aamupalavinkki: persikkainen juustokakku purkissa

Kakkua aamupalaksi, miksipä ei?

Varsinkin tällaista raikasta ja hedelmäistä kakkua, josta puuttuvat valkoinen sokeri. Periaatteessa tämä voisi olla yhtä hyvin raakakerrosjugurtti kuin kakku, mutta ainakin minun mielestäni kakun syöminen aamiaiseksi on vähän hohdokkaampaa kuin jugurtin. Joten olkoon kakku, juustokakku, vaikkei tässä oikeaa juustoa olekaan. Tästä kakusta ei tule niin raskas tai tuhti kuin raakakakuista yleensä, joten se kelpaa hyvin aamiaiseksi: halutessaan pohjankin voi vaikka jättää pois.

Persikkainen raakajuustokakku

2 kuivattua viikunaa
kourallinen cashew-pähkinöitä
kookosmaitotölkki
banaani
1-2 persikkaa ja halutessasi esim. mangoa, ananasta..
koristeeksi marjoja ja hedelmiä

Pohjakerros

Sekoita pari viikunaa ja kourallinen cashewpähkinöitä tehosekoittimessa sileäksi tahnaksi. Tee tahnasta kakun pohja yhteen tai useampaan lasipurkkiin, riippuen purkin koosta. 

“Juustokerros”

Valuta kookosmaitotölkistä kirkas neste pois (sen voi käyttää hyvin esim. smoothieihin) ja sekoita keskenään banaani ja kookosmaidon valkoinen kova osa. Levitä seos pohjakerroksen päälle.

Ylin kerros

Soseuta persikat, lisää halutessasi sekaan esim. ananasta, mangoa tai muita hedelmiä. Lisäsin itse persikoiden sekaan mangososetta. Levitä marjaseos “juustokerroksen” päälle. Laita kakku tekeytymään pakkaseen n. 2 tunniksi tai jääkaappiin yön yli. Jos käytit pakkasta, niin anna kakun sulaa hiukan ennen tarjoilua. Koristele haluamillasi marjoilla, hedelmillä ja kukilla ja nauti.

Ihanaa viikonloppua!

2 comments on aamupalavinkki: persikkainen juustokakku purkissa

Comments are closed.