17. luukku: blue leather love

Saan eniten inspiraatiota ompeluprojekteihini materiaaleista. Kirpputoreilla hypistelen silkkipaitoja, nahkatakkeja ja villaneuleita, ja päässäni suorastaan vilisee tuunausideoita. Tämä laukku oli alunperin sininen nahkatakki, josta maksoin viisi euroa. Käytin sitä takkinakin muutaman kerran, mutta olin alunperinkin suunnitellut tekeväni siitä jotain muuta. Takki lepäsi tuunauskorissani jonkin aikaan, ja kun ryhdyin toimeen, mielessäni oli jotain tällaista. Jännästi lopputulos alkoikin muistuttaa todella paljon kauan haaveissani ollutta Samujin Tori-laukkua. Ehkä alintajuntani vei minua siihen suuntaan, enkä voinut mitenkään estää tätä tapahtumasta..who knows.

Tori pysyy edelleen haaveena, mutta tämä inspired by Tori-laukkuni on tämän hetken realitya. Mutta aikaa hyvää sellaista, laukku ei ole kaunis kuin esikuvansa, mutta varsin kätevä se on. Sisään mahtuu viikonloppureissun verran tavaraa, ja laukku on itsessään kevyt kantaa. Tappelin vuorin kanssa kauan, mutta lopputulos palkitsee, eikä lumi pääse sisään. Parasta olisi tietenkin, jos vuori ja nahka olisivat samaa väriä, mutta tyhjennän tuunauslaatikot ennen kuin ostan uusia materiaaleja-projektini asetti sillekin omat rajansa. Ei huono tuo kuviollinenkaan.

Olen tämän vuoden aikana innostunut jotenkin näistä diy-nahkaveskoista. Ehkä se lähti siitä, että tein pienen yksinkertaisen pussukan ja huomasin, että se oli aika helppoa. Kokeile ja opi-menetelmällä on menty eteenpäin. Tässä linkit aiempiin luomuksiini:

punainen punoslaukku
salmiakkiclutch
konjakinruskea pussukka

Related Post

12 comments on 17. luukku: blue leather love

 1. Nina, sä aina imartelet mua 🙂 Mä oon jotenkin kummasti tosi viitseliäs näiden näpertelyjen suhteen, mutta mistä johtuu että mulla on vielä monta esseetä palauttamatta? Kuka antais mulle sitä opiskeluviitseliäisyyttä lisää..

 2. !!!Miten ihana!Teetkö noita tilauksesta? Olen meinaan haaveillut tori-bagista vuoden päivät, mutta se taitaa jäädä haaveeksi ja tämähän on paljon erikoisempi. Ihana blogi muuten, ekan kerran löysin 🙂

 3. HeidiM, kiitos! Mun mielestä tuo vuori on hauska, tietenkin yksivärinen olisi ollut tyylikkäämpi 🙂

  Sonja, kiitos! Tervetuloa lukijaksi 🙂

  Ulla, Kiiitos!! en vielä uskalla luvata että tekisin tällaisia muille kuin itselleni, mutta ei sitä koskaan tiedä! Jos innostus säilyy 😀 Tori on kyllä ihana, mä haaveilen siitä edelleen, vaikka kyllähän tämä lievittää ikävää..

 4. Moikka! Tämä on kyllä todella upea! Olisiko sulla mahdollisesti tästä ihanasta laukusta ihan ohjeistusta tai tarkempia vinkkejä? Millainen ompelukone on ollut käytössä tuon nahkan ompelemisessa? En usko, että meikäläisen perussingeri pystyy ihan tuollaiseen 🙂 SallaH

 5. SallaH, mulla on ihan perus joku eva-ompelukone, ei mikään kovin laadukas (päinvastoin). Hyvin se on nahkaa ommellut, yleensä nahkatakkien yms. nahka on niin pehmeää että tollanen perus ompelukone kyllä siihen pystyy. Voi tietenkin ostaa nahkaneulan tavalliseen ompelukoneeseen? Jos ei välttämättä halua vuorea ja vetoketjua, niin tämä laukku on kyllä aika yksinkertainen tehdä. Kaavat voisi ollaa vaikka jostain kivanmallisesta paperikassista, ja sitten vain ompelee osat yhteen.

  Vaikeinta tässä laukussa oli tosiaan tuo vuorin kiinnitys ja vetoketjun ompelu ja kahvat. Voin yrittää tehdä jossain vaiheessa tarkempaa tutorial-postausta 🙂

 6. Tutorial olisi hieno homma, kun tuo vuori, kahva ja vetoketju – dilemma erityisesti kiinnostaa 🙂 Kiitokset vastauksesta ja ihanasta blogista! SallaH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *