Vappuloman kootut

Miten vaikealta arkeen paluu voi tuntua pitkän viikonlopun jälkeen? Etenkin kun ulkona paistaa aurinko ja kaikkien niiden lumi-ja räntäsateiden jälkeen näyttää siltä että kevät tulee kuitenkin. Vaikka tänään työt ovat sujuneet vähän hitaasti, on kroppa kuitenkin täynnä kuplivaa iloa ja energiaa, jännitystä ja odotusta kaikesta tulevasta. Vappuviikonloppu oli ehkä ihanin pitkään aikaan, tässä kootusti parhaimmat jutut neljän (!) päivän vappulomaltani:


PING Helsinki. Mielenkiintoisia puhujia, hyödyllisiä workshoppeja ja iso joukko somekollegoita saman katon alla: sekä vanhoja rakkaita ystäviä että monta uutta mielenkiintoista tuttavuutta. Tapahtuma kokonaisuudessaan oli vähintäänkin yhtä huikea kuin viime vuonnakin, tosin jatkoilla oli ehkä omaan makuuni vähän liikaakin jännitystä, kun puhelimeni vietiin joko vahingossa tai tarkoituksella. Kiitos ihanalle seuraajalleni ja  taksikuskille, joiden neuvokkuuden ja avuliaisuuden ansiosta sain kännykkäni takaisin! Ensiksi seurasimme find my iphone-sovelluksen kautta puhelimeni kulkua ympäri Helsinkiä ja lopulta vastaanotin puhelun taksikuskilta, jonka asiakkaalla iphoneni oli jostain syystä ollut. Kiitos nykyaika, kiitos ihmiset jotka autatte toisia hädässä! Uskoni ihmisyyteen taas vahvistui hiukan lisää.

PARSAKAUSI. Paras (ruoka-)aika vuodesta. Helpot parsapalaset syntyvät lehtitaikinalevyistä, joiden päälle on aseteltu lusikallinen suolalla, pippurilla, tinjamilla ja sitruunamehulla maustettua kauratuorejuustoa ja pari parsanpalaa. Palasia paistetaan 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia ja ennen tarjoilua niiden päälle voi raastaa vielä pari lastua vegaanista parmesania. AH! Näitä aion tarjota kaikissa toukokuun illanistujaisissa.


SAARIVAPPU. Kun saa kutsun juhlimaan vappua Suomenlinnaan ihaniin puitteisiin, ei kannata kieltäytyä. Ruuhkainen keskusta ja kaivari jäivät kakkoseksi, leppoisa kotibilemeininki saaressa vei voiton – tosin taisimme kyllä vähän riehaantua tanssahtelemaan loppuillasta euroviisujen tahdissa. Tänne aion suunnata ensi vuonnakin, kiitos Dorit, Anu & Juuso ja Mari & Santtu huikeista pippaloista!

Kuvat: Janita Autio / Mustarttu / Viena K

Related Post

2 comments on Vappuloman kootut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *