Ruokamatkalla Balilla: Sun of Panama

ruokamatkalla balilla

Hurautimme viime viikolla Stellan suosituksen perusteella Berawa beachin lähellä sijaitsevaan Panama Kitchen & Pool-ravintolaan. Konsepti, jossa herkuttelun lomassa voi pulahtaa altaaseen polskuttelemaan ei ole yhtään hassumpi, kun hellelukemat huitelevat ympäri vuorokauden +30 asteen tuntumassa. Tuntuu muuten absurdilta, että Helsingissä lämpötila on tällä hetkellä 50 astetta kylmempi kuin täällä – vaikka paahde täällä tuntuu välillä suorastaan tuskaiselta, niin yritän ottaa auringosta ja lämmöstä nyt kaiken irti kun sitä on vielä saatavilla.

Canggu on täynnä uusia paikkoja, jotka ovat olleet auki ehkä vasta alle vuoden – viimeisen päälle stailattuja tyylikkäitä ravintoloita ja kuppiloita, jotka on tehty vain turisteja varten. Ei kovin autenttista, mutta toisaalta näkee täällä sitä aitoa ja alkuperäistäkin meininkiä, jos vain haluaa. Sun of Panama on yksi näistä stailatuista paikoista, joissa tulee melkein hassukin olo, ikään kuin vierailisi jossain kulississa. Tästä huolimatta suosittelen paikkaa, sillä ruoka ja drinkit olivat herkullisia ja tunnelma rento.

sun of panama

Sun of Panamassa ei listalla ollut valmiiksi mitään vegaanista, mutta kun kysyin vaihtoehtoja tarjoilijalta, sain eteeni herkullisen näköisen burgerin, jonka päätäytteenä oli pulled jackfruit, jota pääsin maistamaan elämäni ensimmäistä kertaa. Olin kyllä lukenut ja kuullut aiemmin tuosta ihmehedelmästä, josta kuulemma valmistetaan nyhtöpossun täydellinen vegaanikorvike. Jakkihedelmä on siis vähän ananaksen makuinen, mutta miedompi hedelmä, jonka rakenne on syinen ja muistuttaa siksi lihaa suutuntumaltaan. Ihan mielettömän herkullista! Jackfruittia myydään kuulemma suht. edullisesti etnisissä kaupoissa tölkeissä, joten tätä aion kokeilla mahdollisimman pian kotiin päästyäni.

Sun of Panama oli hintatasoltaan hiukan Canggun muita paikkoja arvokkaampi, mutta en sanoisi viiden euron burgeriannosta ja kuuden euron drinkkiä vielä kalliiksikaan. Jos ruokatilausten summa ylittää tietyn tason, ei pyyhevuokrastakaan tarvitse pulittaa erikseen.  Tänne kannattaa mennä siis ajan kanssa, altaalla aika kuluu vaarallisen nopeasti.


Photos: Me & Mustarttu

Related Post

one comment on Ruokamatkalla Balilla: Sun of Panama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *