisen ihana aamiainen syntyy kasvipohjaisesta mansikkajogurtista, jonka joukkoon on lisätty tuoreita marjoja, Earth Controlin paahdettuja kookoslastuja ja Apple Bites luomu tai Apple Bites mango -omenalastuja. Mangonmakuiset omenalastut Earth Controlin uutuus ja selkeästi jonkun neron keksintö, sillä ne ovat oikeasti ihan järkyttävän hyviä. Sain yhteistyötämme ja näitä kuvauksia varten näitä lastuja maisteltavaksi, mutta siinähän kävi niin, että niitä piti hakea kaupasta lisää, kun ehdi syödä kaikki ennen kuin pääsimme tositoimiin. Näitä löytyy aina jatkossa varmuudella herkkukaapistani.

earth control paahdetut kookoslastut

Uudet huudsit, uudet tavat. Muutos tuo aina mukanaan sekä hyviä että huonoja asioita, mutta tällä hetkellä täällä ollaan vahvasti positiivisen puolella – kunhan kaapista löytyy aina varalta mangonmakuisia omenalastuja.

Earth Controlin tuotteet ovat peräisin luonnosta ja siksi he haluavat myös “antaa takaisin” luonnolle. Keväällä 2021 Earth Control lahjoittaa varoja WWF:n työhön luonnon hyväksi – lahjoitus kohdennetaan kotimaisten metsien suojeluun.

one comment on Uudet kotikulmat, uudet tavat

Comments are closed.