vuokrakeittiön uudistus

Vuokra-asunnon löytäminen kantakaupungista kohtuuhintaan ei ole välttämättä aina kovin helppoa. Viime syksynä jonotimme parhaillaan 50 muun enemmän tai vähemmän toiveikkaan hakijan kanssa näyttöön, ja jätimme turhaan kymmeniä asuntohakemuksia. Kun lopulta tärppäsi, ei asunto vastannut ihan täysin ruusuisimpia haaveitamme, mutta edullinen vuokra ja loistava sijainti ratkaisivat asian.

Siivoaminen ja asunnon seinien ja katon maalaaminen, johon saimme vuokranantajalta materiaalit, auttoivat jo paljon, mutta suurimmaksi murheenkryyniksi muodostui keittiö, joka oli sellaisenaan… no, katsokaa itse:

Päätin, että kaapinoville on pakko tehdä jotain, ja DC Fixin (kontaktimuovi, jota saa mm. Etolasta, Bauhausista jne.) käyttäminen tuntui vaihtoehdoista järkevimmältä. Yläovet mustaksi, alaovet valkoisiksi ja lattialle musta matto. Tällä hetkellä keittiö näyttää tältä:


Eipä tämä miksikään design-keittiöksi muuttunut, mutta viihtyisyys nousi monta astetta. Teippaushuumassani innostuin leikkemään dc fixistä pilviä, pisaroita ja salmiakkikuvioitakin, saa nähdä kuinka kauan niitä jaksaa katsella – onneksi teippi lähtee irti jälkeä jättämättä.

Ilmaistahan tuo kontaktimuovi ei ole, kun teipattavaa pintaa oli noin paljon ja mattokin piti ostaa, tuli uudistukselle hintaa päälle sata euroa. Pieni hinta kuitenkin siihen nähden, että täällä on tarkoitus asua ja viihtyä. Nyt se on huomattavasti helpompaa.

26 comments on vuokrakeittiön uudistus

 1. Eipä uskoisi samaksi keittiöksi, tosi hieno muutos! Ja aika kätevää, jos tarrasta ei jää jälkeä. Vois vaikka kokeilla joskus itsekkin.

 2. hienoa! viimeksi kun kävin ja tää oli vähän vaiheessa, niin en osannut kuvitellakaan näin hyvää lopputulosta!

 3. Upea keittiö ja huippuidea – kiitos! Itse painin tasan samanruskeiden kaappien kanssa, eikä lupaa niiden maalaamiselle ole herunut.

  Onko kontaktimuovi tarkoitettu just tähän tarkoitukseen, ts. lähtee jälkiä jättämättä ettei edes liimatahroja jää? Meinaan vaan, ettei tule tappioita, jos teen saman teippioperaation ja kuitenkin lähden tästä kämpästä joskus.

 4. Ihan superhieno keittiö! Itse mietin samanlaista ratkaisua, mut oliskohan maalaaminen edullisempaa? Miten sait dcfixit noin sileästi ja suoraan?

 5. Mirkku, kiitos, tervetuloa kahville! 😉

  Visitor, kiitos! Suosittelen kokeilemaan, vaikka ensin tuollaisen seinätarran muodossa 🙂

  Serayna, suosittelen!

  Nna, nyt kelpaa teidänkin tulla kylään? 😉

  Milla, kiitos! Kyllä se kannatti, vaikka kauan siinä meni että sain aikaiseksi viimeisteltyä tuon päällystystyön 😀

  Susanna, kiitos sinulle kommentistasi! En itse edes pyytänyt lupaa kaappien maalaamiseen, vaan lähdin suoraan tälle linjalle..

  DC Fixin ei pitäisi jättää minkäänlaista jälkeä irrotessaan. Ennen päällystämistä kaapinovet kannattaa pestä hyvin. Jos ulkonäkö muuttuu paljonkin parempaan suuntaan, niin uskoisin että vuokranantajasi antaa sinun jättää teipit paikoilleen.. 🙂

  Nina, mulle jäi trauma siitä sun vierailuista kun meillä oli niin sotkuista ja keskeneräistä, että heti seuraavalla viikolla sain voimaa tän muutoksen loppuunviemiseen 😉

  Ulrika, teipit maksoivat jonkun 80e ja matto kolmisenkymppiä. Seinä+kattomaalit kustansi vuokranantaja 🙂

  AnneVee, maalaminen voi olla edullisempaakin, mut esim. noita lastulevykaappeja en lähtisi itse maalaamaan. Että riippuu kai kaapinoven materiaalista.

  Päällystäminen oli yllättävän helppoa sen jälkeen, kun tajusin, ettei tarrapalan täydy olla täysin oven kokoinen, vaan isompi, ja reunat voi taittaa piiloon kaapin sisäpuolelle. Jos suihkuttaa vähän vettä kaapin pintaan ennen päällystämistä, välttyy paremmin kupruilta. Tein suurimmaksi osaksi päällystykset yksin, välillä ukko oli kaverina.

  Onneli, eikö olekin järkyttävä? Tuo keittiö alkuperäisenä nimittäin. En olisi kestänyt asua tuon kanssa puolta vuottakaan 🙂

  Hanna, onneksi on! Olis kiva jos näkis hirveästi vaivaa päällystämisen kanssa, ja lopputulos olisi kauheampi kuin alkuperäinen 😉 Tosin tuosta alkuperäisestä ei paljon kauheammaksi voi mennä.

  Tiina, kiitos! Helppoa ja suht. halpaa, suosittelen 🙂

 6. Onpa kiva muutos!
  Vuokra-asunnon ikävä puoli on usein just se, ettei remonttia saa tehdä tai maalia sutia seiniin… silloin joku tällainen pikaratkaisu on minusta ihan perusteltu ja toimiva.
  🙂

 7. Ilona, kiitos! Tää ratkaisu tuntui kyllä ihan järkevältä, tarkoitus on asua täällä kuitenkin jonki aikaa, eikä kiinnostanut katsella noita hirveitä kaappeja 🙂 Mut sit ei tule sijoitettua mitään isompaa summaan sellaiseen, mikä ei ole oma..

 8. Tosi upea! Mulla keittiön fiksaus viel vaihees! Oon aloittanut pöytätasojen päällystämisellä, valkoisella dc fixillä 🙂

 9. K, mattoa löytyy Bauhausista. Ei ole kovin kallista, joten suosittelen! 🙂

  Jonna, sun dc fixillä päällystetty taso näytti muuten todella hyvältä!

 10. Siis aivan mahtava, ei uskois samaksi keittiöksi – ja noin halvalla! Upeeta!! Meillä on tummanruskeat ikkunakarmit+pihaovi olohuoneessa ja ollaan mietitty hiomista+maalaamista mutta tämähän olisi helpompaa, nopeampaa ja halvempaa – kiitos ideasta!

 11. Tulipa hieno!

  Olen itse muuttamassa vuokra-asuntoon, jossa 90-luvun klassikkokeittionkaapit, eli valkoiset, missä on reunoilla puun väristä. Tuollainen kuin tuossa ylempänä:
  http://www.keittio.net/ajankohtaista/muutoskohteet

  Saisikohan kontaktimuovin nätisti liimattua reunoillekin? Miltä se näyttää lähempää ja miten helppo pitää puhtaana? Pelkään, että menen ojasta allikkoon, jos alan muovittaa.. 🙂

 12. Itse fixasin rumat beiget keittiön kaapit kontaktimuovilla ja hieno tuli! (ei kai oma kehu haise) 🙂 Jääkaappi sai myös sisustusmuovia pintaan, joten nyt kelpaa kokkailla! Käytän varmasti muovia muuallekin asunnossa. Taitaa olla vaan mielikuvitus rajana… Käykäähän kurkkaamassa keittiötä osoitteessa;
  http://pellavatehdas.blogspot.fi/

 13. anonyymi, sitä ei ole kiinnitetty oikeastaan mitenkään, reunat on vain laitettu listojen yms alle. Hyvin pysyi paikoillaan. On ihan tavallista muovimattoa kai, Bauhausista 🙂

 14. Vau!! Metin tuossa, että voikohan tuota kontaktimuovia laittaa maalatulle seinäpinnalle ilman että pinta kärsii pois ottaessa?
  -Riikka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *