Taidepohdintaa & pari vinkkiä

Blogi vie toisinaan mielenkiintoisille poluille, tällä kertaa kuvataiteen ääreen. Pääsin toissapäivänä tutustumaan Helsingin kivipainoon ja siellä työskentelevään kahteen taiteilijaan, Kaisu Sirviöön ja Elina Sipilään. Molemmat taiteilijat ovat minulle ennestään tuttuja töidensä kautta, kotoamme löytyy yksi Kaisun teos jo ennestäänkin, Kohti Valoa-kivilitografiateos. Kaisu ja Elina kuuluvat nykytaiteilijoiden ryhmään, jotka ovat vast’ikään avanneet myös taiteen nettikaupan, grafia13.fi:n. Moni saattaa kokea taiteen ostamisen hankalana, mutta nykypäivänä sitä voi helposti ja turvallisesti shoppailla netistä kuten esimerkiksi vaatteitakin.

Kaisu ja Elina ja taiteilijakollegansa ovat järjestäneet yhdessä ja erikseen useita näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Moni ryhmän taiteilijoista käyttää tekniikkanaan nimenomaan kivilitografiaa, joka on taidegrafiikan vähän harvinaisempi menetelmä. Itse olen aina tykännyt erityisesti taidegrafiikasta, ehkä sen työn jäljen vuoksi mutta myös osittain siksi, että grafiikkavedoksia voi hankkia itselleen edullisestikin verrattuna esimerkiksi maalauksiin. Jos näiden litografiataiteilijoiden työt kiinnostavat, niin kannattaa katsoa vinkki postauksen lopusta, sillä taiteilijaryhmällä on pop up-näyttely parhaillaan tänään ja huomenna Tuusulassa.

Olen usein sanonut että isäni puolelta olen perinyt rakkauden musiikkiin mutta äitini puolelta kuvataiteeseen – vaikka lapsena musiikkiharrastukset veivät suurimman osan ajastani, niin kävin myös vuosia kuvataidekerhossa ja taidekäsityössä. Kun olin pieni, emme usein päässeet kesälomamatkoilla huvipuistoihin, mutta muistan sen sijaan useat vierailut taidenäyttelyissä ja museoissa. Silloin ehkä harmitti, mutta nykyään osaan arvostaa sitä. Olen hankkinut elämäni aikana itselleni pari taideteosta, jotka ovat olleet opiskelijan / freelancerin budjetille arvokkaita, mutta olen kokenut että taiteeseen sijoitetut rahat on aina ns. money well spent. Olin älyttömän iloinen, kun sain valita Kaisulta ja Elinalta molemmilta yhden teoksen kiitokseksi tästä kirjoituksesta – tässä alemassa kuvassa näkyy toinen valitsemani työ, Elinan serigrafia “Mirri”, johon ihastuin ensisilmäyksellä. Esittelen molemmat työt täällä vielä paremmin kun olen saanut ne kehystettyä ja ripustettua paikalleen, kotia kaunistamaan ja silmää ilostuttamaan.

Vinkki!

Tänään ja huomenna 12-13.8 on Tuusulassa Pop up-taidetapahtuma, “Verstaillesin palatsi”, jossa on esillä Kalle Bergin, Matti Hintikan, Kuutti Lavosen, Olli Romppasen, Kaisu Sirviön ja Elina Sipilän teoksia. Esillä on taidegrafiikkatöiden lisäksi videotaidetta, maalauksia ja valokuvateoksia. Tapahtuma on osa Tuusulan Taiteiden yötä ja tänä iltana on luvassa myös kamarimusiikkia livenä. Jos et ehdi tänään paikalle tai Tuusula on liian kaukana, niin kuulin että vastaavia tapahtumia tullaan järjestämään Oulussa ja Tampereella tulevaisuudessa.

Verstaspihankatu 8, JärvenpääPe 12.8 klo 16-24La 13.8 klo 12-21

*neljännen kuvan teos, “Mirri” saatu kiitokseksi blogiyhteistyöstä

Related Post

one comment on Taidepohdintaa & pari vinkkiä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *