DIY: Näin maalaat vaatekaapin ovet

Kaupallinen yhteistyö: K-Rauta

näin maalaat vaatekaapin ovet

Taas yksi kodin ikuisuusprojekteista saatu valmiiksi! Työ-ja vierashuoneessa oli muuttohetkellä 4 kpl valkoisia vaatekaappeja, joiden kohtalo on ollut auki pitkään. Ensiksi kaikki neljä kaappia siirrettiin työhuoneeseen ja ne olivat siellä pitkään ihan sellaisenaan, vaikka alusta asti olikin selvää, etteivät ne sellaiseksi jäisi. Mietimme uusien ovien tilaamista, kaappien vaihtamista kokonaan tai niiden tuunaamista itse. Sitten työhuoneeseen tuli toinen säilytysratkaisu ja kolme kaapeista siirrettiin vierashuoneeseen, yksi vaatehuoneeseen. Sitten alkoikin tapahtua!

Moni seuraajistani tietää, että vaikka rakastankin valkeutta näin joulukuussa ulkona, niin en pidä valkoisesta väristä kodissa kovin isoina pintoina. Valkoiset kaapit olivat oikein hyväkuntoiset ja säilytystila tarpeellista, mutta kaipasin valkoisen tilalle jotain väriä. Kun olimme päättääneet maalata kaapit itse, niin sen jälkeen piti selvitä vain kaikkein vaikeimmasta vaiheesta: oikean värisävyn valitsemisesta. Aluksi mietin erilaisia toffeen ja vaaleanpunaisenkin sävyjä, mutta lopulta päätettiin yhdessä, että vihreää sen olla pitää. Sen jälkeen jäljelle jäikin vain toteutus, mikä oli ehkä tämän projektin nopein osuus. Suunnitteluun ja pähkäilyyn meni yli vuosi, värisävyn valintaan varmaan kuukausi ja itse maalaamiseen ehkä kokonaisuudessaan pari päivää.

IMG_9897
DIY: Näin maalaat vaatekaapin ovet

Näin maalaat kaapinovet itse:

1) Irrota kaapinovet saranoistaan ja poista vetimet. Suojaa lattia hyvin ja aseta aina yksi kaapinovi kerrallana pukkijalkojen tai jonkun muun tuen päälle.

2) Hio ovet kevyesti hienolla hiomapaperilla (esim. P120-150). Näin maali tarttuu oveen paremmin. Puhdista ovi huolellisesti ennen maalaamista.

3) Maalaa ensimmäinen kerros pitkin vedoin. Itse etenin maalaamisen kanssa seuraavanlaisesti: ensiksi maalasin mahdollisimman pitkillä vedoilla ensimmäisen kerroksen oveen, sen jälkeen maalasin oven reunat, jonka jälkeen maalasin oven vielä kertaalleen tasaisesti. Anna kuivua.

4) Kun ensimmäinen kerros on kuivunut, maalaa toinen kerros.

5) Maalaa samalla taktiikalla myös tarvittaessa sokkelit ja muut kaapin osat. Me maalasimme ovet vain ulkopuolelta, ja kaappien sisukset jäivät valkoisiksi. Kaapin päätyyn hankimme ohuen peitelevyn, joka maalattiin myös ja kiinnitettiin kaappirunkoon pienillä messingin värisillä nauloilla.

näin maalaat vaatekaapin ovet itsek-rauta

Käytimme maalaukseen Cello Cristal Aqua puolikiiltäävää (PM3) kalustemaalia, jolla oli helppo saada kaunis pinta oveen. Kolmen oven, sokkeleiden ja peitelevyn maalaamiseen kului yhteensä 2 x 0,9l maalia. Maalin sävyksi valikoitui Cellon sisämaalisävyjen kokoelmasta T1407, kaunis tumma sammaleenvihreä, joka sopii yhteen sekä huoneen vaaleamman vihreän seinäsävyn että tapetin kanssa. Maalaustelaksi kannattaa valita pieni tela, joka sopii kalustemaalaukseen / sileille pinnoilla. Voit kysyä myös K-Raudasta apua sopivan maalin ja telan valintaan!

Messinkiset vetimet meiltä löytyi entuudestaan, mutta vastaavanlaisia kauniita messinkisiä lankavetimiä on myynnissä myös K-raudan valikoimassa. Tumman vihreän ja messingin yhdistelmä on vain aina yhtä kaunis ja toimiva!

DIY: Näin maalaat vaatekaapin ovet itse
DSC_8274
DIY: Näin maalaat vaatekaapin ovet itse

Nyt meillä on kauniin metsänvihreä tunnelma vierashuoneessa – täällä kelpaa majoittaa yövieraita! Ja säilytystilaakin löytyy. Vielä pitäisi keksiä joku ratkaisu tuon muovisen valkoisen sokkelin kulmapalan tilalle ja kiinnittää myös kaapit seinään. Mutta ihanalta tämä näyttää jo nyt, vai mitä mieltä te olette?


Kaikki kodin remonttipostaukset löydät täältä. 

2 comments on DIY: Näin maalaat vaatekaapin ovet

Comments are closed.