Esittelyssä makuuhuone

DSC_8547

Makuuhuone on mielestäni yksi kodin tärkeimmistä huoneista. Haluan sekä nukahtaa että herätä kauniiseen tunnelmaan, ja siksi musta on kiva panostaa juurikin makkarin fiilikseen.  Makuuhuone oli oikeastaan ensimmäinen huone, joka me täällä uudessa kodissa remontoitiin. Remontointi tarkoittaa tässä tapauksessa seinien maalaamista, koska huoneessa oli valmiiksi kaunis ja hyväkuntoinen saarniparketti (samaa on kaikki lattiat tässä talossa) ja ainoastaan seinissä oli fiksaamista. Alunperin päätyseinä oli maalattu laventelinsiniseksi ja muut seinät olivat valkoisia.

DSC_8539makuuhuoneen sävyt

Seiniin halusimme jonkun aika neutraalin, mutta lämpimän ja rauhoittavan sävyn. Mun inspiraatio värimaailman suhteen tänne koko talon yläkertaan on ollut mun lempihotelli, Helsingissä sijaitseva St George hotel. Siellä on murrettuja sävyjä käytetty älyttömän kauniisti ja luotu monipuolisella sävymaailmassa kutsuva ja silmää hivelevä tunnelma. Perusperiaate etenkin täällä yläkerrassa on ollut se, että mitään seiniä ei jätetä valkoiseksi. Kodin lämpöä ja fiilistä tällaiseen “perusgrynderikohteeseen” luodaan nimenomaan väreilllä. Haaveena on myös maalata tai maalauttaa kaikki väliovet jossain vaiheessa, mutta tehdään remonttia pikkuhiljaa, eikä sillä ole kiire.

Makuuhuoneen seinien sävyksi valikoitui Tikkurilan J484 Linna. Vaatehuoneen oven maalasimme myös ja vaihdoimme kahvan messinkiseksi, sävy on K480 Tamariski. Meillä on ollut ajatuksena nikkaroida itse jonkunlainen sängynpääty, joka voisi tulla samalla sävyllä kuin tuo vaatehuoneen ovi.

DSC_8603Esittelyssä makuuhuone

Makuuhuoneen kalustus on syntynyt taas yhdistelemällä vähän vanhaa, käytettyä ja lainattua. Ns. pukeutumistuolina (oikeasti paikkana, johon päiväpeitto ja vaatteet kasataan) toimii siskoltani sijoituksessa oleva vanha puinen pinnasohva. Samansävyinen 50-luvun lipasto on edullinen ostos fb-kirpparilta, jonka bongaamisesta saan kiittää puolisoani. Valaisin on Ay Illuminaten Z4, jonka ostin viisi vuotta sitten punavuorelaisen design-liikkeen varastomyynnistä. Rottinkinen yöpöytä on sen sijaan vanhan mökkini kalustoa. Uudempia juttuja ovat mm. kaaripeili (Rusta) ja matto (Ellos), jotka on hankittu jo ennen tänne muuttoa.

Arvatkaa muuten mikä on tässä makuuhuoneessa erityisen ihanaa? Se on vain pelkästään makuuhuone. Se on omistettu pelkästään rauhoittumiselle, levolle ja kauniille unille.